2022. február 1.
Kiszakadt a gólzsák, hatgólos győzelem Fehérváron
Férfi hokisaink magabiztos, 6-0-s győzelemmel érvényesítették a papírformát a Titánok vendégeként.

Öt mérkőzéssel az Erste Liga 2021/22-es alapszakaszának vége előtt az már eldőlt, hogy az első helyet, és ezzel az első kiemelést a rájátszásra nem tudja megszerezni a Ferencváros magyar bajnoki címvédő férfi jégkorongcsapata, hiszen a hátralévő meccseken hibátlan teljesítménnyel is csak 15 pontot tud gyűjteni a Fradi, míg a listavezető Csíkszeredának az elmúlt heti mérkőzések után 18 pont előnye van a mieinkkel szemben. A tabella második helyéért viszont még öldöklő a küzdelem, hiszen az Újpest és a Gyergyó mindössze négy ponttal előzte meg a zöld-fehéreket a keddi játéknap előtt, az ősi rivális lila-fehérek ráadásul két mérkőzéssel előrébb jártak. A második hely azért is lenne fontos, mert a rájátszásba az első négy helyen jutó csapat idén is kiemelési sorrendben választhat magának ellenfelet a negyeddöntőre, ráadásul egy esetleges ligadöntőig pályaelőnye is van a második kiemeltnek. Ehhez azonban hibátlan teljesítményre volna szükség a február 19-ig hátralévő öt mérkőzésen, az első három pontot pedig a Titánok otthonában kellett begyűjtenie Fodor Szabolcs csapatának. Abban a csarnokban, ahol november elején hatalmas meglepetésre 1-0-ra kikapott az FTC-Telekom, a fehérvári fiatalok azóta ráadásul otthon legyőzték az Újpestet, sőt, a Csíkszeredát is. A november eleji Fradi azonban gödörben volt, most viszont erőtől és önbizalomtól duzzadva, teljes kerettel érkeztünk az ifjabb Ocskay Gábor Jégcsarnokba, így joggal bízhattunk jó eredményben.

A Fradi kapujában ezúttal a végül hibátlanul teljesítő Nagy Kristóf kezdett.

A papírformának megfelelően többet támadva kezdte a mérkőzést a Ferencváros, a mieink már az első perctől kezdve igyekeztek dominálni a mérkőzést. A fehérvári kaput védő Konsztantyin Belomojevnek már az elejétől kezdve jóval több dolga volt, mint a Fradi kapujában ezúttal kezdő Nagy Kristófnak. Sőt, a korai vezetés is összejött, a 6. perc végén Josh McFadden iramodott meg és vitte be lendületből a korongot a jobb oldalon a hazai harmadba, letette a mögötte érkező Pavuknak, majd a kapu elé korcsolyázva még beleszúrt a lövésbe, megszerezve ezzel az első gólt.
(0-1) Nem sokkal később Tóth Gergő lökte rá ellenfelét a saját kapujára, így már korán megdolgoztatták a liga egyik legjobb emberhátrányos egységét, amely ezúttal is makulatlanul teljesített. Nemcsak kivédekeztük a hátrányt, de Kulmala révén még hátrányos gólra is volt esélyünk, azonban Belomojev védett a kiugrást követően. Emberhátrányból gyorsan emberelőny lett, miután Kóger Balázs gáncsolt, ám a mieinknek sem sikerült élni a lehetőséggel. A harmad második felére némileg csökkent a mieink fölénye, kissé pontatlan és töredezett lett a játék. A Titánok együttese meg is próbált halászni a „zavarosban”, bő két perccel a vége előtt Reiter lopakodott a kapunk elé és került nagy helyzetbe, Nagy Kristófnak bravúrra volt szüksége a hárításhoz. A játékrész végére kiegyenlítetté vált a játék, ám az előny a Ferencvárosnál maradt.

Az első harmad utolsó perceit leszámítva végig fölényben játszottak a mieink, ezt jól mutatja a húsz perc utáni 14:6-os kapura lövési mutató is, ám ha lehet, a második játékrészben minden korábbinál nagyobb nyomást helyezett a Ferencváros a hazaiak harmadára. Már az első két percben is megvoltak a nagy lehetőségek Kulmala révén, ám újabb gól nem született. A 26. percben már-már úgy nézett ki, emberelőnybe kerülünk, Nagy Kristóf le is korcsolyázott késleltetett előnyhöz, ám végül a játékvezetők visszafújták a kiállítást, egyenlő létszámban maradtak a felek. A mieink nyomása azonban nem csökkent, a harmad felére percek teltek el úgy, hogy a Titánok játékosai alig tudtak kijönni a saját harmadukból, és bár Belomojev folyamatosan remek védéseket mutatott be, a hazaiak a 31. percig bírták a nagy nyomást. Akkor Tóth Gergő kanyarodott jobbról kapu felé egy Hegyitől kapott koronggal, és váratlanul kilőtte a rövid oldalt a mamut felett, a hazai kapus nem érhetett oda lepkéssel.
(0-2) A második gólunk után a Titánok némileg kijött a szorításból, gólt mégis a mieink szereztek, ráadásul fél percen belül kettőt is. Előbb Kulmala korcsolyázott be a hazai harmadba, majd tette le a korongot a mögötte érkező Nagy Gergőnek, aki hibátlan lövést eresztett meg a hálóba (0-3), majd Kóger Dániel tette a kékről a korongot a kapu előterében teljesen őrizetlenül álló Somogyihoz, aki kapásból továbbított a kapuba, a gólt végül Bohunickynek adták. (0-4) Nem volt még azonban vége ezzel, Kóger Balázs szabálytalansága után közel egy percig játszottunk késleltetett előnyben, majd miután életbe lépett a kiállítás két perce, nem sokkal később Nagy Gergő igazított néhányat a harmad közepén a korongon, majd miután senki nem támadta meg, ismét tűpontosan bombázott a hálóba. (0-5)

Nyugodtan kijelenthető, hogy a mérkőzés a második harmad végére eldőlt, hátravolt még azonban húsz perc, amiben tovább lehetett csiszolni az összesített gólkülönbségünket, és növelni játékosaink önbizalmát. Nem is maradtunk sokáig újabb ferencvárosi gól nélkül, már a játékrész első percei is nyomasztó vendégfölénnyel teltek, a 45. percben pedig Juhani Tamminen lőtte be közelről a kapuba Fowlie tökéletes passzát. (0-6) Közel jártunk az újabb gólhoz, jó volt látni, hogy hatgólos vezetésnél is rendületlenül mennek előre a ferencvárosi játékosok, ám Belomojev a bekapott hat találat ellenére is jól védett, a kapujára érkező elképesztő lövéstömeg jó részét hárította, a záró harmadra is jutottak bravúrjai. Csendesen csordogáló harmad végén, szűk három perccel a végső dudaszó előtt Pavuk még szabálytalankodott, így emberelőnybe kerültek a hazaiak, ám ezzel sem sikerült élniük, így a kapunkban Nagy Kristóf hibátlan mérleggel zárta a mérkőzést.

Az FTC-Telekom utolsó öt alapszakasz-mérkőzéséből az elsőn magabiztos, 6-0-s győzelemmel érvényesítette a papírformát Székesfehérváron a Titánok ellen, ezzel egyetlen pontra zárkózott fel az UTE és a Gyergyó mögé a tabellán, még jobban kiélezve a második helyért vívott harcot. Folytatás pénteken Miskolcon a DVTK Jegesmedvék vendégeként.

(Fotó: Soós Attila/Titánok)

Férfi jégkorong, Erste Liga, alapszakasz
Titánok – FTC-Telekom 0-6 (0-1, 0-4, 0-1)
Titánok: Belomojev (Szeles) – Mingazov, Dolinar, Krasnican, Lundin, Ambrus G. – Reiter, Dobmayer, Ambrus Cs., Fekete, Keceli-Mészáros – Farkas B., Kóger B., Dudkin, Nagy Á., Alapi – Molnár, Nochta, Csiszer, Győrffy, Parragi. Vezetőedző: Anatoli Bogdanov.
FTC-Telekom: Nagy K. (Arany) – Boros, McFadden, Kulmala, Nagy G., Pavuk – Kärmeniemi, Seregély, Fowlie, Tamminen, Tóth A. – Bohunicky, Hegyi, Hajós, Kóger, Somogyi – Galántai, Sarcia, Farkas S., Roczanov, Tóth G. Vezetőedző: Fodor Szabolcs.
Gólok: McFadden (05:53, Pavuk, Kulmala), Tóth G. (30:24, Hegyi), Nagy G. (36:12, Kulmala, Pavuk), Bohunicky (36:36, Somogyi, Kóger), Nagy G. (38:51, EE, Tamminen), Tamminen (44:37, Fowlie)
Kapura lövések: (6:14, 7:19, 5:12) 18:45
Védések: (13:6, 15:7, 11:5) 39:18 / 86.67% : 100.00%
Kiállítás percek: (2:2, 2:0, 0:2) 4:4
Emberelőny kihasználás: (2 / 0) 0.00% / (2 / 1) 50.00%
Emberelőnyben töltött idő: 4:00 / 2:47
Emberhátrányos védekezés: (1 / 2) 50.00% / (0 / 2) 100.00%

Cikkajánló

„Már nagyon vártuk, hogy újra jégen lehessünk”

Magyar bajnoki címvédő férfi jégkorongozóink már a közös felkészülés előtt is együtt edzenek a jégen.

Régi-új kapusedző a fedélzeten

Csapatunk korábbi mentoredzőjével, Teemu Toivanennel egészül ki férfi hokisaink szakmai stábja.

„Profi körülmények között tudtam visszarázódni”

Arany Gergely a Fradi korábbi kapusedzőjénél, Euan Kingnél táborozott Angliában a hokiszezon megkezdése előtt.

Dupla rájátszás: a jégen dől el a magyar bajnoki cím

A 2024/25-ös jégkorongidénytől a magyarországi csapatok külön megmérkőznek a magyar bajnoki aranyért.

A finn élvonalat is megjárt támadó érkezik

Magyar bajnok férfi jégkorongcsapatunk mindenben megállapodott a finn Lauri Heinoval.

Tengerentúli védővel bővül a keret

Az FTC-Telekom színeiben folytatja pályafutását az amerikai hátvéd, Dominic Vidoli.

Változás a felkészülési programban

Felnőtt férfi jégkorongcsapatunk második felkészülési meccsének helyszíne megváltozott.

Új csapatmenedzser jégkorongszakosztályunknál

A nyáron visszavonult rekordbajnok támadó, Tóth Adrián a jövőben a stáb tagjaként segíti tovább az FTC-t.

close
Facebook Youtube Instagram TikTok
Viber Spotify Linkedin