2024. október 2.
Rutinos finn csatárral bővül a keret
Magyar bajnok jégkorongcsapatunknál folytatja pályafutását az NHL-ben is jégre lépett finn Michael Keränen.

Szeptember közepén csapatunkat váratlanul elhagyta az idén nyáron érkezett Robbi Payne, aki családi okokra hivatkozva két Erste Liga-mérkőzés után távozott. Így Fodor Szabolcsék egy csatár mínuszba kerültek, azonban nem ültek tétlenül, és nagy erőkkel keresték, hogy kit tudnának hozni a helyére. A szakmai stáb októberre meg is találta csapatunk legújabb tagját.

Az FTC-Telekomnál folytatja pályafutását a finn és svéd élvonalat megjárt, valamint az NHL-ben és a KHL-ben is jégre lépett rutinos finn csatár, Michael Keränen.

Michael Keränen 1990. január 4-én született Stockholmban. A most 34 éves csatár bár Svédországban született, finn állampolgár, jégkorongos karrierjét is a tamperei Tappara utánpótlásában kezdte meg. A 2004/05-ös és a 2005/06-os szezonban a Tappara U16-os csapatát erősítette, majd 2006/07-ben a klub U18-as csapatában folytatta. 2007 szeptemberében klubot váltott, és a szintén tamperei Ilves U18-nál folytatta, ebben a szezonban már lehetőséget kapott az U20-as csapatban is, ahol további két szezonon át játszott. A 2009/10-es szezonban egy meccs erejéig az Ilves felnőtt csapatában is jégre léphetett, három meccsen pedig a finn másodosztályban, a Mestisben játszott, az U20-as csapatban pedig pont per meccs fölött teljesített, 41 találkozón 22 gólt lőtt és 28 gólpasszt osztott ki. A 2010-es szezonban már elsődlegesen a felnőtt csapatban játszott a finn élvonalban, az akkor még SM-liigában, majd kölcsönben szerepelt kilenc meccs erejéig a Mestisben küzdő LeKi-ben. Ezt követően zsinórban három szezont húzott le az Ilvessel a finn élvonalban, a 2013/14-es szezonban 52 alapszakasz mérkőzésen 52 pontot gyűjtött a Liigában, valamint a finn válogatottba is bekerült. Ezt követően 2014-ben légiósnak állt, méghozzá a Minnesota Wild farmcsapatánál, az AHL-es Iowa Wild-nál folytatta, ahol már az első szezonjában 70 meccsen 37 pontot szerzett. 2015/16-ban egy meccsen az NHL-ben, a Minnesota Wild színeiben is bemutatkozott, a szezont egyébként az AHL-ben töltötte, az Iowa színeiben 45 meccsen, a Binghamton Senators, az Ottawa Senators második csapatának színeiben pedig 21 mérkőzésen szerepelt. 2016 nyarán visszatért Finnországba, a KHL-ben szereplő Jokerit csapatához, ahol 25 meccsen lépett pályára, majd visszatért az Ilveshez a finn első osztályba, ahol aztán a szezon hátralévő részét töltötte. A következő évben csapatot váltott, és a KooKoonál folytatta, ahol egy rendkívül termékeny alapszakaszt tudhatott maga mögött, 39 meccsen 38 pontot gyűjtött. 2018 februárjában ismét légiósnak állt, a svájci Genève-Servette HC-nál, a National Leagueban folytatta, ahonnan később a svéd első osztályban szereplő Mora IK-hoz igazolt, ott 45 mérkőzésen 6+14 pontot gyűjtött. Egy évvel később, 2019 szeptemberében két hónapra visszatért Svájcba, majd ismét a Liigában kötött ki, a helsinki-i HIFK-nél töltötte a 2019/2020-a szezon hátralévő részét. 2020 és 2022 között maradt a finn élvonalban, Vaasaba ment a Sport csapatához. 2022-ben újra elhagyta Finnországot, és az akkor még német első osztályban szereplő Bietingheim Steelreshez igazolt egy szezonra. A 2023-as szezont a cseh másodosztályban kezdte a Berani Zlin csapatánál, onnan szezon közben, 2024 januárjában átigazolt a dán Odensee Bulldogs-hoz, ahol az alapszakaszban 11 meccsen 6 pontot, míg a rájátszás hét meccsén 3+5 pontot szerzett.

Michael Keränen többéves légiós tapasztalattal a háta mögött Dániából érkezik az FTC-Telekom csapatához, hogy a csatárok sorát erősítse.

Cikkajánló

Megvan hokisaink pontos Kontinentális Kupa menetrendje

A litván Energija Elektrenai csapata jutott be magyar bajnok hokisaink októberi csoportkörébe.

Vereség hazai pályán a címvédő ellen

Férfi jégkorongozóink 5-3-ra kikaptak a Corona Brassótól a Tüskecsarnokban.

Bravúros hosszabbításos győzelem idegenben

Férfi hokisaink foghíjas kerettel is 4-3-ra nyertek a ráadásban a BJA HC otthonában.

Két hokicsapatunk is indul idén a Magyar Kupában

Felnőtt Erste Ligás csapatunk mellett Andersen Ligás együttesünk is csatlakozik a Magyar Kupa küzdelmeihez.

Jön az első visszavágó

Férfi jégkorongozóink ebben a hónapban másodszor találkoznak a BJA HC csapatával, ezúttal idegenben.

Szeptember végi Fradi-vasárnap

Férfi jégkorong a Tüskecsarnokban, majd férfi labdarúgás a Groupama Arénában.

Három hazai meccs kettő áráért

Vegyen jegyet a Brassó és DVTK elleni jégkorong Erste Liga-találkozókra, és ingyenes a DAB elleni meccs!

„Nagyon más nyaram volt, mint az előző években”

Jégkorongozónk, Seregély Máté az előző szezon végén elszenvedett súlyos sérüléséről és felépüléséről mesélt.

close
Facebook Youtube Instagram TikTok
Viber Spotify Linkedin