2022. július 26.
Négy légiós távozik a Ferencvárostól
Magyar bajnok férfi jégkorongcsapatunk két védője és két támadója hagyja el a klubot.

A hajrájához érkezett magyar bajnoki címvédő férfi jégkorongcsapatunk a 2022/23-as szezonra készülő keretének kialakítása. Több érkező, távozó, valamint szerződését meghosszabbító játékos bejelentése után ezúttal négy, az előző idényben a Ferencvárost szolgáló légiós távozásáról ad hírt a szakosztály:

az FTC-Telekom színeiben 2021/22-ben Szuperkupát és magyar bajnokságot nyert Lukas Bohunicky, Josh McFadden, Cody Fowlie és Juhani Tamminen sem hosszabbít szerződést klubunkkal.

Az 1987-es születésű Lukas Bohunicky kétszeres szlovák Extraliga-győztesként, tengerentúli és Bajnokok Ligája-rutinnal érkezett a Ferencvároshoz 2021 nyarán az osztrák bázisú ICEHL-ben szereplő Bratislava Capitals együttesétől. Csapatunkat a szezon során határozott védőmunkával, valamint az alapszakaszban 30 meccsen 8, a rájátszásban 12 találkozón 1 ponttal segítette a magyar bajnoki címhez vezető úton.

A 31 éves Josh McFadden 2018 óta gyűjtötte az európai tapasztalatokat, akkor érkezett ugyanis a tengerentúlról a brit élvonalbeli Sheffield Steelers együtteséhez, ahonnan a német másodosztályba, majd az Erste Ligába, a Brassóhoz vezetett az útja. A kék-sárgákkal 2021-ben az Erste Liga döntőjéig jutott, majd a nyáron a Ferencváros játékosa lett. Remek védőmunkája mellett hátvéd létére közel pont per meccs átlaggal termelte a gólokat és asszisztokat, 38 alapszakasz-mérkőzésen 35 pontig jutott, majd a rájátszásban még 8 pontot tett hozzá. Távoli bombáit ligaszerte rettegték az ellenfelek, a liga legjobb hátvédjének is megválasztották.

Az 1992-ben a kanadai Airdrie városában született Cody Fowlie végigjárta a tengerentúlon a felnőtt jégkorongozóvá válás szamárlétráját, juniorligákban és a WHL-ben bizonyított, majd öt szezonon át volt a kanadai egyetemi ligában szereplő University of Regina meghatározó játékosa. Innen került az ECHL-es Jacksonville IceMen csapatához, ahol remek számokat hozott, így figyelt fel rá és szerződtette 2019-ben az Erste Ligás Corona Brassó. A sárga-kékeknél két szezont húzott le, 2021-ben ligadöntőt játszhatott, mindkét idényében pont per meccs átlag körül vagy felett teljesített. Ő is 2021 nyarán csatlakozott a Ferencvároshoz, amellyel Szuperkupát és magyar bajnoki címet szerzett, ismét bejutott az Erste Liga döntőjébe, az alapszakaszban 39 meccsen 38 pontot, a rájátszásban 13 meccsen 10 pontot jegyzett.

Az 1989-ben Hämeenlinnában született finn támadó, Juhani Tamminen távozó társaihoz hasonlóan 2021 nyarán érkezett a Ferencvároshoz, finn másod- és elsőosztályú, valamint osztrák ligás rutinnal. Remek támadójátékkal, és az alapszakaszban 32 meccsen 31 ponttal, míg a rájátszásban 13 találkozón 10 ponttal segítette csapatunkat és önmagát pályafutása első bajnoki címe felé.

Lukas Bohunickynak, Josh McFaddennek, Cody Fowlie-nak és Juhani Tamminennek köszönjük a Ferencvárosért tett minden erőfeszítését, további pályafutásukhoz pedig sok sikert kívánunk!

Cikkajánló

Ponterős finn hátvédet igazoltunk

Magyar bajnoki címvédő férfi jégkorongcsapatunknál folytatja pályafutását a finn védő, Paavo Tyni.

Az AHL-ből érkező amerikai támadót igazoltunk

Magyar bajnoki címvédő férfi jégkorongcsapatunknál folytatja pályafutását az amerikai center, Robbie Payne.

Finnországból hazatérő fiatal védővel erősítünk

Magyar bajnoki címvédő férfi jégkorongcsapatunknál folytatja pályafutását Farkas Boldizsár.

Fiatal játékos érkezik a DVTK Jegesmedvéktől

Magyar bajnok férfi jégkorongcsapatunknál folytatja pályafutását a miskolci nevelésű Mattyasovszky Gergely.

A DVTK-tól igazoltunk támadót

Magyar bajnok férfi jégkorongcsapatunk megállapodott a DVTK Jegesmedvék csatárával, Valentin Razumnyakkal.

„nekem is kötelességem a maximumot nyújtani”

A nyári időszakban előtérbe kerül a rehabilitáció, amelyről dr. Vásárhelyi-Nagy Ildikót kérdeztük – INTERJÚ!

Távozik Boros Dániel

Hat ferencvárosi szezon után nem hosszabbít szerződést férfi jégkorongcsapatunk védője.

Yanick Turcotte távozik a Ferencvárostól

Jégkorong szakosztályunk nem hosszabbított szerződést a tavaly novemberben érkezett kanadai támadóval.

close
Facebook Youtube Instagram TikTok
Viber Spotify Linkedin