2023. június 17.
Két játékosunkat is díjazta az Erste Liga
Kulmala Rasmus és Turbucz Martin is díjazott lett az Erste Liga Higgy magadban különdíjainak odaítélésekor.

A férfi jégkorong Erste Ligában idén is átadták az aktuális szezon követően a Higgy magadban különdíjakat az idény kiemelkedő játékosainak. A díjakat három kategóriában, név szerint a Mr. Rising Star, a Mr. Fair Play és a Mr. Spirit kategóriákban ítélik oda, a 2022/23-as szezon követően pedig a háromból kettő díj is a magyar bajnoki címet zsinórban ötödször elhódító, az Erste Ligában ezüstéremig jutó FTC-Telekom egyik játékosáé lett.

A Mr. Fair Play díj a kiírás szerint a leginkább úriemberhez méltó magatartást folytató játékoshoz kerül, aki mindig a fair play szellemében játszik, tiszteli a közösséget, játékostársait, a játékvezetőket és a szurkolókat. A díjat idén a Ferencváros támadója, Kulmala Rasmus kapta, az indoklás szerint „A 30. országos bajnoki címét szerző Ferencváros játékoskeretének négy éve oszlopos tagja, ebből háromban pont/meccs fölött teljesített, legutóbb is alig maradt el tőle. Hatalmas jégideje ellenére minden szituációt igyekszik sportszerűen megoldani, maximálisan a játék produktív részére fókuszál, ennek köszönhető, hogy 34 alapszakasz- és 16 rájátszás mérkőzésen mindössze négy kisbüntetést kapott.”

A Mr. Spirit díj győztese, amelyet a kiírás szerint "A jégkorong iránt leginkább elkötelezett játékos" kap, aki a legjobban példázza a sportemberi magatartást, az elhivatottságot és az alázatosságot, aki hozzáállásával és munkavégzésével tűnik ki a mezőnyből", Turbucz Martin lett. Az indoklás szerint "Az Erste Liga és az Andersen Liga közötti együttműködés és átjárás első példája az elmúlt egy évben az általa bejárt út. Az UNI Győr ETO HC Erste Ligás csapatának megszűnését követően a másodosztályú bajnokságban szereplő Goodwill Pharma Szeged csapatánál kezdte meg a 2022/23-as idényt. Innen szerződött az átigazolási időszak legvégén a magyar bajnoki címvédő FTC-Telekomhoz, ahol jelentős jégidőt kapott a rájátszás során is, végül 29 meccsen 20 ponttal hálálta meg a bizalmat."

A díjak odaítélésekor a kategóriánkénti három jelölt közül a győztesek kiválasztásánál az Erste Liga csapatainak szavazatait is figyelembe vették.

Cikkajánló

„Már nagyon vártuk, hogy újra jégen lehessünk”

Magyar bajnoki címvédő férfi jégkorongozóink már a közös felkészülés előtt is együtt edzenek a jégen.

Régi-új kapusedző a fedélzeten

Csapatunk korábbi mentoredzőjével, Teemu Toivanennel egészül ki férfi hokisaink szakmai stábja.

„Profi körülmények között tudtam visszarázódni”

Arany Gergely a Fradi korábbi kapusedzőjénél, Euan Kingnél táborozott Angliában a hokiszezon megkezdése előtt.

Dupla rájátszás: a jégen dől el a magyar bajnoki cím

A 2024/25-ös jégkorongidénytől a magyarországi csapatok külön megmérkőznek a magyar bajnoki aranyért.

A finn élvonalat is megjárt támadó érkezik

Magyar bajnok férfi jégkorongcsapatunk mindenben megállapodott a finn Lauri Heinoval.

Tengerentúli védővel bővül a keret

Az FTC-Telekom színeiben folytatja pályafutását az amerikai hátvéd, Dominic Vidoli.

Változás a felkészülési programban

Felnőtt férfi jégkorongcsapatunk második felkészülési meccsének helyszíne megváltozott.

Új csapatmenedzser jégkorongszakosztályunknál

A nyáron visszavonult rekordbajnok támadó, Tóth Adrián a jövőben a stáb tagjaként segíti tovább az FTC-t.

close
Facebook Youtube Instagram TikTok
Viber Spotify Linkedin