2024. február 8.
Olimpiai selejtező: magabiztos győzelem a nyitányon
A magyar férfi jégkorong-válogatott, érvényesítve a papírformát, 7-3-ra győzött Spanyolország ellen.

Házigazdaként várhatta a február 8-10. között a Tüskecsarnokban megrendezésre kerülő olimpiai selejtezőtornát a magyar férfi jégkorong-válogatott. A kvalifikációhoz a harmadik, utolsó előtti körben csatlakozó nemzeti csapatunk Spanyolországot, Litvániát és Japánt látja vendégül, a csoport győztese továbbjut az augusztus végi utolsó selejtezőkörbe. A mieink négy éve Nottinghamben meg tudták nyerni a selejtezőtornát, és az előttünk álló budapesti hétvégén is erre készülnek. Don MacAdam szövetségi kapitány keretében egyetlen ferencvárosi játékos, Nagy Gergő kapott helyet.

Az első nap a magyar csapatra a papíron talán legkönnyebb ellenfél, a második körből érkező Spanyolország várt, Nagy Gergő a második támadósorban kapott helyet. Ahogy arra számítani lehetett, nemzeti csapatunk a találkozó elejétől kezdve magához ragadta a kezdeményezést, ez pedig gyorsan gólok formájában is testet öltött, mindössze nyolc perc elteltével egy Mihály Ákos-duplával már kettővel vezettünk, a harmadot pedig egy kihasználatlanul maradt emberelőny után egy Galló-gól zárta le (3-0).

A második játékrészben Galló ott folytatta, ahol abbahagyta – gólt lőtt, majd egy újabb kihasználatlanul maradt fór után még a második szünet előtt Stipsicz Bence és Fejes Nándor is feliratkoztak a gólszerzők közé (6-0).

Bár a lényegi kérdések negyven perc alatt eldőltek, a spanyolok a második szünetben kapust cseréltek. Talán nem emiatt, de alig két perc elteltével érkezett a hispánok szépítő gólja, Donath révén. Sőt, a 46. percben rögtön az első emberelőnyét kihasználta a spanyol válogatott, Capillas bombázott Vay hálójába. A mieink az emberelőnyös játékkal továbbra is hadilábon álltak, öt az öt ellen viszont volt még egy gól a tarsolyunkban, az 59. perc elején Terbócs István talált be. Nem ez volt azonban a vége, néhány másodperccel később Donath lőtt még egyet, beállítva ezzel a 7-3-as végeredményt.

A magyar válogatott magabiztos, 7-3-as győzelemmel kezdte a budapesti olimpiai selejtezőtornát. Nagy Gergőéknek pénteken 20.00-tól vélhetően már nehezebb dolga lesz Litvánia ellen.

(Fotó: MJSZ/Vörös Dávid)

Férfi jégkorong, olimpiai selejtező
Tüskecsarnok, Budapest
Magyarország – Spanyolország 7-3 (3-0, 3-0, 1-3)
Magyarország: Vay (Bálizs) – Stipsicz, Fejes, Erdély, Hári, Galló – Falus, Kiss R., Nagy G., Sebők, Sofron – Hadobás, Horváth M., Mihály Á., Németh K., Terbócs – Ortenszky, Nemes, Nagy K., Horváth B., Sárpátki. Szövetségi kapitány: Don MacAdam.
Spanyolország: Barbo (M. Hernandez) – Baldris, Garcia, O’Hare, Zaballa, Donath – de Bonilla, Guerra, Burgos, Capillas, Torralba – Fernandez, Encinar, Gonzalez, Muratet, Rubio – Escartin, Pantoja, Granell, Mendizabal, L. J. Hernandez. Szövetségi kapitány: Luciano Basile.
Gólok: Mihály Á. (01:44, Terbócs, Hadobás), Mihály Á. (07:51, Sofron), Galló (18:30, Hári, Erdély), Galló (23:38, Erdély, Hári), Stipsicz (36:11, Sebők), Fejes (39:37, Hári, Galló), Terbócs (58:07, Nagy K.), illetve Donath (42:20, Encinar, Fernandez), Capillas (45:41, EE, Baldris), Donath (58:15, O’Hare)
Kapura lövések: 37:18 (13:7, 11:4, 13:7)
Védések: 15:30 (7:10, 4:8, 4:12)
Kiállítás percek: 2:6 (0:2, 0:2, 2:2)

Cikkajánló

Hatgólos győzelem a Kontinentális Kupa első napján

Férfi jégkorongcsapatunk 6-0-ra győzött a litván Energija Elektrenaj ellen Brassóban a D csoport nyitómeccsén.

A litvánok ellen kezdjük a Kontinentális Kupát

Férfi jégkorongozóink pénteken megkezdik idei nemzetközi kupaszereplésüket - VIDEÓ!

Sikeres műtéten esett át Farkas Boldizsár

A nemrég egy edzésen súlyos térdsérülést szenvedő fiatal jégkorongozónkat szerdán operálták.

„Fejlődni kell a Kontinentális Kupa-hétvégén”

Magyar bajnok férfi hokisaink számára pénteken kezdődik az idei IIHF Kontinentális Kupa-szereplés Brassóban.

Döntetlen a Magyar Kupa első meccsén

Andersen Ligás csapatunk hiába vezetett háromszor, az első forduló első meccse 3-3-as végeredménnyel zárult.

Egy pontot szereztünk a Csíkszereda ellen

Tavalyi elődöntős ellenfelünk a szétlövésben nyert 2-1-re a Tüskecsarnokban.

Lezárások a Tüskecsarnok körül

Futóverseny miatt vasárnap a Tüskecsarnok környékén lezárásra és forgalmi rendváltozásra is lehet számítani.

Egy éve hunyt el Pap Gábor

Jégkorong szakosztályunk a ma egy éve elhunyt, örökös csapatmenedzserére emlékezik.

close
Facebook Youtube Instagram TikTok
Viber Spotify Linkedin