2019. augusztus 23.
Indul a Visegrád Kupa: Nyitrára utaznak férfi hokisaink
Férfi jégkorongcsapatunk pénteken 18 órától a HK Nitra csapatával méri össze erejét a Visegrád Kupában.

Amint arról korábban ITT beszámoltunk, a magyar bajnoki címet 22 év után visszahódító, Erste Liga-győztes férfi jégkorongcsapatunk már augusztusban tétmérkőzéseket játszik. Fodor Szabolcs együttese augusztus 31-én már trófeáért száll harcba, a Viastein Szuperkupa döntőjében az osztrák bázisú EBEL-ben rájátszásba jutó, Magyar Kupa-győztes Hydro Fehérvár AV19-cel találkozik a Tüskecsarnokban (az előzetes jegyvásárlás és a szuekolói információk IDE KATTINTVA érhetőek el).

Emellett a Fradi a Visegrád Kupában is megkezdi menetelését. A sorozatot két szezonnal ezelőtt alapították, a magyar és a környező országok klubhokiéletének szorosabb összefűzése, és a különböző ligák szeptemberi rajtja előtti minőségi felkészülés lehetőségének céljával. A második idényben mindössze hat csapat szerepelt a sorozatban, körmérkőzéses rendszerben, csekély érdeklődés mellett. A szervezők úgy döntöttek, idén szintet lépnek, és nyolc csapatot hívtak meg. Három lengyel, egy cseh, két szlovák és két magyar együttes alkotja a mezőnyt. A csapatokat két négyes csoportba sorsolták, mindenki egyszer játszik minden csoportellenfelével. A Ferencváros a Nyitra ellen ma idegenben kezdi meg szereplését, majd szeptember 3-án következik a lengyel Jastrzebie szintén idegenben, szeptember 6-án pedig az ugyancsak lengyel Katowicze ellen zárjuk a sorozatot, hazai jégen.

A csoportkör után minden csapat továbbjut a negyeddöntőbe, ahol keresztbejátszással alakul ki a párosítás (az A csoport első helyezettje játszik a B csoport negyedikjével, és így tovább). Az egyenes kieséses szakaszban a továbbjutás két mérkőzésen dől el, az első meccs után döntetlen esetén a szokásoktól eltérően nincs hosszabbítás, a párosítás eredménye az összesített gólkülönbség alapján dől el, az idegenben lőtt gólok pedig NEM számítanak, így ha a párharc összesítése döntetlen, a második meccs végén 5 perces, 3 a 3 játékos elleni hirtelen halálos hosszabbítás következik, végül, ha nem esik gól, szétlövés dönt.

Fodor Szabolcs vezetőedző korábban elmondta, hogy ezek a csoportmeccsek ugyan a felkészülési időszakba esnek, természetesen szeretnének minél jobb eredményt elérni, de akkor sem történik tragédia, ha a dolgok ebben a sorozatban, a felkészülés ezen fázisában még elsőre nem úgy alakulnak, ahogyan azt elterveztük.

Alig egy héttel ezelőtt, augusztus 16-án játszotta első felkészülési mérkőzését magyar bajnok és Erste Liga-győztes csapatunk. A csapat Miskolcra utazott, ahol a DVTK Jegesmedvék vendégeként egy végletekig izgalmas, jó iramú és kemény összecsapáson szenvedtek 5-3-as vereséget. A találkozón ugyan háromszor is a mieink szereztek vezetést, mindannyiszor volt válasza a hazaiaknak.

Mai ellenfelünk, a HK Nyitra komoly tényező a nagy hagyományokkal rendelkező, erős szlovák jégkorongban. A csapat 2016-ban megnyerte a miénknél magasabban jegyzett szlovákiai élvonal, a Tipsport Liga (Extraliga) küzdelmeit, 2018-ban alapszakaszgyőztes és bronzérmes volt, míg 2019-ben döntőbe jutott, ahol csak a lassan egyeduralkodóvá váló, az elmúlt 3 bajnoki címet besöprő Besztercebánya tudta útját állni.

Az FTC-Telekom és a HK Nyitra csaknem pontosan egy éve, 2018. augusztus 31-én találkoztak legutóbb, akkor is a Visegrád Kupa keretein belül. Az a randevú nem sikerült túl jól Fodor Szabolcs gárdájának, hiszen a szlovák Extraligás csapat már három perc után megszerezte a vezetést, majd még ebben a harmadban sikerült berámolniuk még egyet. Ugyan Tóth Richárd révén még szépíteni tudtunk, de gyorsan jött rá a nyitrai válasz, hogy végül az utolsó játékrészben eldöntsék a találkozó sorsát. A vége 4-1-es Nyitra-győzelem lett akkor.

Komoly játékosmozgás volt a pénteki ellenfél háza táján, hiszen heten döntöttek a távozás mellett a tavalyi keretből, de természetesen érkezők is voltak, igaz, közel sem annyian, mint ahányan búcsút intettek a szlovák gárdának. Sikerült megszerezniük a kanadai Dylan Olsent a Nottingham Pantherstől, a szintén kanadai születésű Jesse Gabrielle-t, aki majd csak augusztus végén csatlakozik a csapathoz, valamint Csányi Karolt Újpestről.

Nyitrán már július vége óta folyamatosan mennek a jeges edzések, sőt, a szlovákok már négy mérkőzést tudnak maguk mögött: három vereség és egy győzelem a csapat mérlege. Augusztus 12-én játszottak először a svájci Fribourg vendégeként, 4-2-es vereség lett a vége. Majd jött a Servette és a Lagenthal elleni összecsapás, előbb 6-1, míg utóbbi ellenében 4-1 lett a végeredmény. Az eddigi egyetlen győzelmüket 20-án, a Léva otthonában sikerült elérni, ott 7-2-es győzelemmel ért véget a rossz széria.

A HK Nyitra - FTC-Telekom Visegrád Kupa csoportmérkőzés 18.00-kor kezdődik a Nitra Arenában.

Férfi jégkorong, Visegrád Kupa
HK Nitra – FTC-Telekom
2019. augusztus 23., péntek 18.00, Nitra Aréna, Nyitra

Cikkajánló

Ponterős finn hátvédet igazoltunk

Magyar bajnoki címvédő férfi jégkorongcsapatunknál folytatja pályafutását a finn védő, Paavo Tyni.

Az AHL-ből érkező amerikai támadót igazoltunk

Magyar bajnoki címvédő férfi jégkorongcsapatunknál folytatja pályafutását az amerikai center, Robbie Payne.

Finnországból hazatérő fiatal védővel erősítünk

Magyar bajnoki címvédő férfi jégkorongcsapatunknál folytatja pályafutását Farkas Boldizsár.

Fiatal játékos érkezik a DVTK Jegesmedvéktől

Magyar bajnok férfi jégkorongcsapatunknál folytatja pályafutását a miskolci nevelésű Mattyasovszky Gergely.

A DVTK-tól igazoltunk támadót

Magyar bajnok férfi jégkorongcsapatunk megállapodott a DVTK Jegesmedvék csatárával, Valentin Razumnyakkal.

„nekem is kötelességem a maximumot nyújtani”

A nyári időszakban előtérbe kerül a rehabilitáció, amelyről dr. Vásárhelyi-Nagy Ildikót kérdeztük – INTERJÚ!

Távozik Boros Dániel

Hat ferencvárosi szezon után nem hosszabbít szerződést férfi jégkorongcsapatunk védője.

Yanick Turcotte távozik a Ferencvárostól

Jégkorong szakosztályunk nem hosszabbított szerződést a tavaly novemberben érkezett kanadai támadóval.

close
Facebook Youtube Instagram TikTok
Viber Spotify Linkedin