2022. december 22.
Karácsony előtt idegenben játszanak hokisaink
Csapatunknak nem lesz egyszerű dolga a tabella második helyén álló Budapest Jégkorong Akadémia otthonában.

Magyar bajnoki címvédő férfi jégkorongcsapatunk kedden lejátszotta a 2022-es naptári év utolsó hazai mérkőzését a DVTK Jegesmedvék ellen. Volt miért izgulni a találkozón, ugyanis ferencvárosi győzelem esetén megelőzhettük volna a miskolciakat, és jócskán feljebb léphettünk volna a tabellán, lévén elképesztően szoros a mezőny, a keddi forduló előtt a 3. és 7. helyen álló csapatokat mindössze négy pont választotta el egymástól. Kulmala góljával sikerült megszerezni még a találkozó elején a vezetést, ám a piros-fehérek zsinórban három góllal fordítottak, innen pedig már csak szépíteni sikerült.

Ugyan a Tüskecsarnokban idén már nem lépnek jégre mérkőzésen játékosaink, ez nem jelenti azt, hogy meccs nélkül maradnánk az év hátralévő részében. Két idegenbeli összecsapás vár még ugyanis együttesünkre, amiből az egyiket még karácsony előtt rendezik: a sokáig a tabellát is vezető, jelenleg az első helytől mindössze egy ponttal elmaradó, jelenleg második helyen lévő Budapest Jégkorong Akadémia HC otthonába látogatunk. Novemberben az akkor még komoly gödörben lévő csapatunk kétszer találkozott velük hazai pályán, mindkét alkalommal négygólos különbségű győzelemmel távozott korábbi otthonából, a Tüskecsarnokból az idei szezonig MAC néven szereplő, korábban újbudai, jelenleg észak-pesti BJA HC.

Ellenfelünk komoly erőltetett menetben van, a keddi Erste Liga-játéknapon Debrecenben vendégszerepeltek, majd másnap Dunaújvárosban várt rájuk Magyar Kupa-meccs, és bár mindkettőt magabiztos fölénnyel megnyerték, mindössze egyetlen nap pihenővel várják a tabellán folyamatosan felkapaszkodni igyekvő Ferencváros elleni összecsapást.

A keddi, DVTK-meccs utáni értékelőben másodedzőnk, az eltiltott Fodor Szabolcsot helyettesítő Yul Hennelly elmondta, hogy az olyan kiélezett meccseket, mint amilyen a miskolciak elleni volt, képességek alapján meg tudná nyerni csapatunk, de úgy néz ki, bár a nagy hullámvölgyet sikerült átvészelni, hatékonyságban és eredményességben még mindig nem az igazi a szereplés, így csapatunknak még mélyebbre kell ásni a megoldásért.

A fentiek tükrében kijelenthetjük, hogy nagyon nem lesz egyszerű dolga magyar bajnok hokisainknak karácsony előtt, ha meg szeretnék kaparintani a három pontot a remek formában lévő BJA HC otthonából. Hogy ez sikerülhessen, a csütörtöki edzésnapon egy régen látott ismerőstől is kapott egy kis erőt és motivációs "csomagot" a csapat.

Férfi jégkorong, Erste Liga, alapszakasz
BJA HC - FTC-Telekom
2022. december 23. péntek 18.00, Vasas Jégcentrum
JEGYEK: ITT
ÉLŐ KÖZVETÍTÉS: M4 Sport

Cikkajánló

„Már nagyon vártuk, hogy újra jégen lehessünk”

Magyar bajnoki címvédő férfi jégkorongozóink már a közös felkészülés előtt is együtt edzenek a jégen.

Régi-új kapusedző a fedélzeten

Csapatunk korábbi mentoredzőjével, Teemu Toivanennel egészül ki férfi hokisaink szakmai stábja.

„Profi körülmények között tudtam visszarázódni”

Arany Gergely a Fradi korábbi kapusedzőjénél, Euan Kingnél táborozott Angliában a hokiszezon megkezdése előtt.

Dupla rájátszás: a jégen dől el a magyar bajnoki cím

A 2024/25-ös jégkorongidénytől a magyarországi csapatok külön megmérkőznek a magyar bajnoki aranyért.

A finn élvonalat is megjárt támadó érkezik

Magyar bajnok férfi jégkorongcsapatunk mindenben megállapodott a finn Lauri Heinoval.

Tengerentúli védővel bővül a keret

Az FTC-Telekom színeiben folytatja pályafutását az amerikai hátvéd, Dominic Vidoli.

Változás a felkészülési programban

Felnőtt férfi jégkorongcsapatunk második felkészülési meccsének helyszíne megváltozott.

Új csapatmenedzser jégkorongszakosztályunknál

A nyáron visszavonult rekordbajnok támadó, Tóth Adrián a jövőben a stáb tagjaként segíti tovább az FTC-t.

close
Facebook Youtube Instagram TikTok
Viber Spotify Linkedin