2022. szeptember 30.
Szoros mérkőzésen győzelem a DVTK ellen
Magyar bajnok hokisaink Miskolcon nyertek nagy csatában 1-0-ra Nagy Gergő találatával.

Magyar bajnoki címvédő férfi jégkorongcsapatunk öt nap szünet után ezúttal idegenben, a Miskolci Jégcsarnokban lépett pályára az Erste Liga alapszakászban. A zöld-fehérek keretéből ezúttal Sarciá Antonino és Farkas Simon hiányoztak, a kapuban pedig Arany Gergely kezdett.

Higgadtan indították a csapatok a találkozót, de egyre fokozták a tempót, anélkül, hogy bármiféle játékmegszakítás történt volna. Nagyobb helyzeteket a hazaiaknak sikerült az elején kialakítani, a legveszélyesebb Galajda szólója volt egy lefülelt korongszerzést követően, de Aranynak kivétel nélkül sikerült megfognia a próbálkozásokat. Ferencvárosi oldalon Marvának és Betteridge-nek voltak kapura veszélyes lövéseik, de egyikük sem jutott túl Voris Janison. A 10. percben Tóth Gergő kiállítása révén a hazaiak emberelőnyhöz jutottak, speciális játékunk azonban a helyén volt, és nem sikerült értékesíteni az előnyt a diósgyőrieknek.

Gól nélkül kezdtük a második harmadot, és rögtön az elején kettős emberhátrányba kerültünk, amikor Seregély, majd kevesebb, mint egy perccel később Marvát is kiszórták. Emberhátrányos védekezésünk viszont tette a dolgát, így sikerült kivédekeznünk ezt a helyzetet. Ferencváros támadásnál Tóth Gergő lövése csorgott át a kapus mamutja alatt, ami kicsivel a kapu előtt állt meg. Nagy Gergő pedig élt a helyzet adta lehetőséggel és megszerezte a vezetést a Ferencvárosnak (0-1). A játékrész felénél kétszer is emberelőnybe kerültek a mieink, de értékesítni ne sikerült a helyzeteket. Végül Kreisz áthúzódó kiállításával mentünk el szünetre.

Habár hátrányban kezdtük a harmadik harmadot, Arany remek védéseinek köszönhetően továbbra sem született hazai gól. Több lehetősége is volt a DVTK-nak, hiszen először Kestilä kapott 2 percet, majd egy támadás során elcseréltük magunkat, amiért szintén két perces kiállítást ítéltek a játékvezetők. A vége előtt Tokaji Viktor hiába kért időt, de nem sikerült egyenlítenie a borsodiaknak. Az 57. percben Kärmeniemit egy ütközésnél szabálytalannak ítélték. A hazaiak az emberelőnyben a kapusukat is lehozták, így hat mezőnyjátékossal tudtak támadni, de hiába az erőfeszítés, a Ferencváros került ki győztesen a találkozóból.

Csapatunknak sikerült kijavítani az öt nappal ezelőtti hibát, így vasárnap győzelemmel a hátuk mögött utazhatnak Dunaújvárosba.

Erste Liga, alapszakasz

DVTK Jegesmedvék–FTC-Telekom 0-1 (0-0, 0-1, 0-0)

DVTK Jegesmedvék: Janis (Kiss B.) – Szirányi, Votjkó, Galajda, Miskolczi, Mattyasovszky – Shkrabov, Ilvessuo, Páterka, Razumniak, Kuleshov – Kiss R., Illés, Blasko, Farkas M., Lövei – Jombik, Pecsét, Ritó, Vas, Vezetőedző: Tokaji Viktor

FTC-Telekom: Arany (Nagy K.) – Nilsson, Marva, Kaijser, Low, Betteridge – Vszevolod, Boros, Kulmala, Keszilä, Nagy G., - Seregély, Kärmeniemi, Kozma, Kreisz, Tóth A., - Komáromy, Kucsma, Galántai, Bán, Tóth G., Vezetőedző: Fodor Szabolcs

Gól: Nagy G. (26:23, Tóth G., Seregély)

Kapura lövések: (6:10, 9:13, 14:9) 29:32
Védések: (10:6, 12:9, 9:14) 31:29 / 96.88% : 100.00%

Kiállítás percek: (0:2, 4:6, 0:6) 4:14

Emberelőny kihasználás: (8 / 0) 0.00% / (2 / 0) 0.00%
Emberelőnyben töltött idő: 12:47 / 4:00
Emberhátrányos védekezés: (0 / 2) 100.00% / (0 / 8) 100.00%

Cikkajánló

Ponterős finn hátvédet igazoltunk

Magyar bajnoki címvédő férfi jégkorongcsapatunknál folytatja pályafutását a finn védő, Paavo Tyni.

Az AHL-ből érkező amerikai támadót igazoltunk

Magyar bajnoki címvédő férfi jégkorongcsapatunknál folytatja pályafutását az amerikai center, Robbie Payne.

Finnországból hazatérő fiatal védővel erősítünk

Magyar bajnoki címvédő férfi jégkorongcsapatunknál folytatja pályafutását Farkas Boldizsár.

Fiatal játékos érkezik a DVTK Jegesmedvéktől

Magyar bajnok férfi jégkorongcsapatunknál folytatja pályafutását a miskolci nevelésű Mattyasovszky Gergely.

A DVTK-tól igazoltunk támadót

Magyar bajnok férfi jégkorongcsapatunk megállapodott a DVTK Jegesmedvék csatárával, Valentin Razumnyakkal.

„nekem is kötelességem a maximumot nyújtani”

A nyári időszakban előtérbe kerül a rehabilitáció, amelyről dr. Vásárhelyi-Nagy Ildikót kérdeztük – INTERJÚ!

Távozik Boros Dániel

Hat ferencvárosi szezon után nem hosszabbít szerződést férfi jégkorongcsapatunk védője.

Yanick Turcotte távozik a Ferencvárostól

Jégkorong szakosztályunk nem hosszabbított szerződést a tavaly novemberben érkezett kanadai támadóval.

close
Facebook Youtube Instagram TikTok
Viber Spotify Linkedin