2024. január 7.
Magabiztos győzelem a FEHA19 ellen
Magyar bajnok és listavezető férfi hokisaink 4-1-re győztek a fehérváriak ellen az Ajkai Jégcsarnokban.

Magyar bajnoki címvédő férfi jégkorongcsapatunk a BJA HC elleni egygólos hazai vereség, majd a DVTK Jegesmedvék elleni fontos idegenbeli győzelem után az újév első hetének utolsó mérkőzéséhez érkezett. Mint korábban beszámoltunk róla, a sportág népszerűsítése érdekében a Magyar Jégkorong Szövetség Ajkára szervezte a FEHA19 elleni soron következő találkozót.

A keretből továbbra is hiányzott sérülés miatt Nagy Gergő, Galajda Zsombor és Jake Crespi, valamint betegség miatt kénytelen volt kihagyni a mai találkozót Farkas Simon is, rajtuk kívül pedig ezúttal nem lépett jégre U21-es csapatunkból feljátszó játékosunk, Kocsis Botond sem. A negyedik sorhoz így csatlakozott Tóth Adrián, a kapuban pedig Arany Gergely kezdett.

A megszokottnál kicsit lassabban kezdődött a mérkőzés, a csapatok régen találkoztak és a pálya is szokatlan volt a feleknek, így az első tíz percben tapogatóztak a felek. Aztán megtört a jég, Adam Brady kapott a kapu előtt lévő Kulmalától korongot, amiből megszerezte az első ferencvárosi találatot (0-1). Egy kivédekezett emberhátrány után érkezett a következő Fradi-gól is, Seregély Máté a bal oldalról lőtte Márkus kapujába a pakkot (0-2). A gólt követően Boros volt szabálytalan, ezzel az emberelőnnyel pedig már élni tudott a FEHA19, Jan Blasko villámgyorsan használta ki az adódó lehetőséget (1-2).

Akárcsak az első, úgy a második játékrész eleje is kiegyenlített volt, ám ezúttal is jobban érvényesült a Fradi akarata, Németh Attila váltotta gólra a Bradytől kapott korongot (1-3). A harmadik ferencvárosi találatot követően ellenfelünk vezetőedzője, Anatoli Bogdanov a kapuscsere mellett döntött, Melnyicsuk váltotta Márkust a vasak között. A várt eredmény azonban elmaradt, hiszen fél perc sem kellett az újabb zöld-fehér gólhoz, Vladimír Roth avatta fel a frissen beállt hálóőrt (1-4). Tóth Gergő kiállítása után lett volna lehetősége a fehérváriaknak szépíteni, de nem tudták kihasználni az emberelőnyüket, majd ismét emberhátrányban találta magát csapatunk, amikor Németh Attilát ítélték szabálytalannak egy perccel a harmad vége előtt, ám közel egy perccel később a székesfehérvári alakulat is hibázott, így egyenlő létszámban és áthúzódó kiállításokkal folytatódott a meccs a második szünet után.

Németh áthúzódó büntetésének lejárta után közel egy percre emberelőnybe kerültünk, amit kivédekezett az ellenfél. Ahogy haladt előre a mérkőzés, úgy fokozódtak egyre inkább az indulatok, a FEHA19 igyekezett volna szépíteni, a Fradi pedig, keményen dolgozott a megszerzett előny megtartásán. Több kisebb nézeteltérés is kialakult a kapuk előtt, amiket elengedtek a játékvezetők büntetések nélkül. A 49. percben azonban megálljt parancsoltak a folyamatnak és Borost, valamint Németh Zalánt is kiszórták durva játékért. Alig fél perccel később Turcotte csatlakozott társához a büntetőpadon, de speciális egységünk tette a dolgát és emberhátrányban sem engedte helyzetbe kerülni a fehérváriakat. A (papíron) hazaiak végül már nem tudtak közelebb zárkózni, így a zöld-fehérek örülhettek győzelemnek az Ajkán rendezett Erste Liga-mérkőzés végén.

A 4-1-es sikerrel tovább növelte előnyét a Ferencváros a tabellán, immár 56 megszerzett ponttal vezetjük a mezőnyt, innen várjuk a következő, keddi mérkőzésünket, amelyen ismét a FEHA19 lesz az ellenfél, ezúttal hazai pályán, a Tüskecsarnokban.

Férfi Jégkorong, Erste Liga, alapszakasz
FEHA19 – FTC-Telekom 1-4 (1-2, 0-2, 0-0)

FEHA19: Márkus (Melnicsuk) – Racsinszkij, Salamon, Ulamec, Dobos, Blasko – Falus, Bajkó, Zsezselj, Farkas, Németh Z. - Kasinski, Bogesics, Keceli-Mészáros, Fekete, Ambrus Cs. – Szécsi, Csollák, Nádor, Balasits, Dézsi, Vezetőedző: Anatoli Bogdanov

FTC-Telekom: Arany (Nagy K.) – Marva, Roth, Turbucz, Brady, Kulmala – Hrabal, Boros, Němec, Kestilä, Németh A. – Seregély, Kärmeniemi, Turcotte, Bán, La Porte – Haranghy, Banga, Tóth A., Tóth G., Vezetőedző: Fodor Szabolcs

Gólok: Blasko (14:29 EE, Dobos, Racsinszkij) illetve Brady (10:14, Kulmala, Kärmeniemi), Seregély (13:44, La Porte)

Kapura lövések: (15:11, 5:16, 6:18) 26:45
Védések: (9:14, 14:5, 18:6) 41:25
Kiállítás percek: (0:4, 2:4, 2:4) 4:12

Cikkajánló

Az AHL-ből érkező amerikai támadót igazoltunk

Magyar bajnoki címvédő férfi jégkorongcsapatunknál folytatja pályafutását az amerikai center, Robbie Payne.

Finnországból hazatérő fiatal védővel erősítünk

Magyar bajnoki címvédő férfi jégkorongcsapatunknál folytatja pályafutását Farkas Boldizsár.

Fiatal játékos érkezik a DVTK Jegesmedvéktől

Magyar bajnok férfi jégkorongcsapatunknál folytatja pályafutását a miskolci nevelésű Mattyasovszky Gergely.

A DVTK-tól igazoltunk támadót

Magyar bajnok férfi jégkorongcsapatunk megállapodott a DVTK Jegesmedvék csatárával, Valentin Razumnyakkal.

„nekem is kötelességem a maximumot nyújtani”

A nyári időszakban előtérbe kerül a rehabilitáció, amelyről dr. Vásárhelyi-Nagy Ildikót kérdeztük – INTERJÚ!

Távozik Boros Dániel

Hat ferencvárosi szezon után nem hosszabbít szerződést férfi jégkorongcsapatunk védője.

Yanick Turcotte távozik a Ferencvárostól

Jégkorong szakosztályunk nem hosszabbított szerződést a tavaly novemberben érkezett kanadai támadóval.

Megvannak hokisaink Kontinentális Kupa-ellenfelei

Magyar bajnok férfi jégkorongcsapatunk egy ismerős helyen kezdi meg 2024/25-ös nemzetközi kupaszereplését.

close
Facebook Youtube Instagram TikTok
Viber Spotify Linkedin