2024. október 6.
Idegenben is vereség az Újpest ellen
Hiába küzdöttek hatalmasat, férfi hokisaink 3-2-re kikaptak Újpesten a derbin.

Férfi jégkorongcsapatunknak a nemrég a Tüskecsarnokban az Újpest elleni Erste Liga-derbin elszenvedett 3-1-es vereség után hamar eljött a visszavágás lehetősége, ezúttal viszont ősi riválisunk volt a házigazda.

A keretet tekintve a pénteki, DVTK Jegesmedvék elleni sorokhoz képest kis változás történt, a negyedik sorba, 13. csatárnak bekerült U18-as csapatunk tagja, a 16. születésnapját éppen a mérkőzés napján ünneplő Bencze Sebestyén. Sérülés miatt továbbra sem öltözhetett Arany Gergely, Bogáti Balázs és Farkas Boldizsár, valamint betegség miatt nélkülöznie kellett a szakmai stábnak Haranghy Bencét is. A kapuban az elmúlt meccsekhez hasonlóan ezúttal is Nagy Kristóf kezdett, akinek Földes László volt a váltótársa.

Ahogy az várható volt, nagy tempóban kezdett hazai pályán az UTE, egy bulielhozatal utáni szabálytalanság miatt pedig már a második percben emberhátrányban találtuk magunkat. Nagy Kristófnak volt mit védenie, de mindent hárított, így nem tudták megszerezni a vezetést a lila-fehérek. A játékrész elején többet birtokolta a korongot az Újpest, sok időt töltöttek a harmadunkban, hálóőrünknek több bravúros védést is be kellett mutatnia. A nyolcadik percben viszont ő sem segíthetett, a házigazdák átjutottak a védelmünkön, Tornyai korongszerzését követően Keegan Dansereau cselezte be magát a kapu elé, egészen Nagy Kristófig, a kapura tett korong pedig hálóőrünk mamutjáról a hálóba perdült (1-0). A gól némileg ébresztőleg hatott csapatunkra, egyre többször jutottunk el helyzetig, Nagy mellett az újpesti Rajnának is volt bőven dolga a kapuban. Egy ferencvárosi támadás során Nádasy volt szabálytalan, emberelőnyben támadhattunk, amit sikerült is kihasználni: Turbucz indította a semleges harmadból Michael Keränent, az újonnan érkező, ex-NHL-es finn csatár pedig nem gondolkozott sokáig, bevitte a harmadba a korongot és a kapura bombázta azt, a remek takarásnak köszönhetően Rajna nem tudta védeni a lövést (1-1). A játékvezetők les miatt vizsgálták az esetet, de végül megadták a találatot.

Paprikás hangulatban folytatódott a szünet után a találkozó, több nagy ütközés és kisebb dulakodások is kialakultak a jégen, de kiállítást nem sok esetben ítéltek a játékvezetők. Egy ferencvárosi helyzetet követően aztán Heinót találták szabálytalannak, a kiállítás alatt pedig Nagy kapuja előtt szabadultak el az indulatok, Helgesen és Kiss Patrik is a büntetőpadon találta magát. A Fradi érezhetően átvette a játék irányítását, több veszélyhelyzetet is kialakítottak Rajna kapuja előtt, egy-egy fogott lövés után pedig rendszerint kisebb dulakodás alakult ki. Egy ilyet követően ítéltek páros kiállítást, Tóth Gergő és Franyó ült ki, a következő támadásunk után pedig egy kicsi a rakás alakult ki, aminek az alján Rajna pihent. A hazai kapusra elsőként ráeső Heinót próbálták számon kérni az újpesti mezőnyjátékosok, finn csatárunknak pedig Vidoli sietett a segítségére, újabb páros kiállítás következett. Majd a korongbedobás után, vélhetőleg közös megegyezés alapján repült Helgesen és Sol kesztyűje, a fair fightot a Fradi védője nyerte, öt perccel jutalmazták a játékvezetők a mutatványt. Egy perccel később Crespit is kiszórták, így két percig négy ferencvárosi és három újpesti játékos ült a büntetőpadokon, a sok kiállításnak köszönhetően pedig Fodor Szabolcs pályára küldte a fiatal Bencze Sebestyént is, aki remekül helytállt a jégen pályafutása első Erste Ligás mérkőzéspercei alatt. Öt az ötben Vidoli és Kestilä is közel járt az újabb gólhoz, de mindkét próbálkozást védte Rajna. Aztán egy hazai letámadás során addig passzolgattak a lilák, hogy Kiss Patrik gólhelyzetbe került és nem hibázta el (2-1). Nem sokkal a góljuk után emberhátrányba kerültek a hazaiak, ami alatt Aku Kestilä maradt teljesen üresen, az így kapott korongot pedig kapásból a hálóba bombázta, újfent egyenlítettünk (2-2).

Nagyobb lendülettel vetette magát bele az utolsó 20 percbe az UTE, mi pedig egy ember mínuszban voltunk, ugyanis a második harmadban Galajda ment le a jégről, a vállát erősen fájlalva, a harmadik harmadban pedig nem tudott visszatérni. Több komoly helyzetet is kialakított a hazai együttes, végül Páterka Bence várt ki a kapunk előtt és közelről belőtte a harmadik újpesti gólt (3-2). Pörögtek a percek, a Fradinak egyre sietősebb lett a dolog, de nagyobb helyzetet nem sikerült kialakítanunk, nem úgy az Újpestnek, Nagy Kristóf kapujára záporoztak a lövések, de kapusunk és a védelem is állta a sarat. Kettő perccel a mérkőzés vége előtt Fodor Szabolcs kikérte a rendelkezésre álló idejét, majd lehozta Nagy Kristófot, hogy hat az ötben támadhassunk. Több rizikós pillanat is volt, mikor a hazaiak megszerezték a korongot, de nem tudtak újabb gólt lőni. Szerencsétlenségünkre mi sem, így az Újpest megnyerte a szezon második derbijét is.

"Egy derbihez méltó küzdelmes meccs volt. Magasan voltak az érzelmek, vehemens harcoltak a csapatok. A mi oldalunkról nézve a helyzeteket egy jó ideje nem tudjuk belőni, lehet, hogy a hoki istenek nem akarnak nekünk szerencsét adni, mert nem dolgozzunk elég keményen. Nem engedhetjük meg, hogy háromszor vezessen az Újpest, túl görcsösen akartuk a bonyolult figurákat csinálni, ilyenkor pont egyszerűsíteni kellett volna a játékot.” - Fodor Szabolcs

Férfi Jégkorong, Erste Liga, alapszakasz

UTE – FTC-Telekom 3-2 (1-1, 1-1, 1-0)

UTE: Rajna (Erdei) – Desrocher, Sol, Szalma, Just, Walker – Tornyai, Kiss D., Kiss P., Páterka, Dansereau – Pokornyi, Franyó, Kovács A., Szabó Rácz, Laskawy – Rósa, Nádasy, Kovács S., Simon P., Vezetőedző: Jason Morgan

FTC-Telekom: Nagy K. (Földes) – Tyni, Kärmeniemi, Galajda, Brady, Heino – Seregély, Crespi, Razumnyka, Kestilä, Keränen – Helgesen, Vidoli, Banga, Mattyasovszky, Turbucz – Mártonffy, Bencze, Bán, Tóth G., Németh, Vezetőedző: Fodor Szabolcs

Gólok: Dansereau (08:44, Tornyai), Kiss P. (33:21, Dansereau, Páterka), Páterka (44:24, Dansereau, Kiss P.) illetve Keränen (15:15 EE, Turbucz, Galajda), Kestilä (37:31 EE, Heino, Brady)

Kapura lövések: (12:10, 8:20, 14:12) 34:42
Védések: (9:11, 19:7, 12:13) 40:31
Kiállítás percek: (2:2, 13:15, 0:0) 15:17
Emberelőny kihasználás: (3/0) 0.00% / (2/2) 100.00%
Emberhátrányos védekezés: (2/0) 0.00% / (3/3) 100.00%
Emberelőnyben töltött idő: 06:00 / 02:37

Cikkajánló

A Dunaújvárost fogadjuk a Tüskecsarnokban

A felkészülési időszak után ezúttal tétmeccsen is összecsapunk a Dunaújvárosi Acélbikákkal.

16 éves tehetségünk bemutatkozott a felnőttek között

Bencze Sebestyén az UTE ellen éppen 16. születésnapján mutatkozott be Erste Ligás férfi jégkorongcsapatunkban.

Idegenben vághatunk vissza az Újpestnek

Férfi jégkorongozóink idén másodszor csapnak össze az UTE csapatával, ezúttal riválisunk lesz a házigazda.

Vereség hazai pályán

Férfi jégkorongozóink 0-2 után szépítettek, de végül 2-1-re kikaptak a DVTK Jegesmedvéktől a Tüskecsarnokban.

A DVTK Jegesmedvék ellen folytatjuk hazai pályán

Magyar bajnok jégkorongozóink a szezonban először csapnak össze a miskolci együttessel.

Rutinos finn csatárral bővül a keret

Magyar bajnok jégkorongcsapatunknál folytatja pályafutását az NHL-ben is jégre lépett finn Michael Keränen.

Megvan hokisaink pontos Kontinentális Kupa menetrendje

A litván Energija Elektrenai csapata jutott be magyar bajnok hokisaink októberi csoportkörébe.

Vereség hazai pályán a címvédő ellen

Férfi jégkorongozóink 5-3-ra kikaptak a Corona Brassótól a Tüskecsarnokban.

close
Facebook Youtube Instagram TikTok
Viber Spotify Linkedin