2019. március 1.
Rögtön itt a második felvonás!
Férfi hokisaink a tegnapi győzelem után máris lejátsszák a Bécs elleni negyeddöntős párharc második meccsét.

Tovább az úton!

Az FTC-Telekom férfi jégkorongcsapata 2-0-ra nyerte meg első meccsét a Vienna Capitals II elleni, négy győzelemig tartó Erste Liga negyeddöntős párharcban, így három sikerre van az elődöntőtől, és 11 győzelemre a végső sikertől.

Amint arról ITT beszámoltunk, férfi jégkorongcsapatunk az eseményeket végig kontrollálva, a záró harmadban kialakuló bunyókat is megnyerve, 2-0-ra legyőzte a Vienna Capitals II-t az Erste Liga négy győzelemig tartó negyeddöntős párharcának első mérkőzésén, így három sikerre van a történelmi továbbjutástól. Történelmi, hiszen a MOL/Erste Liga 2008 óta íródó történetében a Fradinak még egyszer sem sikerült a rájátszásban túlélnie az első kört. Már önmagában az is szokatlan helyzet a szurkolóknak, hogy egyértelmű esélyesként vágtunk neki egy párharcnak, így, bár talán a játék pontossága, és a befektetett erő szurkolói szemmel hagyott némi kívánnivalót maga után, senkinek semmi oka nem lehet a fanyalgásra. Egyrészt, győzelmünk tulajdonképpen egy percig sem forgott kockán, másrészt egy olyan kiélezett helyzetben, mint a rájátszás, egy olyan kiegyenlített mezőnyben, mint az idei Erste Liga, tulajdonképpen nem az az igazán lényeges, hogy milyen játékkal hozzuk az eredményeket, hanem, hogy azok a bizonyos eredmények megszülessenek. Ezt emelte ki vezetőedzőnk, Fodor Szabolcs is az első találkozót követő sajtótájékoztatón:

"Az első mérkőzések általában soha nem egyszerűek a rájátszásban, pláne nem a papíron esélyesebb csapat számára. Erre láthattunk példát ezúttal is. Nem kezdtük jól a meccset, de később szerencsére feljavult a játékunk, és a második harmadtól végig kontrolláltuk az eseményeket. Ez akkor is igaz, ha nem lőttünk annyi gólt, mint amennyit vártak tőlünk, vagy esetleg mi vártunk magunktól. Teljesen mindegy, hogy a playoffban hány góllal nyered meg a meccseket, a lényeg, hogy megnyerd őket. Most is az a lényeg, hogy megvan az első győzelem, az első apró lépés a céljaink felé. Innentől kezdve ezt el is felejtjük, és a második meccsre fókuszálunk. Biztos vagyok benne, hogy a játékunk is jobb lesz, és reméljük, hogy az eredmény is ismét nekünk kedvez majd" - fogalmazott trénerünk.

Hogy ebből mi valósul meg, hamarosan kiderül. Egy biztos, sok idejük nem volt a játékosoknak a regenerációra, vagy a gondolkodásra. A szakmai stábnak villámgyorsan, megfeszített munkával kellett kiértékelnie az első meccsen látottakat, a keret tagjainak pedig pontos, feszes regenerációs munkát kellett elvégezniük. Hogy ez kinek sikerült jobban, hamarosan kiderül, addig is, hangolódásképpen, tekintsék meg az első, győztes mérkőzés góljait.

A lányok történelmet írtak - a hősök köszöntése

Míg férfi csapatunk az első apró lépést tette meg álmai beteljesülése felé, addig az FTC-Telekom női jégkorongcsapata végigért az úton, és kisebb csodát végrehajtva, feljutott a csúcsra: rendkívül fiatal, tapasztalatlan kerettel, rögtön az újjáalakulása utáni első szezonjában megnyerte ugyanis az osztrák bázisú női ligát, a DEBL-t, a Final Fourban pedig hazai jégen, az FTC Sátras Jégpálya pályarekordot jelentő számú nézője előtt aratott két emlékezetes győzelmet, a jóval esélyesebb Kitzbühel, majd a döntőben a KMH Budapest II ellen.

A bajnokcsapat hőseit szurkolóink is megtapsolhatják, az FTC-Telekom Jégkorong szakosztály vezetése ugyanis a Vienna Capitals II elleni mérkőzés előtt a jégen köszönti a DEBL-győztes lányokat!

Az FTC-Telekom - Vienna Capitals II jégkorong Erste Liga negyeddöntős párharc második mérkőzése 18.00-kor kezdődik a Pesterzsébeet Jégcsarnokban. A mérkőzésre belépők kaphatóak személyesen, a csarnok jegypénztárában 17.00-tól, vagy online elővételben, IDE kattintva.

A találkozóról online élőképes közvetítés NEM érhető el!

Jégkorong, Erste Liga, rájátszás, negyeddöntő, 2. mérkőzés
FTC-Telekom - Vienna Capitals II
2019. március 1., péntek 18.00, Pesterzsébet Jégcsarnok
Jegyek: személyesen a csarnok jegypénztárában, 17.00-tól, vagy online elővételben ITT

Cikkajánló

Ponterős finn hátvédet igazoltunk

Magyar bajnoki címvédő férfi jégkorongcsapatunknál folytatja pályafutását a finn védő, Paavo Tyni.

Az AHL-ből érkező amerikai támadót igazoltunk

Magyar bajnoki címvédő férfi jégkorongcsapatunknál folytatja pályafutását az amerikai center, Robbie Payne.

Finnországból hazatérő fiatal védővel erősítünk

Magyar bajnoki címvédő férfi jégkorongcsapatunknál folytatja pályafutását Farkas Boldizsár.

Fiatal játékos érkezik a DVTK Jegesmedvéktől

Magyar bajnok férfi jégkorongcsapatunknál folytatja pályafutását a miskolci nevelésű Mattyasovszky Gergely.

A DVTK-tól igazoltunk támadót

Magyar bajnok férfi jégkorongcsapatunk megállapodott a DVTK Jegesmedvék csatárával, Valentin Razumnyakkal.

„nekem is kötelességem a maximumot nyújtani”

A nyári időszakban előtérbe kerül a rehabilitáció, amelyről dr. Vásárhelyi-Nagy Ildikót kérdeztük – INTERJÚ!

Távozik Boros Dániel

Hat ferencvárosi szezon után nem hosszabbít szerződést férfi jégkorongcsapatunk védője.

Yanick Turcotte távozik a Ferencvárostól

Jégkorong szakosztályunk nem hosszabbított szerződést a tavaly novemberben érkezett kanadai támadóval.

close
Facebook Youtube Instagram TikTok
Viber Spotify Linkedin