2019. november 20.
Rangadóval kezdünk a kupában, az Újpesthez látogatunk
Férfi hokisaink a Kontinentális Kupa után hazai porondon, a Magyar Kupában is megkezdik a menetelést.

Történelmi napok, elképesztő hetek, nagyszerű időszak van férfi jégkorongcsapatunk háta mögött, hiszen nem csupán derekasan helytálltak Európában, de az öreg kontinens minden hokiimádójának is megmutattuk, mit is jelent Fradi-szívvel küzdeni. Az álom a dél-tiroli Rittenben kezdődött, ahol mindhárom meccsünket hibátlanul hoztuk le, így történelmünk során először mehettünk a Kontinentális Kupa harmadik körébe. A legjobb nyolc között a dániai Vojensben ugyan az álom véget ért, hiszen három meccsen „csak” három pontot sikerült szereznünk, ám erre a tornára is jutott egy elképesztő bravúr: csoportunk favoritját, a két évvel ezelőtti KK-győztes Nottingham Pantherst sikerült rendes játékidőben 3-2-re felülmúlni, így joggal reménykedhettünk a kedvező folytatásban. Sajnos a francia bajnok Amiens kifogott rajtunk, így nem sikerült továbblépni a négyes döntőbe.

Búslakodásra azonban egyáltalán nincs okunk, sőt, időnk sem igazán engedi ezt, mert a folytatás közel sem lesz egyszerű: szerdán az Újpest vendégént futunk ki a jégre a Magyar Kupában, majd onnan egyből indulunk Erdélybe, ahol előbb a Brassóval, majd a Csíkszeredával kell megmérkőznünk, és egyik sem lesz könnyű menet. De egyelőre még maradjunk az újabb Hokiderbinél és a Magyar Kupánál.

Ahhoz az Újpesthez látogatunk, amellyel idén már kétszer összefutottunk, mindannyiszor az Erste Ligában, ráadásul rendre győztesen hagytuk el a pályát. Első körben ugyancsak Újpesten, az új idény második fordulójában volt jelenésünk. Akkor egy rendkívül szoros, nagyon izgalmas összecsapást játszottunk a lilákkal, ahol végül Nagy Gergő hosszabbításban szerzett elképesztő bombája ért győzelmet. Alig pár héttel ezelőtt már mi voltunk a házigazdák. A kilátogató szurkolók akkor sem unatkoztak, hiszen itt is a végletekig elmentek a srácok, de végül Németh Attila klasszisa ért három pontot a Fradinak.

A két gárda az évek során már számtalan alkalommal összefutott bajnoki mérkőzéseken. A Magyar Kupában azonban már más a helyzet, hiszen itt nem igazán ütköztek meg a felek. Az elmúlt öt évből csupán két ilyen alkalom volt, az egyik csaknem napra pontosan három évvel ezelőtt, 2016. november 23-án. Akkor a lilák nagyon gyorsan, már az az első harmad első felében négyet rámoltak, így eldöntve a lényegi kérdéseket. Annak a vége egyébként 6-3-as Újpest-siker lett. Azt azonban mindenképp meg kell jegyezni, hogy az a Ferencváros merőben más volt, messze különböző célkitűzésekkel, mint manapság. A két fél legutóbbi kupameccsén már mi örülhettünk, hiszen hazai porondon, 4-3-ra sikerült felülmúlnunk az ősi riválist, mindezt úgy, hogy a záró harmadban egygólos hátrányból fordítottunk.

Most azonban már teljesen más a helyzet, mint három évvel ezelőtt. Úgy is mondhatjuk, hogy megfordult a szereposztás, hiszen jelen pillanatban mi küzdünk a bajnoki címért, mi vagyunk ott az élbolyban, mi diktáljuk az iramot, míg az Újpest az alsóházban botladozik, rendkívül kiszámíthatatlanul. A szezon eleji pocsék forma Szilassy Zoltán állásába került, így Baróti Zsolt és Virág Csaba vette át a csapat irányítását. Az edzőváltás kezdetben úgy tűnt, hogy nem lesz hatással rájuk, marad a pocsék forma, de a játékuk valamelyest javult, és ha nem is minden alkalommal, de sok esetben megnehezítették az ellenfelek dolgát.

Mivel a Ferencváros tavalyi eredményeinek köszönhetően az Extraligás és EBEL-csapataink társaságában kiemeltként volt kezelve, nem kellett játszanunk a legjobb nyolcba kerülésért, automatikusan onnan indultunk. Velünk ellentétben az Újpest egy körön már túl van, a Dunaújvárossal kellett megmérkőzniük a nyolcaddöntőben. Nem kis meglepetésre, a szezont bombaformában kezdő DAB hazai pályán futott bele egy 5-1-es pofonba, ami komoly jelzésértékkel bír, hogy a lilák bármilyen gyengén is muzsikálnak, képesek hasonló bravúrokra.

A visszavágó első harmada az Újpestnek kedvezett, hiszen még kettővel meg tudott lépni. A másodikban azonban alaposan kitettek magukért a csapatok, és hoztak egy hatgólos (3-3) játékrészt. A végére ugyan belejött a DAB és lőtt még kettőt, így 5-5-re módosítva a találkozó állását, de ez is kevés volt a továbbjutáshoz.

A mieinknek a dániai kaland után nem volt idejük a pihenésre, hiszen a hazaérkezést követő napon azonnal munkába álltak, és gőzerővel készültek az Újpest elleni derbire. Arany Gergely és Roczanov Dezső azt mondták, hogy a csapat csak profitálni tudott ebből a Kontinentális Kupából, hiszen az mutatott, az ott megszokott ritmust és sebességet szeretnék átültetni a hazai porondon vívott találkozókra is, annak ellenére, hogy itthon így is sok esetben ők diktálják az iramot.

Jön tehát az idény harmadik Hokiderbije, ezúttal nem az Erste Ligában, hanem a Magyar Kupában. Reméljük, hogy kedvenceink hozzák a Vojensből elraktározott ritmust, és harmadszor is zöld-fehérbe öltöztetik Budapestet. 18.00-tól UTE-FTC-Telekom.

Férfi jégkorong, Magyar Kupa, negyeddöntő, 1. mérkőzés
UTE – FTC-Telekom
2019. november 20. szerda, 18.00, Újpesti Jégcsarnok

Cikkajánló

Ponterős finn hátvédet igazoltunk

Magyar bajnoki címvédő férfi jégkorongcsapatunknál folytatja pályafutását a finn védő, Paavo Tyni.

Az AHL-ből érkező amerikai támadót igazoltunk

Magyar bajnoki címvédő férfi jégkorongcsapatunknál folytatja pályafutását az amerikai center, Robbie Payne.

Finnországból hazatérő fiatal védővel erősítünk

Magyar bajnoki címvédő férfi jégkorongcsapatunknál folytatja pályafutását Farkas Boldizsár.

Fiatal játékos érkezik a DVTK Jegesmedvéktől

Magyar bajnok férfi jégkorongcsapatunknál folytatja pályafutását a miskolci nevelésű Mattyasovszky Gergely.

A DVTK-tól igazoltunk támadót

Magyar bajnok férfi jégkorongcsapatunk megállapodott a DVTK Jegesmedvék csatárával, Valentin Razumnyakkal.

„nekem is kötelességem a maximumot nyújtani”

A nyári időszakban előtérbe kerül a rehabilitáció, amelyről dr. Vásárhelyi-Nagy Ildikót kérdeztük – INTERJÚ!

Távozik Boros Dániel

Hat ferencvárosi szezon után nem hosszabbít szerződést férfi jégkorongcsapatunk védője.

Yanick Turcotte távozik a Ferencvárostól

Jégkorong szakosztályunk nem hosszabbított szerződést a tavaly novemberben érkezett kanadai támadóval.

close
Facebook Youtube Instagram TikTok
Viber Spotify Linkedin