2024. március 23.
Óriási győzelem, egyenlítettünk az elődöntős párharcban
Jégkorongozóink parádés játékkal 6-1-re győztek a Csíkszereda ellen, így 1-1-gyel utazhatnak a folytatásra.

Amint arról korábban beszámoltunk, friss, immáron 31-szeres magyar bajnok férfi jégkorongcsapatunk péntek este hazai jégen vereséggel kezdte a Sportklub Csíkszereda elleni elődöntőt az Erste Liga 2024-es rájátszásában, így a szombat délutáni második meccsen létfontosságú volt a győzelem, hogy ne kétmeccses hátránnyal utazzunk el a négy győzelemig tartó párharc keddi és szerdai, csíkszeredai folytatására.

A pénteki mérkőzéshez képest a Fradi meccskerete egy helyen változott, a kisebb sérülést szenvedő Farkas Simon kiesett, valamint a sorokat is átszervezte kissé a Fodor Szabolcs vezette szakmai stáb. Az idei playoffban eddig a mieink kulcssorának bizonyuló Kestilä-Němec-La Porte trió felment az első sorba, a másodikban a házi pontkirály Bradyhez és a pénteken duplázó Galajdához a csapatkapitány Nagy Gergő csatlakozott, míg Tóth Adrián a harmadik egységben kapott szerepet Banga Nándor és Németh Attila mellett, Yanick Turcotte pedig Bán és Tóth Gergő oldalán a negyedik sorba lett nevezve. A kapuban a pénteken hosszú idő után visszatért Arany Gergely kezdett a második meccsen is, cseréje Földes László volt.

Agresszívan kezdtük a mérkőzést, az első percekben mélyen letámadtuk az ellenfelet, és többször is teszteltük a szeredai kapuba a pénteki kihagyás után visszatérő O’Connort. Jól látszott, hogy nem akarja elkövetni a csapat a pénteki hibát, amikor jó egy harmadon keresztül hagytuk, hogy a vendégek akarata érvényesüljön a kapunk előtt. A 8. percben ennek meg is lett az eredménye, Marva lőtte le a korongot az alapvonal mögé, ahonnan Kestilä tálalt a kapu elé remek ütemben érkező Nolan La Porte ütőjére, amerikai támadónk pedig megszerezte ötödik gólját, egyben hetedik pontját a playoff számunkra hetedik mérkőzésén (1-0). A gól után a vendégek megpróbálták fokozni a tempót, de nagy helyzetet nem tudtak kialakítani, remekül dolgoztunk a védekező harmadban, öt az ötben a péntekihez hasonlóan ma is uraltuk a mérkőzést. A 16. percben Kestilä ezúttal nem előkészítőként jeleskedett, hanem ő kapta ziccerben a korongot az alapvonal mögül, O’Connor óriásit védett. Három és fél perccel a szünet előtt jött az első emberelőny, Tóth Adrián találta arcon Rokaly Szilárdot. A pénteken négy emberelőnyéből hármat kihasználó Sportklub ezúttal is gyorsan felállt a harmadunkban, most azonban remekül működött a hátrányos védekezésünk. Sőt, alighogy kiegészültünk, az első támadásunkat góllal fejeztük be, La Porte korcsolyázott be a jobb oldalon lendületből a szeredai harmadba, majd O’Connor lepkése mellett a hálóba bombázott (2-0).

Emberhátránnyal kezdtük a második harmadot, Borost rögtön az első percben kiszórták gáncsolásért. Ezt a hátrányt is remekül kivédekeztük, a pénteken 75 százalékos emberelőny-kihasználással nyerő Sportklub ezúttal 2/0-n állt ebben a mutatóban. Nem sokkal a kiegészülés után Reisz ütött rá hátulról ütővel az egyedül kilépni készülő Bradyre, így a meccsen először a Fradi támadhatott emberelőnyben. Ahogy az első meccsen, úgy ezúttal is kulcsfontosságúnak bizonyult az emberelőnyös játék, ezúttal viszont a mieink jöttek ki jól belőle, Nagy Gergő ugyanis alig fél perc alatt kihasználta a fórt, remek lövéssel pókhálózta ki a botos felsőt (3-0). Sőt, egy perccel később öt az ötben is újabb gólt szereztünk, a kapu előtti kavarodás végén Erik Němec húzta be a kapuba a korongot (4-0). A 28. percben Kestilä lökte fel bottal, hátulról a kapunk mögött Reiszt, amiért két percet kapott, az eset miatt kialakuló kakaskodás közben pedig La Porte is odakorcsolyázott, a szeredai 3-as hanyatt dobta magát, de nem őt küldték ki színészkedésért, hanem támadónkat durva játékért, így két teljes percig kettős emberelőnyben próbálkozgatott a szépítéssel a Csíkszereda. A mieink azonban hősiesen védekeztek, és kihúzták a két nehéz percet, hatalmas lépést téve ezzel a mérkőzés megnyerése felé. A 37. perc végén Turcotte küldte a jégre bottal Levint, ami miatt ráfújtak egy kisbüntetést, majd még a késleltetett szeredai emberelőny alatt óriási ütközést osztott ki a kék-fehérek házi pontkirályára, aki sisakját is elvesztette. Nagyobb tömegjelenet alakult ki, végül Turcotte az első szabálytalanságra 2, a másodikra 2+10 percet kapott, valamint kiosztottak egy kisbüntetést az esetet megtorolni érkező, Turcotte-ra hátulról támadó Rokaly Norbertre, valamint az őt a kavarodásban jégre küldő Němecre is. Hosszas számolgatás és tanakodás után így végül kettős emberelőnybe került két teljes percig a Sportklub, a mérkőzésen már másodszor. Hatalmas munkával azonban ezt is kivédekeztük, sőt, Sofron kék vonalon eladott korongjából Adam Brady egyedül léphetett ki, és kettős emberhátrányban is gólt szerzett, végleg eldöntve ezzel a találkozó sorsát (5-0).

A harmadik harmad már csak formalitás volt, de lélektanilag egyáltalán nem volt mindegy, hogy ilyen remek első két játékrész után hogyan zárjuk a mérkőzést, így továbbra is lendületben maradtak a mieink. A 46. perc elején Reiszt szórták ki két percre sportszerűtlenség miatt, ezt azonban nem sikerült kihasználni. A 49. percben Seregély is két percet kapott játék késleltetéséért, de nem tudta végigtámadni a teljes két percet emberelőnyben a Szereda, kilenc másodperccel a kiegészülés előtt Kubát is szabálytalankodott. Sőt, másfél perccel később Bajkó is szabálytalankodott, így kis ideig kettős emberelőnyben támadhattunk. Kubát büntetése éppen lejárt, de nem tudott visszaérni védekezni, amikor Aku Kestilä a hálóba lőtt egy alapvonal mögül kapott korongot, így papíron szimpla emberelőnyös gólt szerezve (6-0). Az 57. percben Eduard Casaneanu lőtt a kapuba egy a kapu mögül visszatett korongot (6-1), ennek azonban csak annyi jelentősége volt, hogy odalett Arany Gergely hibátlan mérlege a kapunkban.

A Ferencváros nagyot javult a pénteki első elődöntős mérkőzéshez képest, és remek játékkal aratott imponáló, 6-1-es győzelmet, ezzel kiegyenlítve a párharcot a keddi és szerdai csíkszeredai folytatás előtt – igaz, még így is kell legalább egy mérkőzést nyerni idegenben a döntőbe jutáshoz.

Férfi jégkorong, Erste Liga, rájátszás, elődöntő, 2. mérkőzés
FTC-Telekom – Sportklub Csíkszereda 6-1 (2-0, 3-0, 1-1)
FTC-Telekom: Arany (Földes) – Boros, Hrabal, Kestilä, Němec, La Porte – Seregély, Crespi, Brady, Galajda, Nagy G. – Marva, Kärmeniemi, Tóth A., Banga, Németh A. – Haranghy, Bán, Turcotte, Tóth G. Vezetőedző: Fodor Szabolcs.
Sportklub Csíkszereda: O’Connor (Ambrus) – Kubat, Rutkowski, Részegh, Szkacskov, Becze – Gecse, Ferencz-Csibi, Péter B., Levin, Sofron – Salló, Láday, Reisz, Rokaly Sz., Fodor Cs. – Bajkó, Rokaly N., Asuchak, Casaneanu. Vezetőedző: Vaclav Novak.
Gólok: La Porte (07:17, Kestilä, Marva), La Porte (18:46, Tóth A.), Nagy G. (23:44, EE, Marva, Crespi), Němec (24:42, La Porte), Brady (37:27, EH2), Kestilä (52:22, Hrabal, Brady), illetve Casaneanu (56:31, Péter B., Asuchak)
Kapura lövések: 39:33 (13:9, 7:13, 19:11)
Védések: 32:33 (9:11, 13:4, 10:18)
Kiállítás percek: 26:10 (2:0, 22:4, 2:6)

Cikkajánló

Az AHL-ből érkező amerikai támadót igazoltunk

Magyar bajnoki címvédő férfi jégkorongcsapatunknál folytatja pályafutását az amerikai center, Robbie Payne.

Finnországból hazatérő fiatal védővel erősítünk

Magyar bajnoki címvédő férfi jégkorongcsapatunknál folytatja pályafutását Farkas Boldizsár.

Fiatal játékos érkezik a DVTK Jegesmedvéktől

Magyar bajnok férfi jégkorongcsapatunknál folytatja pályafutását a miskolci nevelésű Mattyasovszky Gergely.

A DVTK-tól igazoltunk támadót

Magyar bajnok férfi jégkorongcsapatunk megállapodott a DVTK Jegesmedvék csatárával, Valentin Razumnyakkal.

„nekem is kötelességem a maximumot nyújtani”

A nyári időszakban előtérbe kerül a rehabilitáció, amelyről dr. Vásárhelyi-Nagy Ildikót kérdeztük – INTERJÚ!

Távozik Boros Dániel

Hat ferencvárosi szezon után nem hosszabbít szerződést férfi jégkorongcsapatunk védője.

Yanick Turcotte távozik a Ferencvárostól

Jégkorong szakosztályunk nem hosszabbított szerződést a tavaly novemberben érkezett kanadai támadóval.

Megvannak hokisaink Kontinentális Kupa-ellenfelei

Magyar bajnok férfi jégkorongcsapatunk egy ismerős helyen kezdi meg 2024/25-ös nemzetközi kupaszereplését.

close
Facebook Youtube Instagram TikTok
Viber Spotify Linkedin