2022. április 22.
Magyar győzelem Ukrajna ellen
Az FTC-Telekom négy játékossal képviseltette magát a hosszabbítás után 3-2-re megnyert mérkőzésen.

Péntek este harmadik felkészülési mérkőzésén lépett jégre a május eleji ljubljanai Divízió I/A világbajnokságra készülő magyar felnőtt férfi jégkorong-válogatott. Az ellenfél a káposztásmegyeri Vasas Jégcentrumban ezúttal az az Ukrajna volt, amellyel az április 14-ei első felkészülési mérkőzésen már találkoztunk, és 3-1-es győzelmet arattunk. A Magyar Jégkorong Szövetség kezdeményezésére az ukránok elleni első meccshez hasonlóan ez a találkozó is a jótékonyság jegyében telt, a jegybevétel felét a Magyarországon tartózkodó ukrán jégkorongozó gyermekek és családjaik támogatására ajánlják fel. Az akció részletei ITT olvashatóak el!

Ahogy az a csütörtöki sajtónyilvános edzésen készült edzésriportból is kiderült, a múlt hét vége óta szinte teljes kerettel, 28 játékossal, közte négy fradistával dolgozott együtt az FTC-Telekom vezetőedzőjét, Fodor Szabolcsot is a soraiban tudó szakmai stáb. A ferencvárosi játékosok közül Nagy Gergő, Kulmala Rasmus, Kóger Dániel és Arany Gergely is kerettag volt.

Kulmala Rasmus rögtön az elején majdnem főszereplővé lépett elő, hiszen kevés hiányzott ahhoz, hogy megszerezze a vezetést. A magyar helyzetet követően felpörögtek a vendégek, előbb a kapuvasat találták el, azután Feliksz Morozov maradt őrizetlenül, és közelről nem hibázott (0-1).

A második harmad elején az ukránok veszélyeztettek, Rajna többször bravúrral védett, majd amikor a hazaiak kerültek emberelőnybe, Szerhij Piszarenkónak akadt dolga. A szünet előtt egy kapu előtti kavarodásnál az ukrán kapuba került a korong, videobírózás után Sárpátki Tamás lett a hivatalos gólszerző, 1-1-re alakítva az állást.

A záró játékrészben mindkét kapu előtt adódtak ziccerek, Sárpátki kiállítása alatt a védők a gólvonalról tisztáztak. A hajrában Vas János kiállítása alatt Vitalij Ljalka remek cselek után talált be (1-2). A végén lehozta a kapust a magyar csapat, majd kilenc másodperccel a vége előtt Magosi Bálint egyenlített a kapu torkából (2-2).

Hosszabbítás következett, ahol rengeteg helyzetet láthattak a nézők, gólt azonban nem. A rávezetésben dőlt el a győzelem sorsa, Hári János, Nagy Gergő és Kulmala is betalált, így a szétlövés után kialakult a 3-2-es végeredmény.

A magyar válogatott a vb előtt még egy felkészülési mérkőzést játszik: jövő csütörtökön a Koreai Köztársaság válogatottja lesz az ellenfél Káposztásmegyeren.

 

Felkészülési mérkőzés

Magyarország–Ukrajna 3-2 (0-1, 1-0, 1-1, 0-0, 1-0), szétlövés után

Gólszerzők: Sárpátki (37.), Magosi (60.), illetve Morozov (18.), Ljalka (58.)

Cikkajánló

Hatgólos győzelem a Kontinentális Kupa első napján

Férfi jégkorongcsapatunk 6-0-ra győzött a litván Energija Elektrenaj ellen Brassóban a D csoport nyitómeccsén.

A litvánok ellen kezdjük a Kontinentális Kupát

Férfi jégkorongozóink pénteken megkezdik idei nemzetközi kupaszereplésüket - VIDEÓ!

Sikeres műtéten esett át Farkas Boldizsár

A nemrég egy edzésen súlyos térdsérülést szenvedő fiatal jégkorongozónkat szerdán operálták.

„Fejlődni kell a Kontinentális Kupa-hétvégén”

Magyar bajnok férfi hokisaink számára pénteken kezdődik az idei IIHF Kontinentális Kupa-szereplés Brassóban.

Döntetlen a Magyar Kupa első meccsén

Andersen Ligás csapatunk hiába vezetett háromszor, az első forduló első meccse 3-3-as végeredménnyel zárult.

Egy pontot szereztünk a Csíkszereda ellen

Tavalyi elődöntős ellenfelünk a szétlövésben nyert 2-1-re a Tüskecsarnokban.

Lezárások a Tüskecsarnok körül

Futóverseny miatt vasárnap a Tüskecsarnok környékén lezárásra és forgalmi rendváltozásra is lehet számítani.

Egy éve hunyt el Pap Gábor

Jégkorong szakosztályunk a ma egy éve elhunyt, örökös csapatmenedzserére emlékezik.

close
Facebook Youtube Instagram TikTok
Viber Spotify Linkedin