2024. június 10.
Két FTC-hokissal nyári táborozik a férfiválogatott
Arany Gergely és Galajda Zsombor is bekerült a magyar férfi jégkorong-válogatott nyáron készülő keretébe.

Nem csak a kluboknál, hanem a magyar felnőtt férfi jégkorong-válogatottnál is zajlik a munka a nyár folyamán, hiszen a következő évben a nemzeti csapat a világbajnokság top divíziójában szerepel majd a dániai Herningben. A játékosok a munkát a nyáron már új stábbal, a frissen kinevezett Majoross Gergely szövetségi kapitány vezetésével kezdik meg egy fejlesztőtábor keretein belül, ahova két ferencvárosi játékos, Arany Gergely és Galajda Zsombor is meghívást kapott. A keret június 12-e és 14-e között az Óbudai Jégcsarnokban edz majd – adta hírül hivatalos honlapján a Magyar Jégkorong Szövetség.

A magyar válogatott szövetségi kapitánya és segítői azokra a játékosokra számítanak a tervek szerint később rendszeressé váló találkozókon, akik a következő években jó eséllyel csatlakozhatnak a nemzeti csapat keretéhez. Az első összetartáson a meghívottak száraz teszten és sportpszichológusok által tartott foglalkozáson vesznek részt Puskás Sándor erőnléti edző, illetve dr. Németh Gergely vezetésével, és több jeges edzést is tartanak számukra, a távlati célok jegyében.

 

A fejlesztőtáborban résztvevő keret:

Kapusok: Vay Ádám (HK Poprad, szlovák), Horváth Dominik (Hydro Fehérvár AV19), Arany Gergely (FTC-Telekom), Orosz Gergely (Alaska-Anchorge, amerikai)

Hátvédek: Tóth Gergely (Dunaújvárosi Acélbikák), Horváth Milán (JoKP, finn), Falus Ádám (Hydro Fehérvár AV19), Csollák Márkó (Hydro Fehérvár AV19), Hadobás Zétény, Horváth Donát, Farkas Olivér (SaiPa, finn), Kiss Roland (Hydro Fehérvár AV19), Horváth Alex (HC Ocelari Trinec, cseh), Franyó Krisztián (UTE)

Csatárok: Terbócs István (Hydro Fehérvár AV19), Vincze Péter (Gyergyói HK), Nagy Krisztián (BJAHC), Páterka Bence (UTE), Papp Kristóf (Lindenwood, amerikai), Lövei Dávid (DVTK Jegesmedvék), Galajda Zsombor (FTC Telekom), Schlekmann Márk (BJAHC), Mattyasovszky Gergely (DVTK Jegesmedvék), Mihalik Gergő (DEAC), Ambrus Csongor (Hydro Fehérvár AV19), Dobos Mihály Bendegúz (FEHA19), Horváth Bence (Jukurit, finn), Horváth Bálint, Lobenwein Bálint (BJAHC), MIhalik András (DEAC), Tóth Tamás (Hobart College, amerikai), Ravasz Csanád (BJAHC)

A stáb tagjai: Majoross Gergely vezetőedző, Szilassy Zoltán edző, Svasznek Bence edző, Ladányi Balázs edző, Bartalis Balázs edző, Tokaji Viktor edző, Somogyi Balázs vendégedző, Puskás Sándor erőnléti edző, Ács Ferenc erőnléti edző, Szilágyi Levente csapatvezető, dr. Németh Gergely sportpszichológus, Végh Benedek férfi szakágvezető, Speier Kálmán felszerelés-menedzser, Dubóczki Dóra fizioterapeuta

Cikkajánló

Az AHL-ből érkező amerikai támadót igazoltunk

Magyar bajnoki címvédő férfi jégkorongcsapatunknál folytatja pályafutását az amerikai center, Robbie Payne.

Finnországból hazatérő fiatal védővel erősítünk

Magyar bajnoki címvédő férfi jégkorongcsapatunknál folytatja pályafutását Farkas Boldizsár.

Fiatal játékos érkezik a DVTK Jegesmedvéktől

Magyar bajnok férfi jégkorongcsapatunknál folytatja pályafutását a miskolci nevelésű Mattyasovszky Gergely.

A DVTK-tól igazoltunk támadót

Magyar bajnok férfi jégkorongcsapatunk megállapodott a DVTK Jegesmedvék csatárával, Valentin Razumnyakkal.

„nekem is kötelességem a maximumot nyújtani”

A nyári időszakban előtérbe kerül a rehabilitáció, amelyről dr. Vásárhelyi-Nagy Ildikót kérdeztük – INTERJÚ!

Távozik Boros Dániel

Hat ferencvárosi szezon után nem hosszabbít szerződést férfi jégkorongcsapatunk védője.

Yanick Turcotte távozik a Ferencvárostól

Jégkorong szakosztályunk nem hosszabbított szerződést a tavaly novemberben érkezett kanadai támadóval.

Megvannak hokisaink Kontinentális Kupa-ellenfelei

Magyar bajnok férfi jégkorongcsapatunk egy ismerős helyen kezdi meg 2024/25-ös nemzetközi kupaszereplését.

close
Facebook Youtube Instagram TikTok
Viber Spotify Linkedin