2021. május 13.
Megkezdték a felkészülést a Fradi bajnok hokisai
Férfi hokisaink rövid pihenőt követően munkába álltak a konditeremben Kiss Áron erőnléti edző vezetésével.

A magyar bajnoki címet zsinórban harmadszor elhódító férfi jégkorongcsapatunk alig van túl a Magyar Kupa április 2-3-ai négyes döntőjén, néhány hetes pihenőt követően már meg is kezdte a felkészülést a 2021/22-es idényre. A játékosok Kiss Áron erőnléti edző vezetésével végzik a konditermi munkát a Tüskecsarnok Metodikai Központjában.

„Az első hétben a jól megszokott mozgásszűrés-gyakorlatokat pörgetjük végig minden játékosunkkal, miközben ezzel párhuzamosan már zajlik az előkészítő munka” – avatta be a Fradi.hu-t a részletekbe Kiss Áron erőnléti edző. „Az első két hét egyfajta átmenetet jelent a viszonylagos inaktivitásból a komolyabb edzésmunka felé, viszont nagyon is szükséges, hogy ezzel is vigyázzunk a srácokra és ne hirtelen kapjanak extrém terhelést, amiből utána cipelhetik a fájdalmakat a szezonban. Néhányuknak egyéni kiegészítő gyakorlatokat kell még végezniük, míg mások már teljesen készen állnak arra, hogy növeljük a terhelést. Ebben az időszakban a legnagyobb feladat, hogy megközelítőleg azonos szintre hozzuk őket.”

Erőnléti edzőnk azt is elárulta, az első néhány hét után milyen felkészülés vár a jeges edzések kezdetéig a keretre.

„A következő három hónapban az erőnléti felkészülés háromhetes ciklusokban, növekvő intenzitással történik. Az említett háromhetes, hasonló edzéscélú időszakokat 3-4 napos pihenők választják majd el egymástól és havonta új tesztekkel vizsgáljuk meg, hogy éppen hol tartunk. A stábunk hisz az adatalapú munkában, az elmúlt három évből minden tesztünk egy nagy adatbázisba került, így évről-évre össze tudjuk hasonlítani, hogy az egyes játékosaink hol tartanak, milyen esetleges hiányosságokkal rendelkeznek, vagy miben fejlődtek. Három különböző tesztünk van: egy 7 gyakorlatos mozgásszűrés (FMS - Functional Movement Screen), egy alapképességeket és kapacitásokat felmérő összetettebb teszt (FCS - Fundamental Capacity Screen) és egy klasszikus, az NHL Combine-hoz hasonló erőnléti teszt, amelyet egy kicsit finomítottunk, a saját rendszerünkhöz igazítva a feladatokat.”

A közös edzések hétfő-kedd, csütörtök-péntek ritmusban zajlanak, kiegészítve heti két könnyebb, egyéni edzésnappal.

„Ez inkább hengerezés, nyújtás és regeneráló jellegű munka, a nehezebb napokat kompenzálva. A srácok többsége velünk tart, de vannak időszakosan csatlakozók, akik ugyanebben a rendben egyénileg dolgoznak a közös program szerint. Az egyéb kötelezettségeik mellett rendszerint náluk is úgy alakítjuk a programot, hogy azonos heti terhelést kapjanak. Rendszeresen egyeztetünk, keresnek, kérdeznek, vagyis az elvárható profizmussal állnak a dolgokhoz. Ez az elmúlt években sem volt másképp, így bízom benne, hogy augusztusban a megfelelő állapotban adhatom át őket Fodor Szabolcs és Yul Hennelly kezeibe. A nemrég szerződést hosszabbító finn légiósaink is azonos programot követnek odahaza és amint megérkeznek, rajtuk is elvégezzük a teszteket, így augusztusban még tudunk alakítani a formájukon, amennyiben ez szükséges lenne, mielőtt megkezdődne a szezon” – zárta beszámolóját csapatunk erőnléti edzője.

Cikkajánló

Ponterős finn hátvédet igazoltunk

Magyar bajnoki címvédő férfi jégkorongcsapatunknál folytatja pályafutását a finn védő, Paavo Tyni.

Az AHL-ből érkező amerikai támadót igazoltunk

Magyar bajnoki címvédő férfi jégkorongcsapatunknál folytatja pályafutását az amerikai center, Robbie Payne.

Finnországból hazatérő fiatal védővel erősítünk

Magyar bajnoki címvédő férfi jégkorongcsapatunknál folytatja pályafutását Farkas Boldizsár.

Fiatal játékos érkezik a DVTK Jegesmedvéktől

Magyar bajnok férfi jégkorongcsapatunknál folytatja pályafutását a miskolci nevelésű Mattyasovszky Gergely.

A DVTK-tól igazoltunk támadót

Magyar bajnok férfi jégkorongcsapatunk megállapodott a DVTK Jegesmedvék csatárával, Valentin Razumnyakkal.

„nekem is kötelességem a maximumot nyújtani”

A nyári időszakban előtérbe kerül a rehabilitáció, amelyről dr. Vásárhelyi-Nagy Ildikót kérdeztük – INTERJÚ!

Távozik Boros Dániel

Hat ferencvárosi szezon után nem hosszabbít szerződést férfi jégkorongcsapatunk védője.

Yanick Turcotte távozik a Ferencvárostól

Jégkorong szakosztályunk nem hosszabbított szerződést a tavaly novemberben érkezett kanadai támadóval.

close
Facebook Youtube Instagram TikTok
Viber Spotify Linkedin