2022. november 16.
Magabiztos játékkal megvan a Magyar Kupa első győzelme
Négygólos ferencvárosi győzelemmel zárult a Magyar Kupa 2. fordulójának első találkozója Székesfehérváron.

Magyar bajnok férfi jégkorongcsapatunk a válogatott szünet utáni hét közepén kezdte a mérkőzések sorát, egyből a Magyar Kupa 2. fordulójának első találkozójával. Ellenfelünk ezúttal a FEHA 19 fiatal csapata, akikkel idén eddig csak hazai pályán játszottunk, most azonban az Ifj. Ocskay Gábor Jégcsarnokban csapnak össze a felek.

Mint arról az elmúlt hetekben hírt adtunk, több változás is volt a keretben. A mai Magyar Kupa-mérkőzésen két új igazolásunk, Jari Sailio és Konsta Mesikämmen is jégre lépett, viszont a továbbra is hiányzó Marva és Low mellett Nagy Gergőt és Sarciá Antoninót is nélkülözni kellett Fodor Szabolcsnak.

Lendületes játékkal kezdtek a felek, de nem lehetett tudni, hogy melyik csapat fogja megszerezni a vezetést, hiszen mind a két kapusnak volt dolga. Végül egy gyors indítás után Betteridge és az újonnan érkező Mesikämmen összejátékát tudta a kapu előterében gólra váltani Kreisz Brúnó, ezzel megszerezve a Magyar Kupa első gólját (0-1). Kicsivel a harmad vége előtt pedig Lauri Kärmenieminek sikerült szintén a kapu elől közvetlen betenni a pakkot a fehérváriak kapujába (0-2).

A második harmad elején újabb lehetőség adódott a mieink előtt, mikor Csollákot sportszerűtlenségért 2 perces pihenőre küldték. A kiegészülés után másodpercekkel Kreisztől kapott egy remek keresztpasszt Farkas Simon, aki a bedobókör mellől bebombázta a harmadik gólunkat (0-3). Egy perccel később Kozma volt szabálytalan, amit a hazaiak ki tudtak használni és Ivády Milán lőtte be Arany mellett a szépítő találatot (1-3). A harmad vége előtt még Tóth Adriánra fújtak rá 2+2 percet magas bottal való játék miatt, így bár vezetéssel, de emberhátránnyal kezdtünk bele az utolsó játékrészbe.

Hiába volt 2 perces előnye a hazai csapatnak ezúttal nem tudtak élni a lehetőséggel, olyannyira, hogy a harmad elején Oliver Betteridge egy gyors góllal tovább növelte az előnyünket és 4-1-re módosította az állást (1-4). Egy szerencsétlen letámadás után a hazaiak kénytelenek voltak kapust cserélni, Jakobot Tóth Károly váltotta a FEHA 19 kapujában, akinek nem sokkal később Tóth Gergő köszönt be a kék vonal közeléből (1-5). Voltak még próbálkozások a hazaiak részéről, főleg, amikor Kreiszt kiküldték 2 percre, de több gól már nem született a találkozón, ezzel pedig az FTC-Telekom megnyerte a Magyar Kupa 2. fordulójának első találkozóját.

Legközelebb a két csapat pénteken találkozik ugyanígy Székesfehérváron, annyi különbséggel, hogy akkor Erste Liga-mérkőzést fognak játszani a felek.

Férfi Jégkorong, Magyar Kupa 2. forduló

FEHA 19 – FTC-Telekom 1-5 (0-2, 1-1, 0-2)

FEHA 19:  Jakob (Tóth K.) – Csollák, Reiter, Ambrus, Cizas, Trastasenkovs – Dobmayer, Kóger, Farkas L., Fekete, Zezelj – Farkas B., Salamon, Ivády, Mayer, Nagy Á. – Alapi, Dézsi, Győrffy Vezetőedző: Anatoli Bogdanov
FTC-Telekom: Arany (Nagy K.) – Seregély, Karmeniemi, Sailio, Kulmala, Tóth A. – Mesikämmen, Kucsma, Kreisz, Kestilä, Betteridge – Bán, Boros, Galántai, Farkas, Tóth G. – Kozma Vezetőedző: Fodor Szabolcs
 Gólok: Ivády (34:08 EE, Farkas L., Csollák) illetve Kreisz (07:24, Betteridge, Mesikämmen), Kärmeniemi (16:49, Farkas), Farkas (31:02, Kreisz), Betteridge (42:29, Kreisz, Kucsma), Tóth G. (49:09, Galántai, Kärmeniemi)


Kapura lövések: (10:14, 10:13, 16:20) 36:47
Védések: (12:10, 12:9, 18:16) 42:35 / 89.36% : 97.22%
Kiállítás percek: (2:6, 0:4) 2:10
Emberelőny kihasználás: (4 / 1) 25.00% / (1 / 0) 0.00%
Emberelőnyben töltött idő: 9:47 / 2:00
Emberhátrányos védekezés: (0 / 1) 100.00% / (1 / 4) 75.00%

Cikkajánló

Ponterős finn hátvédet igazoltunk

Magyar bajnoki címvédő férfi jégkorongcsapatunknál folytatja pályafutását a finn védő, Paavo Tyni.

Az AHL-ből érkező amerikai támadót igazoltunk

Magyar bajnoki címvédő férfi jégkorongcsapatunknál folytatja pályafutását az amerikai center, Robbie Payne.

Finnországból hazatérő fiatal védővel erősítünk

Magyar bajnoki címvédő férfi jégkorongcsapatunknál folytatja pályafutását Farkas Boldizsár.

Fiatal játékos érkezik a DVTK Jegesmedvéktől

Magyar bajnok férfi jégkorongcsapatunknál folytatja pályafutását a miskolci nevelésű Mattyasovszky Gergely.

A DVTK-tól igazoltunk támadót

Magyar bajnok férfi jégkorongcsapatunk megállapodott a DVTK Jegesmedvék csatárával, Valentin Razumnyakkal.

„nekem is kötelességem a maximumot nyújtani”

A nyári időszakban előtérbe kerül a rehabilitáció, amelyről dr. Vásárhelyi-Nagy Ildikót kérdeztük – INTERJÚ!

Távozik Boros Dániel

Hat ferencvárosi szezon után nem hosszabbít szerződést férfi jégkorongcsapatunk védője.

Yanick Turcotte távozik a Ferencvárostól

Jégkorong szakosztályunk nem hosszabbított szerződést a tavaly novemberben érkezett kanadai támadóval.

close
Facebook Youtube Instagram TikTok
Viber Spotify Linkedin