2022. december 13.
Seregély Máté első felnőtt válogatott meccsére készül
Behívót kapott a felnőtt jégkorong-válogatottba fiatal védőnk, Seregély Máté is - INTERJÚ!

Mint ismert, a magyar válogatott a decemberi, osztrákok elleni felkészülési tornára egy fiatalabb kerettel készül, amibe ezúttal Arany Gergely, Nagy Gergő és Rasmus Kulmala sem kapott meghívót. Nem marad azonban Fradi-játékos nélkül a csapat, hiszen az idén a Ferencvároshoz érkező Kreisz Brúnó október után ismét magára öltheti a nemzeti együttes mezét, valamint az eddig junior válogatottat erősítő védőnk, Seregély Máté is meghívást kapott, így csütörtökön pályafutása során először lép jégre a felnőtt válogatott tagjaként, méghozzá a szintén A csoportos Ausztria ellen. 

- Az elmúlt években folyamatosan tagja voltál a junior válogatottnak, viszont a felnőtt csapatba most hívtak be először. Milyen érzés volt mikor megtudtad, hogy helyet kaptál a csapatban?
- Nagyon örültem, amikor megkaptam a behívólevelet! Nagyon nagy megtiszteltetés, hogy végre kipróbálhatom magam a felnőtt válogatottban. Szuper érzés, és azért vagyok itt, hogy mindent megtegyek, és bizonyítsak.

- Az edzők és a stáb ugye annyira nem ismeretlen, Fodor Szabolccsal és Szilassy Zoltánnal is dolgoztál már együtt, a játékoskeret ellenben most más, mint az eddigi alkalmakkor. Van olyan a játékosok közül, aki esteleg teljesen új a számodra, vagy azért nagyjából mindenki ismer mindenkit?
- Foci (Fodor Szabolcs - a szerk.), és Zoli (Szilassy Zoltán - a szerk.) is volt edzőm korábban. A játékosok közül név szerint ismerek mindenkit, habár vannak olyanok, akikkel még nem játszottam korábban, de egyáltalán nem egy ismeretlen keret, és nem ismeretlenek a körülmények sem. Szóval otthonosnak mondanám a légkört.

- Azért van különbség a junior és a felnőtt válogatott között edzésben, felkészülésben. Ugyan csak két edzésen vagytok túl, de mennyivel érzed másabbnak a jelenlegi helyzetet?
- Sokkal másabb, egy felnőtt szintről beszélünk, profi szintről. A játékosok sokkal elhivatottabbak, magasabb szinten játszanak, és több tapasztalat van mögöttük. Tényleg azt tudom mondani, hogy mind tempóban, mind tudásban sokban különbözik, ennek megfelelően fel kell venni a ritmust, és meg kell mutatnom, hogy nekem is itt a helyem.

- Ezen a héten pedig szintén egy A csoportos csapattal találkoztok Ausztriában. Az ellenfeletek elmúlt egy-két évét visszanézve, és a saját mostani keretetek alapján mit vársz az első felnőtt válogatott meccseiden?
- Ha jól tudom, ott is egy fiatalabb keret lesz most, de igazából fiatalabb, idősebb, teljesen mindegy. Az osztrákok jó hokit játszanak, gyorsak, erősek. Meg kell, hogy verjük őket!

Férfi Jégkorong, osztrák felkészülési torna
2022. december 15-16., Kapfenberg, Ausztria

A torna programja:
december 15., 18:30 Ausztria – Magyarország
december 16., 18:30 Ausztria – Magyarország

A magyar válogatott kerete:
Kapusok: Farkas Roland (BJA HC), Halász Béni (Northern Michigan University)
Védők: Falus Ádám (GC Küsnacht Lions), Garát Zsombor (BJA HC), Kiss Roland (DVTK Jegesmedvék), Pokornyi Dávid (UTE), Seregély Máté (FTC-Telekom), Szabó Bence (BJA HC), Tóth Gergely (BJA HC), Vokla Roland (DEAC)
Támadók: Császár Hunor (Gyergyói Hoki Klub), Galajda Zsombor (DVTK Jegesmedvék), Horváth Bálint (Vimmerby HC), Kreisz Brúnó (FTC-Telekom), Papp Kristóf (Northern Michigan University), Páterka Bence (DVTK Jegesmedvék), Rétfalvi Kristóf (Hydro Fehérvár AV19), Sági Martin (DEAC), Sárpátki Tamás (Gyergyói Hoki Klub), Schlekmann Márk (BJA HC), Szigeti Ákos (Gyergyói Hoki Klub), Vincze Péter (Gyergyói Hoki Klub)

Stáb:
Kevin Constantine, szövetségi kapitány
Szilassy Zoltán, másodedző
Fodor Szabolcs, másodedző
Kiss Dávis, másodedző
Vas Márton, másodedző
Jukka Kontsas, kapusedző
Dr. Rybaltovszky Henrik, csapatorvos
Bors Attila, fizioterapeuta
Antal Dénes, fizioterapeuta
Puskás Sándor, erőnléti edző
Nagy József, felszerelés-menedzser
Szilágyi Levente, csapatvezető

Cikkajánló

Ponterős finn hátvédet igazoltunk

Magyar bajnoki címvédő férfi jégkorongcsapatunknál folytatja pályafutását a finn védő, Paavo Tyni.

Az AHL-ből érkező amerikai támadót igazoltunk

Magyar bajnoki címvédő férfi jégkorongcsapatunknál folytatja pályafutását az amerikai center, Robbie Payne.

Finnországból hazatérő fiatal védővel erősítünk

Magyar bajnoki címvédő férfi jégkorongcsapatunknál folytatja pályafutását Farkas Boldizsár.

Fiatal játékos érkezik a DVTK Jegesmedvéktől

Magyar bajnok férfi jégkorongcsapatunknál folytatja pályafutását a miskolci nevelésű Mattyasovszky Gergely.

A DVTK-tól igazoltunk támadót

Magyar bajnok férfi jégkorongcsapatunk megállapodott a DVTK Jegesmedvék csatárával, Valentin Razumnyakkal.

„nekem is kötelességem a maximumot nyújtani”

A nyári időszakban előtérbe kerül a rehabilitáció, amelyről dr. Vásárhelyi-Nagy Ildikót kérdeztük – INTERJÚ!

Távozik Boros Dániel

Hat ferencvárosi szezon után nem hosszabbít szerződést férfi jégkorongcsapatunk védője.

Yanick Turcotte távozik a Ferencvárostól

Jégkorong szakosztályunk nem hosszabbított szerződést a tavaly novemberben érkezett kanadai támadóval.

close
Facebook Youtube Instagram TikTok
Viber Spotify Linkedin