2023. október 29.
Remek hajrá, győzelem Brassóban
Magyar bajnok hokisaink 4-2-re győztek Brassóban, így hat ponttal zárták az erdélyi túrát.

Magyar bajnok férfi jégkorongcsapatunk vasárnap délután a Corona Brassó otthonában zárta idei első hárommeccses erdélyi Erste Liga-túráját. A csütörtöki, Csíkszereda elleni találkozón szoros hajrá végén még egy góllal kikaptak a mieink, másnap viszont remek, háromgólos győzelemmel javítottak a liga címvédője, a Gyergyói HK otthonában, majd jól megérdemelt pihenőnapot követően jött a brassói mérkőzés.

Az elmúlt meccsekkel ellentétben ezúttal a Fodor Szabolcs vezette szakmai stáb alaposan megvariálta a sorok összeállítását, a helyzetet pedig tovább bonyolította, hogy a Gyergyói HK elleni mérkőzésen kisebb sérülést szenvedő Vladimir Roth nem tudott jégre lépni. Vezetőedzőnk a szituációra válaszul húzott egy merészet, és rendkívül eredményes támadónkat, Erik Němecet ezúttal védő pozícióban játszatta.

A kapuban kezdő Aranynak már a találkozó elején volt dolga bőven, hiszen a hazaiak igyekeztek már az első perctől nyomás alá helyezni a kapunkat és több veszélyes lövést is elengedtek. A brassóiak kapusa viszont védések helyett posztjától rendkívül szokatlan dolgokat mutatott be: rögtön a második percben összeszedett egy kisbüntetést játék késleltetésért, majd amikor az letelt, 2+2 percet kapott egy La Porte elleni testre ütésért. Ezt alig egy percen belül Jake Crespinek sikerült gólra váltani egy remek lövéssel (0-1). A folytatásban vérbeli test-test elleni fizikai hokit játszottak a felek, ami közben Valchar volt szabálytalan, így ismét emberelőnyben találtuk magunkat. Ezt is sikerült kihasználni, ezúttal egy remek háromszögezés végén Kulmala Rasmus talált be a jobb oldali bedobókörből (0-2). A harmad végén még Crespi kétperces büntetése alatt voltak veszélyes támadásai a Brassónak, de nem sikerült szépíteniük.

A második játékrész elején ismét emberhátrányban találtuk magunkat, ezúttal Němecet szórták ki. Ezt az előnyt pedig már kihasználták a hazaiak, Kóger Dániel bombázta a kapuba a pakkot (1-2). Mindkét oldalon akadtak további kiállítások és a harmad vége felé komoly lehetőségei voltak mindkét csapatnak, de egyik félnek sem sikerült újabb gólt szereznie.

Páros kiállítással kezdődött az utolsó játékrész, Zagidullin és Crespi ült ki a büntetőpadra, ezt pedig a hazaiak tudták jobban kezelni és Bors Huba lövésével egyenlíteni tudtak (2-2). Tíz másodperccel később újabb kettős kiállítástt fújtak a játékvezetők, ezúttal Piche és Seregély kapott 2-2 percet. A döntetlen állásról, a játék képét elnézve megérdemelten a mieink tudtak elmozdulni, az utolsó tíz percre fordulva a kapu mögül visszaérkező Banga Nándor szerezte meg felnőtt pályafutása első gólját (2-3). Másfél perccel a vége előtt a hazaiak mestere, Dave MacQueen lehívta kapusát, Dubeaut-t a jégről, de az üres kapus emberelőny sem segített a Brassón, sőt, az utolsó másodpercben Tóth Adriánnak sikerült utolérni a kapu felé csorgó korongot és megszerezte a negyedik ferencvárosi találatot (2-4).

A pénteki gyergyói bravúr után újabb fontos győzelmet aratott a mindig nehéznek számító erdélyi túrán a Ferencváros, amivel a megszerezhető kilenc pontból hatot begyűjtött a hárommeccses széria alatt, és jó pozícióból várhatja a folytatást, immáron hazai jégen.

Férfi Jégkorong, Erste Liga, alapszakasz

Corona Brassó – FTC-Telekom 2-4 (0-2, 1-0, 1-2)

Corona Brassó: Dubeau (Tőke) – Williams, Piche, Valchar, Blackwater, Zagidullin – Borisenko, Farkas, Kóger, Sills, Van Wormer – Gajdó T., Bors, Szabó, Gajdó B., Kovács M. – Kovács E., Rokaly, Vasile A., Vasile N., Vezetőedző: Dave McQueen

FTC-Telekom: Arany (Nagy K.) – Seregély, Kärmeniemi, Nagy G., Brady, Galajda – Boros, Crespi, Tóth A., Kestilä, La Porte – Bán, Němec, Németh, Kulmala, Turbucz – Haranghy, Banga, Farkas, Tóth G., Vezetőedző: Fodor Szabolcs

Gólok: Kóger (25:28, Zagidullin), Bors (42:57, Borisenko, Valchar) illetve Crespi (05:26 EE, Kulmala, Nagy G.), Kulmala (17:22 EE, Turbucz, Galajda), Banga (50:26, Němec), Tóth A. (59:59, Brady)

Cikkajánló

Ponterős finn hátvédet igazoltunk

Magyar bajnoki címvédő férfi jégkorongcsapatunknál folytatja pályafutását a finn védő, Paavo Tyni.

Az AHL-ből érkező amerikai támadót igazoltunk

Magyar bajnoki címvédő férfi jégkorongcsapatunknál folytatja pályafutását az amerikai center, Robbie Payne.

Finnországból hazatérő fiatal védővel erősítünk

Magyar bajnoki címvédő férfi jégkorongcsapatunknál folytatja pályafutását Farkas Boldizsár.

Fiatal játékos érkezik a DVTK Jegesmedvéktől

Magyar bajnok férfi jégkorongcsapatunknál folytatja pályafutását a miskolci nevelésű Mattyasovszky Gergely.

A DVTK-tól igazoltunk támadót

Magyar bajnok férfi jégkorongcsapatunk megállapodott a DVTK Jegesmedvék csatárával, Valentin Razumnyakkal.

„nekem is kötelességem a maximumot nyújtani”

A nyári időszakban előtérbe kerül a rehabilitáció, amelyről dr. Vásárhelyi-Nagy Ildikót kérdeztük – INTERJÚ!

Távozik Boros Dániel

Hat ferencvárosi szezon után nem hosszabbít szerződést férfi jégkorongcsapatunk védője.

Yanick Turcotte távozik a Ferencvárostól

Jégkorong szakosztályunk nem hosszabbított szerződést a tavaly novemberben érkezett kanadai támadóval.

close
Facebook Youtube Instagram TikTok
Viber Spotify Linkedin