2023. március 10.
Nem dőlt el semmi, 2-2-ről folytatjuk a bajnoki finálét
Férfi jégkorongcsapatunk 2-2-es összesített állással utazik Káposztásmegyerre az újabb győzelem reményében.

Magyar bajnoki címvédő férfi jégkorongcsapatunk a nem a tervek szerint sikerült alapszakasz után játékban és küzdésben is hatalmasat fejlődött az Erste Liga rájátszásának első körében, majd a negyeddöntőben a DVTK Jegesmedvék összesítésben 4-2-es búcsúztatása után a magyar bajnoki döntőnek is számító Erste Liga elődöntőt is remekül kezdte. Fodor Szabolcs együttese az elmúlt hét végén úgy győzött két nap alatt kétszer is idegenben, az alapszakasz-győztes Budapest Jégkorong Akadémia HC otthonában, előbb 5-2-re, majd elképesztően harcos karaktert mutatva 1-0-ra, hogy a bajnokság első szakaszában idegenben és hazai jégen is két-két vereség volt a mérlegünk a Kangyal Balázs irányította kék-fehérek ellen. A két remek sikernek köszönhetően a mieink szerdán úgy léphettek jégre a Tüskecsarnokban a harmadik meccsen, hogy egy újabb győzelem esetén csütörtökön már a liga döntőjébe jutás, egyben a harmincadik magyar bajnoki cím, ezzel pedig a címer feletti harmadik csillag lehet a tét. Bár a rendkívüli küzdelem ezúttal is megvolt, a kissé álmosabb kezdés miatt kétgólos hátrányból kellett felzárkózni, végül pedig a hosszabbításban egy korcsolyáról a kapunkba pattanó, szerencsés lövéssel a BJA HC húzta be a találkozót. Ez lélektan szempontjából érthető módon kedvezőtlen fordulat volt, ami rányomta a bélyegét a csütörtöki negyedik meccsre is – ahogy a nagy mennyiségű kétperces kiállítás is, a játékvezetők egy rájátszás-párharchoz képest szokatlan könnyű síppal fújtak büntetéseket a különböző kontaktokra. A BJA 3-0-s győzelme mindenesetre azt jelentette, hogy ellenfelünk két hazai vereség után feltámadt, és visszajött a párharcba, így 2-2-ről kezdődik minden elölről, és már az is biztos, hogy hat meccsnél kevesebből nem fog eldőlni a széria.

Innen pedig rendkívül nehéz dolga lesz a Ferencvárosnak, hiszen nem csak a hátrányból fordítás lélektani előnye van ott ellenfelünknél, de a hamar elvesztett pályaelőnyüket is visszaszerezték, a hazai jég előnye pedig szintén az ő malmukra hajtja a vizet.

De ha van csapat, amelyik képes ilyen helyzetből, úgy is a maga javára billenteni egy párharcot, hogy a papírforma nem mellette áll, az a Ferencváros! Fodor Szabolcs együttesére az elmúlt négy évben mindig jellemző volt a harc, a küzdelem, akkor is, ha a játék nem ment a tervek szerint, ez a karakter pedig idén ha kissé megkésve is, de a rájátszásra ismét kidomborodott. Láthattuk ezt a DVTK elleni párharc néhány meccsén, és a bajnoki döntőben is. Most már viszont újabb bravúrra van szükség, két hazai vereség után kell ismét egy idegenbeli győzelmet előhúzni szombat koraeste a kalapból az alapszakasz győztese ellen, hogy megteremtsük az esélyt a még nagyobb szenzációra, a liga döntőjébe jutásra, egyben a magyar bajnoki cím elhódítására. Hogy mekkora szenzáció is volna ez, arra álljon itt egy rendkívül egyszerű, de sokatmondó adat: a MOL/Erste Liga 2008 óta íródó történetében egyszer sem fordult elő, hogy az alapszakaszban negyediknél hátrébb végző együttes elverekedje magát a fináléig. 2010-ben a Vasas Budapest Stars, 2012-ben pedig a Miskolci JJSE a negyedik helyről tudott döntőzni, előbbi meg is nyerte a ligát, igaz, abban az évben még csak négy csapat jutott a playoffba, így egy körrel kevesebbet kellett menni.

Ahhoz, hogy az FTC-Telekom az alapszakasz ötödik helyéről kiharcolhassa az ily módon történelmi fináléba kerülést, minden buzdításra szükség lesz a lelátóról! Jegyek a BJA HC tájékoztatása szerint a vendégszektorba kizárólag online elővételben kaphatóak az Eventim hálózatában, IDE KATTINTVA. Az online elővétel a szombati mérkőzés első harmadszünetéig érhető el, a belépőket nem szükséges kinyomtatni, elég mobileszközről bemutatni belépéskor. A BJA HC felhívja a vendégszurkolók figyelmét, hogy kizárólag a vendégszektorba vásároljanak belépőket.

Így várja Galántai Richárd a magyar bajnoki döntőnek számító Erste Liga-elődöntő ötödik meccsét:

Férfi Jégkorong, Erste Liga, elődöntő (OB I döntő), 5.mérkőzés
Budapest Jégkorong Akadémia HC – FTC-Telekom
2023. március 11., szombat 17:40, Vasas Jégcentrum
Jegyek: ITT
Élő közvetítés: ersteligatv.hu

Cikkajánló

Ponterős finn hátvédet igazoltunk

Magyar bajnoki címvédő férfi jégkorongcsapatunknál folytatja pályafutását a finn védő, Paavo Tyni.

Az AHL-ből érkező amerikai támadót igazoltunk

Magyar bajnoki címvédő férfi jégkorongcsapatunknál folytatja pályafutását az amerikai center, Robbie Payne.

Finnországból hazatérő fiatal védővel erősítünk

Magyar bajnoki címvédő férfi jégkorongcsapatunknál folytatja pályafutását Farkas Boldizsár.

Fiatal játékos érkezik a DVTK Jegesmedvéktől

Magyar bajnok férfi jégkorongcsapatunknál folytatja pályafutását a miskolci nevelésű Mattyasovszky Gergely.

A DVTK-tól igazoltunk támadót

Magyar bajnok férfi jégkorongcsapatunk megállapodott a DVTK Jegesmedvék csatárával, Valentin Razumnyakkal.

„nekem is kötelességem a maximumot nyújtani”

A nyári időszakban előtérbe kerül a rehabilitáció, amelyről dr. Vásárhelyi-Nagy Ildikót kérdeztük – INTERJÚ!

Távozik Boros Dániel

Hat ferencvárosi szezon után nem hosszabbít szerződést férfi jégkorongcsapatunk védője.

Yanick Turcotte távozik a Ferencvárostól

Jégkorong szakosztályunk nem hosszabbított szerződést a tavaly novemberben érkezett kanadai támadóval.

close
Facebook Youtube Instagram TikTok
Viber Spotify Linkedin