2022. szeptember 17.
Jön a következő feladat: Derbivel folytatjuk a ligát!
Magyar bajnok férfi jégkorongozóink a debreceni győzelem után az Újpestet fogadják a Tüskecsarnokban.

Magyar bajnoki címvédő férfi jégkorongcsapatunk ugyan nem kezdte a legjobban a 2022/23-as szezon tétmeccseinek sorát, hiszen a Szuperkupa-döntőn 4-1-es vereséget szenvedett a DEAC-tól, azonban a sors(olás) úgy hozta, hogy már öt nappal később, az Erste Liga első játéknapján visszavághattunk legyőzőinknek, igaz, ezúttal idegenben, Debrecenben találkoztak a felek. Amint arról korábban már beszámoltunk, eltiltás miatt sem Fodor Szabolcs vezetőedző, sem Yul Hennelly másodedző nem utazhatott el a mérkőzésre, így megbízott vezetőedzőként Euan King kapusedző és videóelemző vezette a Ferencvárost. Méghozzá sikeresen, hiszen fordulatos mérkőzésen, kétgólos hátrányból fordítva, majd a hazai egyenlítés után a vezetést ismét megszerezve 4-3-as győzelmet arattunk, így fontos három ponttal kezdtük meg szereplésünket a ligában, ami lendületet adhat a folytatásra is.

A lendületre pedig szükség is lesz, hiszen vasárnap már jön is a következő találkozó, ahol nem mást fogadunk a Tüskecsarnokban, mint az Újpest együttesét. A lila-fehérek elleni összecsapás, mondani sem kell, kiemelt jelentőséggel bír, így még nagyobb öröm, hogy győzelemmel a hátunk mögött vághatunk neki a szezon első Derbijének. További jó hír, hogy az UTE elleni mérkőzésre vezetőedzőnk már visszatérhet, Yul Hennelly másodedzőnknek pedig ezen a találkozón letelik a kétmeccses eltiltása. Továbbra sem léphet azonban jégre az a Tóth Gergő, akire a Szuperkupa-meccs hajrájában bemutatott sportszerűtlen verekedés miatt hárommeccses eltiltást szabtak ki, amelyet némileg érthetetlen módon az Erste Ligában kell letöltenie, úgy, hogy edzőink nem tölthették le az Erste Ligában összeszedett büntetésüket a Szuperkupán…

Következő ellenfelünk abban nagyon hasonlít a pénteken legyőzött DEAC-ra, hogy az Újpestnek is válogatott klasszis kapusa van Rajna Miklós személyében (ahogy egyébként a Ferencvárosnak is). Hogy sikerül-e az általa a vendégek kapuja elé húzott falat áttörni, és behúzni a ligaszezon második győzelmét, ráadásul egy Derbin, kiderül vasárnap 19.05-től a Tüskecsarnokban.

A mérkőzésre még kaphatóak a belépők online elővételben ITT, de a pénztárak a meccs előtt a Tüskecsarnoknál is nyitva lesznek. A találkozó első szünetében az FTC-Telekom Jégkorong szakosztály a tavalyi szezon végén visszavonult négy magyar játékosát köszönti, így aki szeretné méltón elbúcsúztatni őket, annak ott a helye a Tüskecsarnok lelátóján!

Férfi jégkorong, Erste Liga, alapszakasz
FTC-Telekom – UTE
2022. szeptember 18., 19:05, Tüskecsarnok
Jegyek: ITT és a helyszínen, a pénztár egy órával a mérkőzés előtt nyit (vendégszurkolók kizárólag online elővételben tudnak jegyet venni!)
Élő közvetítés: M4 Sport+

Cikkajánló

Ponterős finn hátvédet igazoltunk

Magyar bajnoki címvédő férfi jégkorongcsapatunknál folytatja pályafutását a finn védő, Paavo Tyni.

Az AHL-ből érkező amerikai támadót igazoltunk

Magyar bajnoki címvédő férfi jégkorongcsapatunknál folytatja pályafutását az amerikai center, Robbie Payne.

Finnországból hazatérő fiatal védővel erősítünk

Magyar bajnoki címvédő férfi jégkorongcsapatunknál folytatja pályafutását Farkas Boldizsár.

Fiatal játékos érkezik a DVTK Jegesmedvéktől

Magyar bajnok férfi jégkorongcsapatunknál folytatja pályafutását a miskolci nevelésű Mattyasovszky Gergely.

A DVTK-tól igazoltunk támadót

Magyar bajnok férfi jégkorongcsapatunk megállapodott a DVTK Jegesmedvék csatárával, Valentin Razumnyakkal.

„nekem is kötelességem a maximumot nyújtani”

A nyári időszakban előtérbe kerül a rehabilitáció, amelyről dr. Vásárhelyi-Nagy Ildikót kérdeztük – INTERJÚ!

Távozik Boros Dániel

Hat ferencvárosi szezon után nem hosszabbít szerződést férfi jégkorongcsapatunk védője.

Yanick Turcotte távozik a Ferencvárostól

Jégkorong szakosztályunk nem hosszabbított szerződést a tavaly novemberben érkezett kanadai támadóval.

close
Facebook Youtube Instagram TikTok
Viber Spotify Linkedin