2022. július 19.
Svédországból hazatérő fiatal támadóval erősítünk
Magyar bajnok férfi jégkorongcsapatunkban folytatja pályafutását a 21 éves Kozma Dávid.

A magyar bajnoki címet zsinórban négyszer elhódító Erste Ligás férfi jégkorongcsapatunk szakmai stábja továbbra is gőzerővel dolgozik a játékoskeret kialakításán a 2022/23-as idényre. Több érkező, távozó és szerződését meghosszabbító játékos bejelentése után újabb érkezőt köszönthetünk az FTC-Telekom csapatában:

a Ferencvárosban folytatja pályafutását a Svéd Hisingens IK csapatától érkező 21 éves támadó, Kozma Dávid.

Kozma Dávid 2001. május 8-án született, jégkorongos pályafutását a MAC-ban kezdte, majd 11 éves korában döntött a családjával a légióskodás mellett. Klubja svéd edzője segített bátyjának elhelyezkedni egy svéd klubcsapatnál, Dávid pedig két évvel később követte testvérét az északi országba, a Lerums BK U16-os csapatához. Két évig játszott a Lerums BK színeiben, amely, ahogy egy korábbi interjújában elmondta, ahogy idősödött, egyre kevesebb perspektívát kínált a fiatal játékosnak, így 2016-ban a Karlskrona U16 Elit csapatához igazolt. Itt az U16-os mellett az U18-as csapatot is erősítette, hasonlóan eredményesen, mint első svéd klubjánál. A 2017/18-as szezonban feljebb lépett a ranglétrán, és lehetőséget kapott az U20-as csapatban is, amellyel belekóstolt Európa egyik legszínvonalasabb juniorligájának, a J20 SuperElitnek a légkörébe is.

2018-ban ismét klubot váltott és a Borås HC U18-as, U20-as és felnőtt csapatában is bizonyíthatott. A 2019/20-as idény közben visszatért a Karlskronához, majd 2021 januárjában, immáron magyar-svéd kettős állampolgárként visszatért Magyarországra és a MAC HKB Újbuda színeiben szerepelt az Erste Ligában és a magyar U21-es bajnokságban. A szezon végeztével Kozma Dávid újabb egy évre állapodott meg Kangyal Balázs együttesével, így a 2021/22-es szezon felét is az Erste Ligában töltötte a fiatal játékos, majd kapott egy ajánlatot és 2021 decemberében visszatért Svédországba és a Hisingens IK csapatánál helyezkedett el, ahol gyorsan belerázódott a ritmusba és 12 alapszakasz mérkőzésen 14 pontot, a rájátszás 9 mérkőzésén pedig 6 pontot szerzett.

Kozma Dávid érkezésével már 21 játékos neve ismert csapatunk a 2022/23-as szezonra készülő keretéből.

Férfi jégkorong, az FTC-Telekom keretének eddig bejelentett változásai a 2022/23-es szezon előtt:

Érkezett: Ollie Betteridge (brit, Nottingham Panthers), Aku Kestilä (finn, Les Jokers de Cergy-Pontoise), Julius Marva (finn, STS Sanok), Brayden Low (kanadai, Reading Royals), Kreisz Brúnó (MAC HKB Újbuda), Kozma Dávid (Hisingens IK)
Távozott: Pavuk Attila (visszavonult), Hegyi Ádám (visszavonult), Somogyi Balázs (DAB), Roczanov Dezső (?), Kóger Dániel (?), Hajós Roland (visszavonult)
Maradt: Kulmala Rasmus (érvényes szerződéssel), Arany Gergely (szerződéshosszabbítás 2024-ig), Nagy Kristóf (szerződéshosszabbítás 2024-ig), Földes László (szerződéshosszabbítás 2023-ig), Tóth Adrián (szerződéshosszabbítás 2024-ig), Tóth Gergő (szerződéshosszabbítás 2024-ig), Lauri Kärmeniemi (szerződéshosszabbítás 2023-ig), Boros Dániel (szerződéshosszabbítás 2024-ig), Sarcia Antonino (szerződéshosszabbítás 2024-ig), Seregély Máté (szerződéshosszabbítás 2024-ig), Farkas Lőrinc Simon (szerződéshosszabbítás 2024-ig), Bán Károly (szerződéshosszabbítás 2023-ig), Galántai Richárd (szerződéshosszabbítás 2023-ig), Komáromy Botond (szerződéshosszabbítás 2023-ig), Nagy Gergő (szerződéshosszabbítás 2024-ig)

Cikkajánló

Változás a felkészülési programban

Felnőtt férfi jégkorongcsapatunk második felkészülési meccsének helyszíne megváltozott.

Új csapatmenedzser jégkorongszakosztályunknál

A nyáron visszavonult rekordbajnok támadó, Tóth Adrián a jövőben a stáb tagjaként segíti tovább az FTC-t.

„Nem szakadok el a családtól, itt leszek a jövőben is”

A nyáron visszavonuló rekordbajnok, Tóth Adrián pályafutása végeztével sem szakad el a Ferencvárostól – VIDEÓ!

Nolan La Porte távozik az FTC-Telekomtól

A tavaly nyáron érkezett amerikai csatár nem hosszabbította meg szerződését a Ferencváros jégkorongcsapatával.

Az ECHL-ből érkező védővel bővül a keretünk

Magyar bajnoki címvédő férfi jégkorongcsapatunknál folytatja pályafutását a kanadai hátvéd, Tyson Helgesen.

Ponterős finn hátvédet igazoltunk

Magyar bajnoki címvédő férfi jégkorongcsapatunknál folytatja pályafutását a finn védő, Paavo Tyni.

Az AHL-ből érkező amerikai támadót igazoltunk

Magyar bajnoki címvédő férfi jégkorongcsapatunknál folytatja pályafutását az amerikai center, Robbie Payne.

Finnországból hazatérő fiatal védővel erősítünk

Magyar bajnoki címvédő férfi jégkorongcsapatunknál folytatja pályafutását Farkas Boldizsár.

close
Facebook Youtube Instagram TikTok
Viber Spotify Linkedin