2021. november 4.
Két nap, két tétmeccs, ezúttal az Erste Ligában
Férfi jégkorongozóink a szerdai kupatovábbjutás után csütörtökön ligameccsen lépnek jégre Székesfehérváron.

Nincs megállás, egyre sűrűsödik a program magyar bajnoki címvédő férfi jégkorongcsapatunk számára. Fodor Szabolcs együttese szerdán magabiztos, 5-1-es győzelemmel érvényesítette a papírformát a Dunaújvárosi Acélbikák ellen a Magyar Kupa első fordulójában, alig 24 órával később, csütörtök este viszont már Székesfehérváron van jelenése a Titánok elleni Erste Liga alapszakasz mérkőzésen. Közben az is kiderült, hogy a kupa második fordulójában Derbit rendeznek majd, így az eddig ismert versenynaptár mellé bejött két UTE elleni rangadó is november 24-re és november 30-ra, addig azonban a ligában kell gyűjtögetni minél szorgalmasabban a pontokat, hiszen idén is rendkívül éles a harc az alapszakasz első helyéért.

Annak a Titánoknak az otthonába utazunk, amellyel idén először múlt vasárnap találkoztunk. Akkor a fehérváriak második számú együttese úgy érkezett a Tüskecsarnokba, hogy első 12 idei ligameccsén mindössze egy hatalmas meglepetésre begyűjtött szétlövéses győzelmet tudtak felmutatni az Újpest ellen hazai jégen. A Fradi ellen sem volt ellenszere Anatoli Bogdanov csapatának, a mieink 6-0-s győzelem képében érvényesítették a papírformát.

A székesfehérvári találkozónak is a Ferencváros az egyértelmű esélyese, hiszen a Győrből Fehérvárra idén hazaköltöző csapat idén is rendkívül fiatal és rutintalan kerettel vágott neki a szezonnak, céljuk pedig elsősorban ezúttal is az, hogy az utánpótlásból kinövő fiatal játékosok felnőtt tétmeccseken szerezzenek rutint. A csapatnak mindössze öt 2000 előtti születésű tagja van, tőlük várja a szakmai stáb, hogy húzóemberek legyenek. Közülük is kiemelkedik a korábban Csíkban és Gyergyóban, valamint a Vasasban is megforduló ponterős orosz támadó, Makszim Vesutkin, aki azonban sérülés miatt sem a Fradi ellen, sem kedden az Újpesten 7-0-ra elvesztett kupameccsen nem játszott, hiánya érződött is a fehérvári támadójátékon – kérdés, a Fradi ellen bevethető lesz-e. A nyáron a svéd harmadik vonalból szerződtetett 27 éves Jacob Lundinon látszott vasárnap is, hogy benne van a potenciál, ahogy azt is megtanulhatták a mieink, hogy ha Szeles Martin áll a kapuban, akkor bizony rengeteget kell ahhoz melózni, hogy rajta sikerüljön átjuttatni a korongot.

Összességében Székesfehérváron is a Ferencváros a találkozó egyértelmű esélyese, még akkor is, ha kevesebb mint egy nap alatt kellett a keretünknek regenerálódnia a találkozóra. Hogy sikerül-e a vasárnapi és a szerdai meccshez hasonlóan csütörtökön is magabiztosan érvényesíteni a papírformát, kiderül 18.40-től az ifjabb Ocskay Gábor Jégcsarnokban. A belépés ingyenes, a meccset pedig az Erste Liga TV élőben közvetíti.

Férfi jégkorong, Erste Liga, alapszakasz
Titánok – FTC-Telekom
2021. november 4., csütörtök 18.40
Székesfehérvár, ifjabb Ocskay Gábor Jégcsarnok
A BELÉPÉS INGYENES!
Élő közvetítés: Erste Liga TV, ITT

Cikkajánló

Új csapatmenedzser jégkorongszakosztályunknál

A nyáron visszavonult rekordbajnok támadó, Tóth Adrián a jövőben a stáb tagjaként segíti tovább az FTC-t.

„Nem szakadok el a családtól, itt leszek a jövőben is”

A nyáron visszavonuló rekordbajnok, Tóth Adrián pályafutása végeztével sem szakad el a Ferencvárostól – VIDEÓ!

Nolan La Porte távozik az FTC-Telekomtól

A tavaly nyáron érkezett amerikai csatár nem hosszabbította meg szerződését a Ferencváros jégkorongcsapatával.

Az ECHL-ből érkező védővel bővül a keretünk

Magyar bajnoki címvédő férfi jégkorongcsapatunknál folytatja pályafutását a kanadai hátvéd, Tyson Helgesen.

Ponterős finn hátvédet igazoltunk

Magyar bajnoki címvédő férfi jégkorongcsapatunknál folytatja pályafutását a finn védő, Paavo Tyni.

Az AHL-ből érkező amerikai támadót igazoltunk

Magyar bajnoki címvédő férfi jégkorongcsapatunknál folytatja pályafutását az amerikai center, Robbie Payne.

Finnországból hazatérő fiatal védővel erősítünk

Magyar bajnoki címvédő férfi jégkorongcsapatunknál folytatja pályafutását Farkas Boldizsár.

Fiatal játékos érkezik a DVTK Jegesmedvéktől

Magyar bajnok férfi jégkorongcsapatunknál folytatja pályafutását a miskolci nevelésű Mattyasovszky Gergely.

close
Facebook Youtube Instagram TikTok
Viber Spotify Linkedin