2024. szeptember 20.
Megvan a szezon első győzelme
Magyar bajnok férfi jégkorongcsapatunk magabiztos játékkal 5-1-re legyőzte a Gyergyói HK csapatát.

A keddi Szuperkupa-kitérő után magyar bajnoki címvédő férfi jégkorongcsapatunk pénteken visszatért az Erste Liga küzdelmeihez. Az idei szezon első erdélyi ellenfelét, a Gyergyói HK-t fogadta csapatunk, a mérkőzés különlegessége volt, hogy mindkét, a korábbi években sokkal jobb rajthoz szokott csapat az idény első győzelméért hajtott.

Mint ismert, Robbie Payne szerdán villámcsapásszerű hirtelenséggel távozott a Ferencvárostól, valamint a sérült Dominic Vidoli sem volt még bevethető állapotban, így újabb lehetőséget kapott a védelemben a fiatal Mártonffy Máté. A kapuban Nagy Kristófnak szavazott bizalmat a szakmai stáb.

Gyors tempóban indult a találkozó, rögtön a legelején Helgesen került hatalmas helyzetbe, de kimaradt a ziccer. Hasonló erőbedobással vetette bele magát a Gyergyó is a meccsbe, Bodó igyekezett közelről Nagy hálójába emelni a korongot, sikertelenül, és a folytatásban is akadt dolga mindkét kapusnak. Egy bulielhozatalt követően Haranghy Bence lőtte el a kékvonalról a pakkot, ami, miután megpattant néhány piros-fehér játékoson, és az utolsó pillanatban Mattyasovszky Gergely is beleszúrt, Rinne hálójában landolt (1-0). Ellenfelünk nem tört meg a bekapott góltól, sőt, egy emberhátrány kivédekezése után egyenlített a Gyergyó, Vincze Péter tessékelte közelről a gólvonal mögé kapu előtt pattogó korongot (1-1). Letámadás után a fiatal Bogáti jutott hatalmas helyzetbe, de kapuvasat lőtt, ahogy az utána próbálkozó Tyni is, majd egy kontratámadásnál Nagy Kristóf védett hatalmasat. A harmad hajrájának nyitányakor másodjára is emberelőnybe került a Fradi, amit már sikerült kihasználnia csapatunknak, Aku Kestilä bombázta a vendégek hálójába a Razumnyaktól kapott korongot (2-1).

Egygólos ferencvárosi előnnyel kezdődött a második játékrész, amit igyekezett ledolgozni a Gyergyó, de nem találtak újabb rést a védelmünkön. Razumnyak tudott korongot szerezni a semleges harmadban, átfűzte magát két vendégjátékoson is, a pakkot azonban néhány centivel a kapu mellé húzta. Viszont ami késik, az nem múlik, Kärmeniemi távoli lövésébe sikerült még beleérnie a korábban is bőszen próbálkozó Valentin Razumnyaknak, megszerezve ezzel csapatunk harmadik gólját (3-1). Többször is közel jártak vendégeink a szépítéshez, nagy igyekezetükben azonban rendre hibáztak, sőt, újabb emberelőnyhöz juttatták a Fradit, a lehetőség viszont ezúttal kihasználatlanul maradt.

Érezhető volt, hogy sietős a vendégek dolga, ennek megfelelően igyekeztek a záró harmad elejétől kezdve minél többet birtokolni a korongot, lehetőleg a ferencvárosi harmadában. A játékrész első öt percében akadt is dolga bőven Nagy Kristófnak, aki remek napot fogott ki, parádézott a vasak között. Az utolsó tíz percre kanyarodva egyre kevesebb lehetőséget adott a Fradi a vendégeknek, és egyre inkább visszavettük a játék irányítását. Egy gyergyói támadás során emberhátrányba kerültünk, Seregély kapott két percet, de nem tudtak közelebb kerülni hozzánk a vendégek. A mieink viszont újabb gólt szereztek, Bán Károly maradt teljesen egyedül Rinne kapuja előtt, és nem hibázta el a közeli lövést (4-1). Az újabb, a mérkőzést lényegében eldöntő hazai találat után Markus Juurikkala korán, már öt perccel a vége előtt kikérte idejét és lehívta kapusát. Hiába azonban a hat az öt elleni játék, és a vendégek becsületre méltó igyekezete, nem jártak sikerrel, sőt, Razumnyak egy üres kapus góllal lezárta a mérkőzést (5-1).

Az FTC-Telekom a szurkolók és a stáb által is nagyon várt felszabadult játékkal magabiztos győzelmet aratott a két évvel ezelőtti ligagyőztes ellen, amivel megszerezte idei első sikerét tétmérkőzésen, ez pedig remek önbizalomnövelő lehet a vasárnap kora délutáni derbi előtt.

"Nagyon komoly csapatmunka volt a mai, nagyon örülünk. Minden játékosomat külön, név szerint kiemelhetném, de nem fogom ezt tenni, nagybetűs Csapat volt a jégen ma. Ezt leginkább akkor lehetett látni, amikor a harmadik harmad első 12-13 percében nagyon nyomott a Gyergyó, nekik sürgős volt, hogy visszajöjjenek a meccsbe. Abban a periódusban óriásit küzdöttünk, leginkább a saját kapunk előtt. A srácok egymásért küzdöttek, ami jól jellemezte az egész mérkőzést. Ki tudtuk védekezni a nehéz perceket a harmadik harmadban, sőt, utána mi lőttünk gólt, onnantól kezdve pedig szinte már megvolt a meccs. Ennek ellenére végig, hatvan percen keresztül szép csapatmunkát láthattunk, aminek nagyon örülünk." -Fodor Szabolcs

Férfi Jégkorong, Erste Liga, alapszakasz

FTC-Telekom – Gyergyói HK 5-1 (2-1, 1-0, 2-0)

FTC-Telekom: Nagy K. (Arany) – Tyni, Kärmeniemi, Galajda, Brad, Turbucz – Helgesen, Haranghy, Razumnyak, Kestilä, Heino – Seregély, Crespi, Tóth G., Mattyasovsszky, Németh – Mártonffy, Farkas, Banga, Bán, Bogáti, Vezetőedző: Fodor Szabolcs

Gyergyói HK: Rinne (Mag) – Mesikämmen, Fejes, Vincze, Gerads, Orban – Haaranen, Wardley, Bodó, Sylvestre, Vyrynen – Raymond, Imre P., Sándor-Székely, Császár, Szigeti – Sándor B., Ádám Zs., Csiszer, Vezetőedző: Markus Juurikkala

Gólok: Mattyasovszky (08:02, Haranghy), Kestilä (15:49 EE, Razumnyak), Razumnyak (27:52, Kärmeniemi), Bán (54:28), Razumnyak (59:32) illetve Vincze (12:25, Gerards, Orban)

Kapura lövések: 28:30 (13:9, 9:8, 6:13)

Védések: 29:23 (8:11, 8:8, 13:4)

Kiállítás percek: 2:6 (0:4, 0:2, 2:0)

Cikkajánló

Két hokicsapatunk is indul idén a Magyar Kupában

Felnőtt Erste Ligás csapatunk mellett Andersen Ligás együttesünk is csatlakozik a Magyar Kupa küzdelmeihez.

Jön az első visszavágó

Férfi jégkorongozóink ebben a hónapban másodszor találkoznak a BJA HC csapatával, ezúttal idegenben.

Szeptember végi Fradi-vasárnap

Férfi jégkorong a Tüskecsarnokban, majd férfi labdarúgás a Groupama Arénában.

Három hazai meccs kettő áráért

Vegyen jegyet a Brassó és DVTK elleni jégkorong Erste Liga-találkozókra, és ingyenes a DAB elleni meccs!

„Nagyon más nyaram volt, mint az előző években”

Jégkorongozónk, Seregély Máté az előző szezon végén elszenvedett súlyos sérüléséről és felépüléséről mesélt.

Kétgólos vereség a hokiidény első derbijén

Hiába támadott sokkal többet, az FTC-Telekom 3-1-re kikapott az Újpesttől a Tüskecsarnokban.

„Elég sokan fresh cuttal jöttek ma!”

Magyar bajnoki címvédő férfi hokisaink megtartották szokásos szezon előtti fotózásukat – VIDEÓ!

Találkozz BL-győztes pólósokkal a vasárnapi hokiderbin!

A szezon első derbijén férfi vízilabdacsapatunk néhány tagjával találkozhatnak szurkolóink a szünetekben.

close
Facebook Youtube Instagram TikTok
Viber Spotify Linkedin