2019. szeptember 24.
Nincs megállás: a Hokiklub Budapest következik
Férfi hokisaink nem pihennek, kedden a Tüskecsarnokban, a Hokiklub Budapest vendégeként lépnek jégre.

Épphogy csak elkezdődött a 2019/20-as bajnoki idény, a Ferencváros gyorsan belecsapott a közepébe. A szeptember 13-i, Gyergyó elleni 3-1-es rajt után nagyon hosszú meccssorozat kezdődött. Hétfőn, az új szezon első Hokiderbijén rögtön hosszabbításig mentünk az Újpest ellen, de végül 6-5-re győztünk. Majd két jóval simább mérkőzés következett: előbb a Vasas otthonában hintettünk egy sima hatost, majd Székesfehérváron lőttünk ötöt a Titánoknak. A nem szokványos hetet hazai porondon zártuk, a Brassó látogatott Pesterzsébetre, akiket 4-1-gyel küldtünk haza.

Ugyan a hét véget ért, a szünet nélküli meccssorozat viszont még mindig tart, hiszen kedd este a Tüskecsarnokban, a Hokiklub Budapest ellen lépünk pályára. Az ellen a HKB ellen, akik rögtön egy meglepetésszerű győzelemmel rajtoltak az idényben: az Újpest vendégeként hátrányból fordítva sikerült győzniük, és elvinni mindhárom pontot ősi riválisunk otthonából. Ez azért is óriási skalp, mert a HKB a tavalyi, első Erste Ligás szezonjában az alapszakaszban 34 vereség mellett mindössze hat rendes játékidős győzelmet arattak, és utolsóként zártak, de a középszakaszban is négy győzelem mellett hatszor kapituláltak, és nem volt esélyük elérni a rájátszást érő első két hely egyikét az alsóházban. Az Újpest ezzel szemben egészen az elődöntőig jutott, ahol kiélezett, hatmeccses szériában maradt le a fináléról a Csíkszeredával szemben, a nyáron pedig, pusztán a játékoskeretet nézve, tovább erősödött. De vissza aktuális ellenfelünkhöz: a Hokiklub a következő körben a Fehérvári Titánokat fogadta, itt viszont már ők maradtak alul, szintén 2-1-es különbséggel. Majd jöhetett egy erdélyi túra, ahol először a Gyergyó vendégeként ismét nagy meglepetésre eljutottak a hosszabbításig, és csak a ráadásban szenvedtek 2-1-es vereséget, majd a Csíkszereda már jóval könnyebben tudott ellenük győzni, ők meg sem álltak hétig.

A Hokiklub szakmai stábja aligha szeretné megismételni a tavalyi nem túl acélos idényt, ennek tudatában fordultak rá a nyárra, vele pedig a transzferidőszakra. Ennek ellenére nem mondhatjuk, hogy túl nagy játékosmozgás lett volna a csapat háza táján: öt játékossal sikerült megegyezniük, köztük Reiter Attilával, aki a Fehérvári Titánokat hagyta ott a kedvükért, de EBEL-es rutinja is van. Hoztak még két kanadait, akik első európai szezonjukat kezdték meg, de, hogy teljes legyen a sor, a svéd Kristoffer Pihlqvist is náluk folytatta pályafutását.

Fontos információ emellett, hogy a HKB szeptember elején farmcsapat-megállapodást kötött a szintén a Tüskecsarnokban "lakó" MAC Újbudával, ennek értelmében pedig teljes az átjárás a szlovák Extraligában szereplő együttes és utánpótlása, valamint a Hokiklub Budapest kerete között. Ennek nyomán már a felkészülési időszakban is felbukkantak MAC-os fiatalok a HKB csapatában. Az előző idényben a DVTK Jegesmedvékkel volt hasonló megállapodása a Hokiklubnak, amelynek értelmében több miskolci hokis is Budapesten töltötte az idényt, Albert Tibor és Köllő Roland pedig a nyáron végleg csatlakozott a HKB-hoz. Visszafelé Szappanos Dávid mutatkozhatott be a diósgyőriek csapatában, két Extraliga-meccsen. Kiemelendő viszont, hogy az ellenfeleknek nem kell attól tartania, hogy ha esetleg a MAC a tervezettnél korábban elbúcsúzik az Extraligától, akkor a középszakaszra, és az esetleges rájátszásra teljes sorokat küld le a Hokiklub keretébe, ugyanis az Erste Liga Versenyszabályzata éppen a Fehérvári Titánok és az EBEL-es Fehérvár AV19, illetve az idén már az Alpesi Ligába távozó, előtte két szezonon át viszont az Erste Ligában szereplő Vienna Capitals II miatt szigorúan és egyértelműen rendelkezik a farmcsapatok játékosmozgásáról. A Versenyszabályzat 62.§ (6) bekezdése értelmében csak az egyik csapat keretéből csak azok a játékosok szerepelhetnek a másik csapat színeiben a rájátszásban, akik az alap- és középszakasz mérkőzéseinek legalább 30%-án jégre léptek az adott csapat keretében. Ez alól kivételt csak az U23-as vagy annál fiatalabb játékosok képeznek.

Nem lehet azt mondani, hogy a két csapatnak komoly egymás elleni története lenne, hiszen eddig mindössze hatszor néztek farkasszemet. Az első alkalomra egészen 2017 januárjáig kellett várni, amikor a Magyar Kupa körmérkőzéses selejtezőjében kerültek össze a felek, akkor 2-2-es rendes játékidőt követően, a Ferencváros hosszabbításban tudott diadalmaskodni. A következő öt mérkőzésen már közel sem volt ekkora izgalom, ellenben nyugodtan nevezhetjük gólzáporosnak azokat az összecsapásokat. A Fradi rendre megnyerte a Hokiklub elleni meccseit tavaly, legutóbb 2018 december 30-án futottak össze Pesterzsébeten. Ugyan a vendégek már nyolc másodperc után megszerezték a vezetést, a zöld-fehérek gyorsan egalizáltak, majd meg sem álltak nyolcig.

Az előző heti hosszú meccsdömping alatt kiválóan szerepelt Fodor Szabolcs csapata, reméljük, hogy a jó széria kedd este is folytatódik, és magabiztos sikerrel fordulunk rá a Csíkszereda elleni pénteki csúcsrangadóra.

A Hokiklub Budapest - FTC-Telekom mérkőzés 18.00-kor kezdődik a Tüskecsarnokban. Belépők a helyszínen vásárolhatóak, a vendégszurkolók a vendégbejáraton, a Hevesy György út felől juthatnak be a csarnokba.

Férfi jégkorong, Erste Liga, alapszakasz, 6. mérkőzés
Hokiklub Budapest – FTC-Telekom
2019. szeptember 24., kedd 18.00, Tüskecsarnok
Belépők: a helyszínen

Cikkajánló

Az AHL-ből érkező amerikai támadót igazoltunk

Magyar bajnoki címvédő férfi jégkorongcsapatunknál folytatja pályafutását az amerikai center, Robbie Payne.

Finnországból hazatérő fiatal védővel erősítünk

Magyar bajnoki címvédő férfi jégkorongcsapatunknál folytatja pályafutását Farkas Boldizsár.

Fiatal játékos érkezik a DVTK Jegesmedvéktől

Magyar bajnok férfi jégkorongcsapatunknál folytatja pályafutását a miskolci nevelésű Mattyasovszky Gergely.

A DVTK-tól igazoltunk támadót

Magyar bajnok férfi jégkorongcsapatunk megállapodott a DVTK Jegesmedvék csatárával, Valentin Razumnyakkal.

„nekem is kötelességem a maximumot nyújtani”

A nyári időszakban előtérbe kerül a rehabilitáció, amelyről dr. Vásárhelyi-Nagy Ildikót kérdeztük – INTERJÚ!

Távozik Boros Dániel

Hat ferencvárosi szezon után nem hosszabbít szerződést férfi jégkorongcsapatunk védője.

Yanick Turcotte távozik a Ferencvárostól

Jégkorong szakosztályunk nem hosszabbított szerződést a tavaly novemberben érkezett kanadai támadóval.

Megvannak hokisaink Kontinentális Kupa-ellenfelei

Magyar bajnok férfi jégkorongcsapatunk egy ismerős helyen kezdi meg 2024/25-ös nemzetközi kupaszereplését.

close
Facebook Youtube Instagram TikTok
Viber Spotify Linkedin