2023. december 22.
Hosszabbításos siker az ünnep előtti hazai zárómeccsen
Férfi jégkorongozóink Vladimir Roth ráadásbéli találatával 3-2-re nyertek a Dunaújvárosi Acélbikák ellen.

Magyar bajnoki címvédő férfi jégkorongcsapatunk a decemberi válogatott szünetet követően megkezdte a sportágban ilyenkor szokásos téli erőltetett menetet, a Ferencvárosnak viszont még a megszokottnál is több mérkőzést kell játszania, hiszen a Kontinentális Kupa-menetelés miatt több elhalasztott Erste Liga-találkozója is felhalmozódott a csapatnak. Az FTC-Telekom a karácsony előtti héten hat nap alatt nem kevesebb, mint négy tétmérkőzést kell, hogy lejátsszon, de lesz meccse a mieinknek december 28-án és 29-én is.

Az Újpest elleni keddi győztes kupacsata, majd a szerdai, DVTK Jegesmedvék elleni hosszabbításos vereség után ismét hazai jégen játszott a Fradi, az ellenfél péntek este pedig az a Dunaújvárosi Acélbikák volt, amelytől október végén a szezon első vereségét szenvedtük el, igaz, november végén a Tüskecsarnokban már 7-3-as ferencvárosi siker született ellenük. A kapunkból ezúttal hiányzott a liga legjobb mutatóival bíró Arany Gergely, így a vasak között Nagy Kristóf, a padon pedig Földes László kezdett. A mezőnyből hiányzott a szerdán egymeccses eltiltást összeszedett Boros Dániel, valamint Galajda Zsombor és a Tóth-testvérpár. Németh Attila ezúttal az első, míg a DVTK ellen pályafutása első felnőtt gólját szerző, juniorcsapatunkból feljátszó Kocsis Botond a harmadik sorban kapott lehetőséget.

Eseménydúsan kezdődött a mérkőzés, alig két perccel a korongbedobást követően a vendégek máris emberhátrányban találták magukat. Sikerült gyorsan felállnunk, majd egy kis igazgatás után Josef Hrabal bebombázta a kapuba a pakkot, emberelőnyös góllal vezettünk (1-0). Ezután két kiállítást is sikerült kivédekeznie a Fradinak, előbb Banga ült ki, majd Turbucz találta magát a büntetőpadon. A második ferencvárosi kiállítás letelte előtt Lorraine volt szabálytalan Nagy Kristóf kapuja mögött, így Turbucz büntetésének letelte után másfél percig ismét emberelőnyben támadhattunk, de nem sikerült újabb gólt szerezni. Végül a harmad utolsó percében még ráfújtak egy büntetést Marvára, így áthúzódó hátránnyal mentünk el szünetre.

A második játékrész elején sikerült kivédekeznünk a Marva kiállításából hátralévő időt, majd egy gyors szabálytalanság után ismét mi támadhattunk emberelőnyben. Voltak veszélyes próbálkozások, de betalálni ismét nem sikerült. A harmad feléhez érve nagyobb tempóra kapcsolt a dunaújvárosi csapat és egy rövid időre a Fradi beragadt a saját harmadába. Aztán Nagy Gergő kapott korongot, és Turbucz társaságában kettő az egyben ki tudott lépni, passz helyett pedig a lövést választotta, amiből megszületett a második ferencvárosi gól (2-0). Nem sokkal később Bangát ítélték szabálytalannak a kiállításokat ezen a napon nagy számban szóró játékvezetők, de emberelőnyben sem tudtak szépíteni a vendégek.

Ami viszont nem jött össze a második húsz percben a vendégeknek, az a szünet után igen. A harmadik játékrész első percében máris ismét emberhátrányban találta magát csapatunk, amit pedig már ki tudott használni a Dunaújváros, Szalma Zsolt kotorta be a kapuba a korongot (2-1). Majd újabb zöld-fehér játékost küldtek ki két percre a játékvezetők, újra Marva kapott kisbüntetést. Elhozták a bulit a vendégek, majd egy gyors lövéssel Szalma újabb gólt szerzett (2-2). Két emberelőnye is volt a Fradinak az újvárosi egyenlítés után, de hiába tudtunk felállni a speciális játékhoz gyorsan az ellenfél harmadában, sőt, Fodor Szabolcs is kikérte az időkérését, nem sikerült élni a lehetőségekkel. Sőt, húsz másodperccel a harmad vége előtt Kulmalát ítélték szabálytalannak, így a hosszabbítást a rendkívül kedvezőtlen négy a három elleni emberhátrányban kezdtük meg.

Nagy munkával, hősies küzdelemmel sikerült kivédekezni a négy a hármat a ráadás elején, sőt, Lorraine a mieink harmadában gáncsolta Kärmeniemit, így a Fradi is felállhatott négy a három ellen. A mieink pedig az ellenféltől eltérően élni is tudtak a lehetőséggel, hatékony, határozott emberelőnyös játék végén Roth Vladimir lőtte a hálóba első ferencvárosi Erste Liga-gólját, ami egyben győztes találatnak is bizonyult (3-2).

A hosszabbításban kiharcolt 3-2-es győzelmével az FTC-Telekom otthon tartott kettőt a lehetséges három pontból, így úgy várhatja a szombati, káposztásmegyeri csúcsrangadót a BJA HC ellen, hogy jelenleg négy ponttal előzi meg ellenfelét, eggyel kevesebb lejátszott mérkőzéssel.

Férfi Jégkorong, Erste Liga, alapszakasz
FTC-Telekom – Dunaújvárosi Acélbikák 3-2 (1-0, 1-0, 0-2, 1-0 - h.u.)
FTC-Telekom:
Nagy K. (Földes) – Roth, Hrabal, Németh, Brady, La Porte – Marva, Crespi, Turbucz, Nagy G., Kulmala – Seregély, Kärmeniemi, Němec, Kestilä, Kocsis – Turcotte, Haranghy, Banga, Bán, Farkas. Vezetőedző: Fodor Szabolcs
Dunaújvárosi Acélbikák: Tóth B. (Kovács) – Svars, Maarnela, Szalma, Nemes, Dostalek – Blomberg, Sysak, Hadzinikolic, Koskinen, Sillanpaa – Varga, Léránt, Szabó, Lorraine, Michalevic – Marosi. Vezetőedző: Niko Eronen
Gólok: Hrabal (03:53, EE, Kestilä, Němec), Nagy G. (34:18, Hrabal, Roth), Roth (63:04, EE, Brady, Nagy G.) illetve Szalma (41:36 EE, Dostalek, Koskinen), Szalma (47:34 EE, Sillanpaa)
Kapura lövések: 51:35 (23:10, 12:15, 12:8, 4:2)
Védések: 33:49 (10:22, 15:11, 6:12, 2:4)
Kiállítás percek: 14:10 (6:4, 2:2, 6:4)

Cikkajánló

Az AHL-ből érkező amerikai támadót igazoltunk

Magyar bajnoki címvédő férfi jégkorongcsapatunknál folytatja pályafutását az amerikai center, Robbie Payne.

Finnországból hazatérő fiatal védővel erősítünk

Magyar bajnoki címvédő férfi jégkorongcsapatunknál folytatja pályafutását Farkas Boldizsár.

Fiatal játékos érkezik a DVTK Jegesmedvéktől

Magyar bajnok férfi jégkorongcsapatunknál folytatja pályafutását a miskolci nevelésű Mattyasovszky Gergely.

A DVTK-tól igazoltunk támadót

Magyar bajnok férfi jégkorongcsapatunk megállapodott a DVTK Jegesmedvék csatárával, Valentin Razumnyakkal.

„nekem is kötelességem a maximumot nyújtani”

A nyári időszakban előtérbe kerül a rehabilitáció, amelyről dr. Vásárhelyi-Nagy Ildikót kérdeztük – INTERJÚ!

Távozik Boros Dániel

Hat ferencvárosi szezon után nem hosszabbít szerződést férfi jégkorongcsapatunk védője.

Yanick Turcotte távozik a Ferencvárostól

Jégkorong szakosztályunk nem hosszabbított szerződést a tavaly novemberben érkezett kanadai támadóval.

Megvannak hokisaink Kontinentális Kupa-ellenfelei

Magyar bajnok férfi jégkorongcsapatunk egy ismerős helyen kezdi meg 2024/25-ös nemzetközi kupaszereplését.

close
Facebook Youtube Instagram TikTok
Viber Spotify Linkedin