2019. augusztus 27.
Jön a jégkorongszezon első hazai mérkőzése
Férfi jégkorongcsapatunk újabb felkészülési meccshez érkezett, az Érsekújvár látogat Pesterzsébetre.

A magyar bajnoki címet 22 év után visszahódító, az Erste Liga történetében először aranyéremig jutó FTC-Telekom kőkeményen beleállt a munkába, ami nem csoda, hiszen augusztus 31-én, szombaton már trófeáért száll harcba. A Fradi, mint ismert, a Viastein Szuperkupa döntőjében az osztrák bázisú EBEL-ben rájátszásig jutó, Magyar Kupa-győztes Hydro Fehérvár AV19 csapatával találkozik a Tüskecsarnokban. A mérkőzésre még kaphatóak belépők, az online jegyvásárlás és a szurkolói információk IDE KATTINTVA érhetőek el.

Azonban a szombati találkozót megelőzően vár még egy feladat Fodor Szabolcs együttesére, méghozzá az új idényben először hazai jégen, a Pesterzsébet Jégcsarnokban. Az ellenfél a szlovák élvonalban, a Tipsport Ligában (Extraliga) szereplő Érsekújvár lesz.

A Fradi már augusztus 16-án és 23-án is felmérhette, mit is jelent egy Tipsport Ligás ellenfél ellen megküzdeni. Előbb Miskolcon játszottunk szoros, remek mérkőzést az alaposan megerősödött DVTK Jegesmedvékkel, majd a tavaly a szlovák élvonalban döntőbe jutó Nyitra otthonába látogattunk, és ugyan sikerült megszorongatni a Visegrád Kupa címvédőjét, sőt a második harmadban a vezetést is megszereztük, de a végén a hazaiak 3-2-re győzni tudtak. Vezetőedzőnk mindkét találkozó után elégedett volt a csapat teljesítményével, mint mondta, a küzdelemre lehet építeni, a felkészülés ezen szakaszában ez a legfontosabb elem, a finomhangolás még csak most következik.

Ami soron következő ellenfelünket illeti, az elmúlt években az FTC-Telekom és az Érsekújvár számos alkalommal összecsapott egymással, hol barátságos mérkőzésen, hol pedig az akkor még MOL Ligaként működő Erste Ligában, hiszen az érsekújváriak sokáig tagjai voltak a magyar bázisú bajnokságnak. Egészen pontosan 16 alkalommal találkozott a két zöld-fehér csapat a ligában, amit a 2013/14-es idény során az Érsekújvár bajnokként zárt, egy évvel később pedig a döntőig jutott. Amióta az érsekújváriak az Extraligában játszanak, négyszer találkoztunk velük, és ezeken a meccseken csupán egy győzelmet szereztünk. Az összesítést tekintve sem felénk billen a mérleg: az említett 20 találkozóból hatot sikerült megnyerni, legutóbb pont hazai pályán, két évvel ezelőtt. Akkor egy 1-1-es első harmadot követően a záró játékrészben tudtunk három gólt szerezni, így alakult ki a 4-1-es végeredmény.

Az Érsekújvár eddig öt mérkőzést játszott le a felkészülési időszakban. Az elsőt augusztus 6-án, a szintén szlovák Zólyom ellen hazai pályán, ahol a vendégek 2-1-re tudtak diadalmaskodni. Több mint egy héttel később ismét hazai pályán az osztrák bázisú EBEL-ben szereplő Klagenfurt volt a vendég, és ezúttal is vendégsiker született. Egy nappal később a lengyel Tychy látogatott Érsekújvárra, és ők is győzelemmel távoztak. A következő találkozón végül megtört a jég, és egyben kiszakadt a gólzsák: a francia Mulhouse-t sikerült nagyon csúnyán kiütniük az érsekújváriaknak, 9-2 lett a vége. Legutóbb, első idegenbeli meccsükön Nagytapolcsányra utaztak a zöldek, ahol 2-2-es rendes játékidő után a hosszabbításban kaptak ki.

Az FTC-Telekom – HC Nové Zámky felkészülési mérkőzés 18.30-kor kezdődik a Pesterzsébet Jégcsarnokban. A Fradi első 2019/20-as hazai mérkőzésére a belépés ingyenes! Az új idényre szóló szezonbérletek kaphatóak lesznek a csarnok jegypénztárában a mérkőzés előtt 17.30-tól, és az első szünetben. A bérletinformációk ITT találhatóak.

Férfi jégkorong, felkészülési mérkőzés
FTC-Telekom – HC Nové Zámky
2019. augusztus 27., kedd 18.30, Pesterzsébet Jégcsarnok

A BELÉPÉS INGYENES!

Kaphatóak a 2019/20-as idényre szóló bérletek, a mérkőzés előtt 17.30-tól, valamint az első szünetben! Bérletinformációk: ITT

 

Cikkajánló

Ponterős finn hátvédet igazoltunk

Magyar bajnoki címvédő férfi jégkorongcsapatunknál folytatja pályafutását a finn védő, Paavo Tyni.

Az AHL-ből érkező amerikai támadót igazoltunk

Magyar bajnoki címvédő férfi jégkorongcsapatunknál folytatja pályafutását az amerikai center, Robbie Payne.

Finnországból hazatérő fiatal védővel erősítünk

Magyar bajnoki címvédő férfi jégkorongcsapatunknál folytatja pályafutását Farkas Boldizsár.

Fiatal játékos érkezik a DVTK Jegesmedvéktől

Magyar bajnok férfi jégkorongcsapatunknál folytatja pályafutását a miskolci nevelésű Mattyasovszky Gergely.

A DVTK-tól igazoltunk támadót

Magyar bajnok férfi jégkorongcsapatunk megállapodott a DVTK Jegesmedvék csatárával, Valentin Razumnyakkal.

„nekem is kötelességem a maximumot nyújtani”

A nyári időszakban előtérbe kerül a rehabilitáció, amelyről dr. Vásárhelyi-Nagy Ildikót kérdeztük – INTERJÚ!

Távozik Boros Dániel

Hat ferencvárosi szezon után nem hosszabbít szerződést férfi jégkorongcsapatunk védője.

Yanick Turcotte távozik a Ferencvárostól

Jégkorong szakosztályunk nem hosszabbított szerződést a tavaly novemberben érkezett kanadai támadóval.

close
Facebook Youtube Instagram TikTok
Viber Spotify Linkedin