2024. február 3.
Öt idei derbigyőzelem után vereség Újpesten
Bajnok hokisaink a szezon hatodik Derbijén 4-1-es vereséget szenvedtek Újpesten.

A szezon hatodik derbijéhez érkezett magyar bajnok jégkorongcsapatunk, amely az Erste Liga-alapszakasz első fázisának utolsó idegenbeli mérkőzése volt.

A csapat teljes kerettel tudott kiállni az UTE ellen, habár sérülés miatt nem lehetett a jégen Lauri Kärmeniemi és Tóth Gergő, valamint Tóth Adrián sem volt a keret tagja. A kapuban Arany Gergely kezdett második számú kapusként pedig ezúttal Földes László volt nevezve.

A találkozó elején a hazaiak tudták irányítani a játékot, a letámadásoknak pedig hamar meg lett az eredménye. Nyquist lőtte a korongot kapura, amit Arany mamuttal tett át a túlsó oldalra, azonban a korongra rendkívül gyorsan csapott le Kyle Just és lőtte be kapusunk mögött a pakkot (1-0). A folytatásban kicsit nagyobb iramra kapcsolt a Fradi, és Németh, Hrabal, valamint Crespi is közel járt az egyenlítéshez. A harmad feléhez közeledve emberelőnybe kerültünk, a speciális játékhoz pedig sikerült is felállni a csapatnak. Némi korongjáratás után Brady passzolt a kapu mögött várakozó La Porte-nak, aki visszaadta a korongot a Rajnával szemben elhelyezkedő Erik Němecnek, cseh támadónk pedig belőtte az egyenlítő gólt (1-1).

A második harmad elejét egy emberelőnnyel kezdtük, amit sajnos nem tudtunk kihasználni. Majd Hrabalt ítélték szabálytalannak, az UTE pedig villámgyorsan használta ki az adódó lehetőséget, és egy az egyben megcsinálták azt a háromszögezést, amellyel a Ferencváros egyenlíteni tudott. Miro Saarelainen kapott korongot a kapu mögött lévő Metsavainiótól és visszaszerezte vele a vezetést a lila-fehéreknek (2-1). A folytatásban igyekezett ismét egyenlíteni a zöld-fehér alakulat, a lendületet La Porte kiállítása törte meg, alig egy perccel később pedig Silvfer ült ki a hazaiaktól, így a sikeres védekezést követően előnyben támadhattunk, de nem sikerült gólra váltani a helyzeteinket.

Az első két harmadhoz képest talán lassabban kezdtek a felek, kevés játékmegszakítással folytatódott a találkozó. Közel az 50. perchez Tiala és Hrabal kapott két-két perces kiállítást, de egyik oldalon sem született újabb gól négy a négyben. Teljes létszámnál azonban igen, Metsavainio lőtt a kispad közeléből kapura, ami megpattant Miro Saarelainenen, amelyből így a harmadik gól született (3-1). Két perccel a vége előtt Arany lekorcsolyázott, majd egy sikertelen kísérlet után Fodor Szabolcs időt kért. Azonban a várt eredmény elmaradt és üres kapura kettő másodperccel a vége előtt az Tino Metsavainio belőtte a negyedik találatot is (4-1).

A szezon hatodik derbijét így nem sikerült behúznia a mieinknek, keseregni pedig nincsen idő, hiszen vasárnap jön a Csíkszereda, ami az alapszakasz első fázisának utolsó mérkőzése lesz.

Férfi Jégkorong, Erste Liga, alapszakasz
UTE – FTC-Telekom 4-1 (1-1, 1-0, 2-0)

UTE: Rajna (Sági) – Silfver, Nyquist, Tiala, Metsavainio, Saarelainen – Franyó, Szabó, Kiss, Just, Coatta – Pokornyi, Tornyai, Laakkonen, Benk, Kovács A. – Kovács S., Nádasy, Lőczi, Vezetőedző: Markus Juurikkala

FTC-Telekom: Arany (Földes) – Marva, Roth, Galajda, Brady, Kulmala – Hrabal, Boros, Němec, Kestilä, La Porte – Seregély, Crespi, Turbucz, Nagy G., Németh – Banga, Haranghy, Turcotte, Bán, Farkas, Vezetőedző: Fodor Szabolcs

Gólok: Just (01:03, Nyquist), Saarelainen (27:27 EE, Metsavainio, Coatta), Saarelainen (53:49, Metsavainio, Tiala), Metsavainio (Tiala, Benk) illetve Němec (10:13 EE, Brady, La Porte)

Kapura lövések: (13:16, 4:12, 7:12) 24:40
Védések: (15:12, 12:3, 12:5) 39:20
Kiállítás percek: (2:0, 4:4, 2:2) 8:6
Emberelőny kihasználása: (2/1) 50.00% / (3/1) 33.00%
Emberhártányos védekezés: (3/2) 67.00% / (2/1) 50.00%
Emberelőnyben töltött idő: 01:20 / 04:23

Cikkajánló

Az AHL-ből érkező amerikai támadót igazoltunk

Magyar bajnoki címvédő férfi jégkorongcsapatunknál folytatja pályafutását az amerikai center, Robbie Payne.

Finnországból hazatérő fiatal védővel erősítünk

Magyar bajnoki címvédő férfi jégkorongcsapatunknál folytatja pályafutását Farkas Boldizsár.

Fiatal játékos érkezik a DVTK Jegesmedvéktől

Magyar bajnok férfi jégkorongcsapatunknál folytatja pályafutását a miskolci nevelésű Mattyasovszky Gergely.

A DVTK-tól igazoltunk támadót

Magyar bajnok férfi jégkorongcsapatunk megállapodott a DVTK Jegesmedvék csatárával, Valentin Razumnyakkal.

„nekem is kötelességem a maximumot nyújtani”

A nyári időszakban előtérbe kerül a rehabilitáció, amelyről dr. Vásárhelyi-Nagy Ildikót kérdeztük – INTERJÚ!

Távozik Boros Dániel

Hat ferencvárosi szezon után nem hosszabbít szerződést férfi jégkorongcsapatunk védője.

Yanick Turcotte távozik a Ferencvárostól

Jégkorong szakosztályunk nem hosszabbított szerződést a tavaly novemberben érkezett kanadai támadóval.

Megvannak hokisaink Kontinentális Kupa-ellenfelei

Magyar bajnok férfi jégkorongcsapatunk egy ismerős helyen kezdi meg 2024/25-ös nemzetközi kupaszereplését.

close
Facebook Youtube Instagram TikTok
Viber Spotify Linkedin