2022. december 2.
Kinyílt a gólzsák, magabiztos győzelem hazai jégen
Magyar bajnoki címvédő férfi hokisaink 7-1-re győzték le a FEHA19-et az Erste Ligában.

Magyar bajnoki címvédő férfi jégkorongcsapatunk a megszerezhető kilencből négy ponttal tért haza a szezon első erdélyi Erste Liga-túrájáról, ám ami a megszerzett értékes pontoknál is sokkal fontosabb, hogy csapatunk úgy fest, a játék képét tekintve is kezd kilábalni az elmúlt hetek, hónapok hosszú ideje nem látott nagy hullámvölgyéből. A brassói hosszabbításos meccsen, a szoros vereséggel véget ért gyergyói összecsapáson, és a lélektani szempontból nagyon fontos, idegenben megnyert csíkszeredai csúcsrangadón is úgy látszott, a Fradi karaktere kezd arra emlékeztetni, amit az elmúlt négy évben Fodor Szabolcs és stábja keze alatt megszokhatott a közönség.

A tabellán való felzárkózást a sereghajtó FEHA19 ellen folytathatta a Ferencváros péntek este hazai jégen a Tüskecsarnokban. Volt elszámolnivalója a mieinknek a fehérvári fiatalokkal, hiszen bár az Erste Ligában eddig kétszer is magabiztosan győztük le a kék-fehéreket, a Magyar Kupa második körében a négygólos idegenbeli első meccs után a fehérváriak a visszavágón megtréfálták a mieinket, és 3-2-es győzelemmel távoztak Budapestről – igaz, ez a továbbjutásunkat nem veszélyeztette.

Annak ellenére is hatalmas lendülettel kezdett az FTC-Telekom, hogy három játékosát, név szerint Julius Marvát, Ollie Betteridge-t és Kreisz Brúnót is kisebb sérülés miatt nélkülöznie kellett a csapatnak. A nagy lendületnek meglett az ára, már a második percben emberhátrányba kerültünk Kozma gáncsolása után, ezzel azonban nem tudott élni a FEHA19. A jól kivédekezett hátrány után újra nyomást helyeztünk Jakob Zupancic kapujára, aminek a 6. perc végén lett meg a gyümölcse: Brayden Low tört be a jobb oldalon a vendégek harmadába, majd lövés helyett a remek ütemű keresztpasszt választotta, a balon érkező Tóth Gergő pedig a hálóba lőtt. 66-os mezszámú csatárunk nem sokkal korábban Brassóban szerezte szezonbeli első gólját, amit A Hét Góljának választottak az Erste Ligában, most pedig szintén különleges gólt lőtt, ez volt ugyanis pályafutása 100. pontja a magyar bázisú ligában. Egy percet sem kellett várni a második gólra, Sailio visszapasszát Sarcia Antonino lőtte el a kék vonal közeléből, a korong pedig a hálóba vágódott. (2-0) A 10. percben emberelőnyben folytathattuk a támadást, de nem sikerült kihasználni a lehetőséget, majd hiába a korongbirtoklásban és lövésekben látható fölény, a 17. percben egy kontrából váratlanul szépített a FEHA19, Fekete passza után Salamon Zoltán találta magát szemtől szemben a Fradi kapuját őrző Nagy Kristóffal, és nem hibázta el a nagy lehetőséget. (2-1)

A második harmadot hasonlóan nagy elánnal kezdték a mieink, mint az elsőt, ennek pedig már az első percben meglett az eredménye, Konsta Mesikämmen elé nem állt oda senki a vendégek közül, ő pedig köszönte szépen, és a jobb oldali bedobópont mellől a felső vas alá lőtt. (3-1) Egyre nagyobb fölénybe került a Fradi minden szempontból (19:5 volt a kapuralövési mutató a második játékrészben), ez pedig meghozta a negyedik gólt is, Kozma Dávid egy buli után lőtt habozás nélkül Zupancic kapujába. (4-1) A folytatásban is maradt a hatalmas ferencvárosi fölény, újabb gólt azonban nem sikerült szerezni, sőt, a szünet előtt a szinte dologtalan Nagy Kristófnak kellett Mayer ziccerénél mamuttal nagyot védenie, de megoldotta, így maradt a háromgólos előny.

Folytatódott a nagy ferencvárosi fölény a harmadik harmadban is, gyorsan emberelőnyhöz jutottak a mieink, azt ugyan nem sikerült kihasználni, egyenlő létszámban viszont kinyílt a gólzsák. A 44. percben egy támadó harmadbeli korongszerzés után Jari Sailio fejezett be szépen góllal egy akciót (5-1), majd a nyomasztó fölény (a záró harmadban 23:1 volt a kapura lövési mutató a mieink javára) az 57. percben érett ismét góllá, Aku Kestilä révén. (6-1) A Fradi megpróbált bizonyítani a szurkolóknak, az utolsó percekben, ötgólos előnynél is hajtott az újabb gólokért, ez pedig össze is jött, két perccel a vége előtt Lauri Kärmeniemi emelt a hálóba. (7-1)

Az FTC-Telekom úgy fest, kezd kilábalni az elmúlt hetek mély gödréből, magabiztos, sokgólos győzelemmel érvényesítette a papírformát a sereghajtó ellen, ez pedig önbizalomnövelőnek is jól jön a jövő heti komoly kihívások, a Gyergyó elleni Erste Liga-rangadó és az Újpest elleni Magyar Kupa-derbi előtt.

Férfi jégkorong, Erste Liga, alapszakasz

FTC-Telekom – FEHA19 7-1 (2-1, 2-0, 3-0)

FTC-Telekom: Nagy K. (Arany) – Hrabal, Kärmeniemi, Sailio, Kulmala, Nagy G. – Seregély, Boros, Bán, Tóth G., Low – Mesikämmen, Sarcia, Kestilä, Kozma, Tóth A. – Kucsma, Farkas S., Galántai. Vezetőedző: Fodor Szabolcs.

FEHA19: Zupancic (Tóth B.) – Racsinszkij, Dobmayer, Németh Z., Fekete, Ambrus Cs. – Kóger B., Salamon, Zezelj, Tamási, Mayer – Szabó P., Farkas B., Alapi, Dézsi, Ivády – Reiter, Grin. Vezetőedző: Anatoli Bogdanov.

Gólok: Tóth G. (05:50, Low), Sarcia (06:37, Sailio, Nagy G.), Mesikämmen (20:56, Sarcia), Kozma (27:14, Tóth A.), Sailio (43:34, Nagy G., Kulmala), Kestilä (56:13, Kozma, Tóth A.), Kärmeniemi (58:10, Tóth G., Mesikämmen), illetve Salamon (16:18, Fekete, Ambrus)

Kapura lövések: (12:6, 19:5, 23:1) 54:12
Védések: (5:10, 5:17, 1:20) 11:47 / 91.67% : 87.04%
Kiállítás percek: (4:2, 2:0, 0:2) 6:4
Emberelőny kihasználás: (2 / 0) 0.00% / (3 / 0) 0.00%
Emberelőnyben töltött idő: 4:00 / 6:00
Emberhátrányos védekezés: (0 / 3) 100.00% / (0 / 2) 100.00%

Cikkajánló

Ponterős finn hátvédet igazoltunk

Magyar bajnoki címvédő férfi jégkorongcsapatunknál folytatja pályafutását a finn védő, Paavo Tyni.

Az AHL-ből érkező amerikai támadót igazoltunk

Magyar bajnoki címvédő férfi jégkorongcsapatunknál folytatja pályafutását az amerikai center, Robbie Payne.

Finnországból hazatérő fiatal védővel erősítünk

Magyar bajnoki címvédő férfi jégkorongcsapatunknál folytatja pályafutását Farkas Boldizsár.

Fiatal játékos érkezik a DVTK Jegesmedvéktől

Magyar bajnok férfi jégkorongcsapatunknál folytatja pályafutását a miskolci nevelésű Mattyasovszky Gergely.

A DVTK-tól igazoltunk támadót

Magyar bajnok férfi jégkorongcsapatunk megállapodott a DVTK Jegesmedvék csatárával, Valentin Razumnyakkal.

„nekem is kötelességem a maximumot nyújtani”

A nyári időszakban előtérbe kerül a rehabilitáció, amelyről dr. Vásárhelyi-Nagy Ildikót kérdeztük – INTERJÚ!

Távozik Boros Dániel

Hat ferencvárosi szezon után nem hosszabbít szerződést férfi jégkorongcsapatunk védője.

Yanick Turcotte távozik a Ferencvárostól

Jégkorong szakosztályunk nem hosszabbított szerződést a tavaly novemberben érkezett kanadai támadóval.

close
Facebook Youtube Instagram TikTok
Viber Spotify Linkedin