2024. február 16.
Hosszabbításos vereség a rangadón
Bajnok hoksiaink hazai környezetben 2-1-re kikaptak a Gyergyó HK csapatától.

Magabiztosan kezdte az alapszakasz második fázisát kedden magyar bajnok csapatunk. A következő ellenfél pedig a tavaly Erste Liga-bajnok Gyergyói HK volt hazai pályán, amely 5-2-es győzelemmel kezdett a válogatottszünet után Debrecenben.

A Fodor Szabolcs vezette szakmai stábnak továbbra is nélkülöznie kellett sérülés miatt Lauri Kärmeniemit és Boros Dánielt, valamint a pénteki meccset betegség miatt kénytelen volt kihagyni Bán Károly és Németh Attila is. Visszatért azonban csapatkapitányunk, Nagy Gergő, valamint hosszabb kihagyás után Tóth Adrián is a keretben volt. A kapuban Arany Gergely kezdett.

Intenzíven kezdődött a találkozó, alig fél perccel a korongbedobást követően máris előnybe kerültünk, amit Crespi egy kapu mögül visszakanyarodó próbálkozással nyitott, majd a már szokásosnak mondható háromszöget követen Němec bombázta közelről a kapura a pakkot, de Rinne mamuttal hárította. Nem sokkal később azonban fordult a kocka és Galajda találta magát a büntetőpadon, de a gyergyói előny is kihasználatlanul maradt. Kestilänak és Seregélynek is voltak veszélyes próbálkozásai, de Aranynak is akadt dolga a Fradi kapujában. Majd egy védekezés során Němecet ítélték szabálytalannak, így ismét hátrányba kerültünk, de továbbra sem született gól. A harmad végéhez közeledve Nemec akadt össze Imre Patrikkal, de a játékvezetők nem engedték elfajulni a dolgokat. Az utolsó percen belül még Brady tudott egy az egyben kapura lőni, valamint Crespi is közel járt, de 0-0-lal mentek a felek a szünetre.

Már a folytatás elején igyekeztek nagy nyomást helyezni a vendégek a harmadunkra, Aranynak több nagyobb lövést is fognia kellett. A harmad elején a vendégektől Mesikämmen távozott az öltözőbe sérülés miatt, majd ezután ismét hátrányba kerültünk, Roth kapott két percet gáncsolásért és bár nem kímélte a Ferencváros kapuját a Gyergyó, gólt továbbra sem tudtak szerezni. A kiegészülés után viszont kissé beragadt a harmadába együttesünk, de a fiúk állták a sarat. A találkozó felénél Bodót küldték ki pihenni két percre, ami alatt fel tudtunk állni az előnyös játékhoz, de nem sikerült élni a lehetőséggel. Sándor-Székely szabálytalanságának köszönhetően újból öt a négyben támadhattunk, de kétszer is sikerült kiugrania a vendégeknek, a gól pedig továbbra is váratott magára.


Haranghy kiállításával kezdtük a harmadik harmadot, némi korongjáratást követően pedig Bodó Christopher tudott bepiszkálni egy kipattanót. A gólt a játékvezetők egyéni döntés alapján megvideózták, amit követően a találatot szabályosnak ítélték (0-1). Az emberelőnyös gólra pedig emberelőnyös gól volt a válasz. Kozma kiállítás alatt Aku Kestilä kapott remek korongot a jobb oldalon, amit a kapuba bombázott (1-1). Az egyenlítés után némiképp felgyorsult csapatunk és sorra támadta a vendégek kapuját, az újabb gólszerzéshez a legközelebb Marva járt egy vasat eltaláló bombával. Majd Sylvestre kapott korongot a támadó harmadban, amivel kapura tört, de Arany fogta a lövést. Voltak még próbálkozások a harmadik 20 percben, de nem jutottak dűlőre a felek, így hosszabbításban folytatták. Alig két perccel a hosszabbítás lejárta előtt Rothot ítélték szabálytalannak, a kiállítást követően egyből időt is kértek a vendégek, aminek meg is lett az eredménye. Matias Haaranen kapott a bal bedobókörnél korongot, amit gond nélkül tudott belőni a Arany kapujába, lezárva ezzel a találkozót (1-2).

Hiába a vereség, egy pontot így is sikerült itthon tartanunk, szombaton pedig jön is az újabb kihívás, hiszen a Csíkszeredát fogadjuk a Tüskecsarnokban.

Férfi Jégkorong, Erste Liga, alapszakasz, 2. fázis
FTC-Telekom – Gyergyói HK 1-2 (0-0, 0-0, 1-1, 0-1) Hosszabbítás után

FTC-Telekom: Arany (Nagy K.) – Marva, Roth, Galajda, Brady, Kulmala – Seregély, Crespi, Němec, Kestilä, La Porte – Hrabal, Haranghy, Turbucz, Nagy G., Tóth A. – Banga, Turcotte, Farkas, Tóth G., Vezteőedző: Fodor Szabolcs

Gyergyói HK: Rinne (Mag) – Haaranen, Kozma, Vincze, Császár, Bodó – Dalhuisen, Raymond, Orban, Sylvestre, Sárpátki – Mesikämmen, Imre, Sándor-Székely, Tranca, Szigeti – Tamminen, Csiszer, Vezetőedző: Szilassy Zoltán

Gólok: Kestilä (46:36 EE, Roth, Brady) illetve Bodó ( 43:30 EE, Haaranen), Haaranen (64:04 EE, Bodó, Sylvestre)

Kapura lövések: (8:8, 18:6, 12:15, 0:2) 38:31
Védések: (8:8, 6:18, 14:11, 2:0) 30:37
Kiállítás percek: (4:2, 2:4, 2:4) 8:10

Cikkajánló

Ponterős finn hátvédet igazoltunk

Magyar bajnoki címvédő férfi jégkorongcsapatunknál folytatja pályafutását a finn védő, Paavo Tyni.

Az AHL-ből érkező amerikai támadót igazoltunk

Magyar bajnoki címvédő férfi jégkorongcsapatunknál folytatja pályafutását az amerikai center, Robbie Payne.

Finnországból hazatérő fiatal védővel erősítünk

Magyar bajnoki címvédő férfi jégkorongcsapatunknál folytatja pályafutását Farkas Boldizsár.

Fiatal játékos érkezik a DVTK Jegesmedvéktől

Magyar bajnok férfi jégkorongcsapatunknál folytatja pályafutását a miskolci nevelésű Mattyasovszky Gergely.

A DVTK-tól igazoltunk támadót

Magyar bajnok férfi jégkorongcsapatunk megállapodott a DVTK Jegesmedvék csatárával, Valentin Razumnyakkal.

„nekem is kötelességem a maximumot nyújtani”

A nyári időszakban előtérbe kerül a rehabilitáció, amelyről dr. Vásárhelyi-Nagy Ildikót kérdeztük – INTERJÚ!

Távozik Boros Dániel

Hat ferencvárosi szezon után nem hosszabbít szerződést férfi jégkorongcsapatunk védője.

Yanick Turcotte távozik a Ferencvárostól

Jégkorong szakosztályunk nem hosszabbított szerződést a tavaly novemberben érkezett kanadai támadóval.

close
Facebook Youtube Instagram TikTok
Viber Spotify Linkedin