2023. szeptember 19.
Jó hangulatban telt a jégkorongos szurkolói ankét
Nyíri Zoltán, Hudák Gábor és Fodor Szabolcs válaszolt a szurkolók kérdésére hétfő este.

A magyar bajnoki címet zsinórban ötször elhódító férfi jégkorongcsapatunk hétfő délután, az elmúlt években megszokottak szerint szezon előtti szurkolói ankétot tartott. Az eseményen ezúttal a szakosztály képviseletében jelen lévő Hudák Gábor szakmai igazgató és Fodor Szabolcs vezetőedző mellett Nyíri Zoltán, az FTC ügyvezető alelnöke is részt vett.

Bevezetésként az asztalnál ülők röviden összefoglalták az előző idény tanulságait, és felvázolták az idei terveket és elvárásokat. Hudák Gábor elmondta, hogy két elveszített Erste Liga-döntő után az idei cél egyértelműen a liga megnyerése, emellett a Magyar Kupában a döntőbe jutást, a Kontinentális Kupában pedig a legjobb nyolc közé jutást jelölte meg célkitűzésként. Fodor Szabolcs kifejtette az előző idény csapatépítéssel és légiós-igazolásokkal kapcsolatos nehézségeit, majd kitért arra, idén milyen szempontok szerint igyekezett olyan csapatot összerakni a szakmai stáb, amelyik alkalmas lehet a kitűzött célok megvalósítására. Nyíri Zoltán pedig arról beszélt, bár minden eddiginél nagyobb költségekkel jár egy felnőtt jégkorongcsapat működtetése, a csapat megkapja a klubtól az ennek megfelelő támogatást, így az elvárások is nagyok, mert ahogy az ügyvezető alelnök elmondta, hisz abban, hogy nyomás alatt lehet az igazán nagy eredményeket elérni, ezt pedig bírni kell. Emellett kiemelte, fontos lehet a rutinos magyar játékosok megtartása és a minőségi külföldi igazolások mellett az is, hogy a szakmai stáb megpróbál ezúttal is tehetséges fiatalokat beépíteni az együttesbe.

„Most szombaton Szuperkupa van, én nem tudok másban gondolkodni, minthogy azt megnyerjük!” – váltott aztán témát Nyíri Zoltán. „Az elvárások nagyon magasak, de velünk, klubvezetőkkel szemben is azok, méghozzá jogosan! Leginkább a közönség felől, a szurkolóktól nagy az elvárás.” – folytatta, majd hozzátette: „Bár a kupákban nem volt sok szerencsénk az elmúlt néhány évben, remélem, hogy ezt a kupát sikerül megnyernünk. Jó kezdet lenne biztosan a csapatnak is. Ha a szezonkezdet jó, akkor az mindig lendületet tud adni.”

A bevezetőt követően a szurkolóknak lehetőségük volt kérdezni a jelenlévőktől, és rögtön az elején felmerült az, ami már a szeptember 14-ei első hazai felkészülési mérkőzésünk óta foglalkoztatja a drukkerek többségét, ez pedig nem más, mint új hazai mezünk színe.

„Az összes srácnak és a stábnak is nagyon tetszik!” – kezdte a hazai mez fekete színére vonatkozó kritikus kérdésekre adott választ Fodor Szabolcs. „A legtöbb mez, amit eladunk a labdarúgócsapatnál is, az a zöld-fekete, amit idegenbeli mezünknek hívunk, imádják a szurkolók!” – vette át a szót Nyíri Zoltán, majd vissza is adta vezetőedzőnknek. „Egy picit azt szerettük volna szimbolizálni, hogy megvan a harmadik csillag, új éra kezdődik a szakosztálynál. Van benne öt zöld csík, ami az elmúlt öt év bajnoki címeit szimbolizálja” – magyarázta Fodor Szabolcs, hogy miért tér el az idei mezünk stílusa az eddig megszokottól.

Érkezett kérdés a tavalyi ligadöntő kapcsán arról is, hogy a Gyergyói HK példáját alapul véve megoldható lenne-e, hogy újabb  esetlegesen erdélyi csapat ellen vívott finálé esetén a mieink is repülővel utazzanak a mérkőzésekre a közel félnapos buszozás helyett. Hudák Gábor és Nyíri Zoltán is megerősítették, hogy ebben az esetben a klub támogatni fogja a repülőgéppel való utazást.

Ezúttal kevesebb felkészülési mérkőzést játszott csapatunk, a miértekre Fodor Szabolcs válaszolt.

“Nagyon egyszerű oka van ennek. Mivel később kezdtük a szezont, eleve szeptember elsejétől szerettünk volna jégre menni. Ezt a kései szezonkezdést még az előző idényben a szövetség határozta meg, mi pedig márciustól kezdve az új játékosokat is szeptember elsejétől hatályos papírokkal szerződtettük. A többi európai bajnokság viszont az eddigiekhez hasonlóan elkezdődik szeptember közepén. Akart volna velünk játszani több külföldi csapat is, akikkel nagyon jó meccseket lehetett volna játszani akár idegenben, akár itthon. De ott a bajnokság szeptember 13-14-én kezdődik és nem szerettük volna azt, hogy mi öt edzéssel kiállunk egy szlovák csapat ellen, akik már a tizedik meccsnél járnak. Úgy gondoltuk, ezeknek nem lett volna értelme” – mondta Fodor Szabolcs, aki úgy folytatta, hogy ez valóban nem ideális menetrend, így a Szuperkupa-meccs is nagyon nehéz lesz, de biztosította a résztvevőket arról, mindent megtesz a csapat azért, hogy szombaton győztesen jöhessen le a jégről.

SZOMBATON SZUPERKUPÁVAL INDUL A JÉGKORONGOS KLUBSZEZON!

Közeledik a 2023/2024-es férfi jégkorongszezon első tétmeccse, a Szuperkupa, amire szeptember 23-án, szombaton 18.00-kor, szokásosan az Erste Liga indulása előtti héten kerül sor. Mint az elmúlt években, a magyar bajnok jogán az FTC-Telekom idén is megküzdhet a kupáért, ezúttal a Magyar Kupa legutóbbi győzteseként a Budapest Jégkorong Akadémia HC lesz az ellenfelünk.

Információk és jegyvásárlás: ITT

Cikkajánló

Bravúros hosszabbításos győzelem idegenben

Férfi hokisaink foghíjas kerettel is 4-3-ra nyertek a ráadásban a BJA HC otthonában.

Két hokicsapatunk is indul idén a Magyar Kupában

Felnőtt Erste Ligás csapatunk mellett Andersen Ligás együttesünk is csatlakozik a Magyar Kupa küzdelmeihez.

Jön az első visszavágó

Férfi jégkorongozóink ebben a hónapban másodszor találkoznak a BJA HC csapatával, ezúttal idegenben.

Szeptember végi Fradi-vasárnap

Férfi jégkorong a Tüskecsarnokban, majd férfi labdarúgás a Groupama Arénában.

Három hazai meccs kettő áráért

Vegyen jegyet a Brassó és DVTK elleni jégkorong Erste Liga-találkozókra, és ingyenes a DAB elleni meccs!

„Nagyon más nyaram volt, mint az előző években”

Jégkorongozónk, Seregély Máté az előző szezon végén elszenvedett súlyos sérüléséről és felépüléséről mesélt.

Kétgólos vereség a hokiidény első derbijén

Hiába támadott sokkal többet, az FTC-Telekom 3-1-re kikapott az Újpesttől a Tüskecsarnokban.

„Elég sokan fresh cuttal jöttek ma!”

Magyar bajnoki címvédő férfi hokisaink megtartották szokásos szezon előtti fotózásukat – VIDEÓ!

close
Facebook Youtube Instagram TikTok
Viber Spotify Linkedin