2022. március 16.
Hihetetlen góllal vereség az elődöntő első meccsén
Férfi hokisaink a hosszabbításban kapott góllal 1-0-ra kikaptak a Gyergyói HK elleni párharc első mérkőzésén.

Eljött, amire minden ferencvárosi hokikedvelő várt az elmúlt napokban: megkezdődött a férfi jégkorong Erste Liga négy győzelemig tartó elődöntős párharca, amelyet a Ferencváros magyar bajnoki címvédő, a liga elődöntőjébe zsinórban negyedszer bejutó együttese a Gyergyói HK ellen vív.

Mint ismert, a Fradi és az elmúlt három szezon mindegyikében a rájátszásba jutó, az elődöntőben másodszor részt vevő Gyergyó először találkoznak egymással a playoffban az Erste Liga történetében, így a párharc szerda esti első mérkőzése történelminek is tekinthető.

Az FTC-Telekom teljes kerettel, legerősebb felállásában állt fel az összecsapásra, ahogy a vendégcsapat is teljes kerettel várta a mérkőzést.

Azt már az alapszakasz után sejteni lehetett, ahol a két csapat az utolsó pillanatig harcolt egymással a második pozícióért, és minden egymás elleni mérkőzés kemény csatát hozott, hogy – ismerve ráadásul a párharc tétjét – nem mindennapi küzdelem zajlik majd a jégen. A felek egymásnak feszülése pedig már a 2. perc végén meghozta az első bunyót, Nagy Gergő dobta le a kesztyűt a liga egyik legbalhésabb játékosaként elhíresült, ezúttal is a mérkőzés eleje óta szövegelő Devin Di Diomete ellenében.

Nagy Gergő és Devin Di Diomete bunyója volt a mérkőzés első komolyabb jelenete.

Mindkét fél 5-5 perc büntetést kapott a jelenetért, a találkozó pedig ezután is felfokozott iramban és kemény fizikai párharcokkal folytatódott. Fejes Nándor szenvedett kisebb sérülést, be is ment a vendégöltözőbe, de később folytatni tudta a játékot. Az a Roczanov Dezső viszont, akit a 7. percben egy jó megindulása közben térddel ütött el az ezért 2 percet kapó Imre Patrik, az első harmadban már nem tudott visszatérni a jégre – később szerencsére igen. Jól játszottuk meg az emberelőnyt, többször is nehéz feladat elé állítottuk a GYHK kapuját védő Rinnét, ám gólt nem sikerült szerezni. Ahogy egyenlő létszámnál sem, bár közel jártunk hozzá, a 10. percben Pavuk váratlan lövése a jobb oldalról a vason csattant. Továbbra is rendkívül kemény párharcok és ütközések, és a 12:12 kaput eltaláló lövés ellenére kevés igazán nagy helyzet jellemezte a mérkőzést. Négy perccel az első harmad vége előtt Tóth Gergő és Farkas Simon törlesztettek Imrén a sortársuk ellen elkövetett, sérülést okozó szabálytalanságért, mindkettőjüket kiállították, így a vendégek két teljes percig kettős előnyben próbálkozhattak. Hiába a nagy nyomás, Arany és a védelmünk hősiesen zárt, a hátrány utolsó másodpercében kapusunk hatalmas védést bemutatva ért át a túlsó sarokba tartó korongra, így gól nélkül zárult az első játékrész.

Hazai kiállítással indult a második játékrész, Bohunicky ütközte le meg nem engedett módon Haaranent a kék vonalunknál – nagyobb ijedségre okot adó jelenet nélkül kivédekeztük a két percet. Továbbra is rendkívül kemény volt a mérkőzés, a 27. percben is két-két játékos még a mieink harmadában viaskodott, Hajós viszont közben egyedül kilépett egy koronggal, és lőtt a bal felső sarok felé. Kívülről elsőre úgy nézett ki, a korong belülről pattant ki a mezőnybe, ám a játékvezetők videón visszanézték az esetet, és a jégen hozott ítélettel összhangban nem ítéltek gólt. A percek múlásával lassacskán némi mezőnyfölényt építettek a mieink, de továbbra is hatalmas csata zajlott a jégen. A 31. percben a kispadról érkező Ferenc Csibi szemfülesen próbált kapura törni, a gond csak az volt, hogy cseréje még nagyban a kispad felé korcsolyázott, így járt a technikai kisbüntetés, mivel túl sok játékos tartózkodott a jégen. A mieink hamar felálltak, meg is nyomták az emberelőnyt, ám gólt ezúttal sem sikerült szerezni. A 35. percben nagy helyzetbe kerültek a vendégek, az életveszélyes Bodó lépett ki kettő az egyben Imrével, ám elpackázták a lehetőséget. Ennél nagyobb helyzet már nem volt a szünetig, így a hatalmas küzdelem folytatódott, ám hiába a harmadban kialakult ferencvárosi fölény, és a 15:5-ös kapura lövési mutató, a gól továbbra sem érkezett meg.

Hatalmas, kőkemény csatát hozott az elődöntő első mérkőzése.

Jobban kezdték a mieink a harmadik harmadot, az első perceket Nagy Gergő szólója zárta le: kapitányunk középre kanyarodva „megmutatta” a botos oldalt, majd visszahúzta a lapos lövést a rövidre, Rinne azonban bravúrral védett, remek ütemben hagyta ott a lábát. Ellenfelünk a negyeddöntők során remek mérleget produkáló kapusa a folytatásban is nagy védésekkel jelentkezett, így továbbra sem született gól. Az 50. percben Somogyi szerzett korongot az ellenfél kapuja mögött, visszatette lövésre Bohunickynek, Rinne újabb bravúrt bemutatva bárddal ütötte ki a bombát. Nem sokkal később Kulmala lőtt egyéni villanás után, a kipattanót Boros tette kapura a kékről, a beleérő Nagy Gergő ütőjéről centikkel vágódott kapu mellé a korong – meg is élénkült egyből a Fradi-tábor hangja. A harmad végéhez közeledve egyre többet támadtunk, ám a gyergyói kontrák is folyamatos életveszélyt rejtettek magukban – lassan, de biztosan drámai végjáték bontakozott ki. Annál is inkább, hiszen a hátralévő percekben sem sikerült egyik félnek sem megtörni a jeget, így hosszabbítás következett.

A rájátszás szabályainak megfelelően a hosszabbításban, ha nem születik gól, nem ér véget a játék öt perc elteltével szétlövéssel, hanem az első gólig teljes harmadokat kell játszania a csapatoknak. Ezúttal azonban született gól, méghozzá mindössze 12 másodperccel a ráadás kezdete után, és sajnos a vendégek szerezték. A buli után elhozott korongot Bodó vitte be a harmadunkba a jobb oldalon, jó lövését Arany védte, a kipattanó pedig a kapu elé berobbanó Császár Hunor kezéről-oldaláról került a hálónkba. A lassításokon úgy tűnt, a gyergyói támadó nyúlt a korong felé, ha pedig a mozdulat szándékos, a gól érvénytelen – a játékvezetők azonban mind a jégen, mind kétszeri videózást követően megadták a találatot, így a Gyergyói HK megnyerte a hatalmas csatát hozó mérkőzést, ezzel pedig elvette a mieink pályaelőnyét.

Folytatás kevesebb mint 24 órával az első meccs vége után, csütörtökön 18.00-tól, szintén a Tüskecsarnokban. Elkél a fradisták biztatása a lelátón, aki teheti, látogasson ki a mérkőzésre! Belépők online elővételben IDE kattintva vásárolhatóak.

Férfi jégkorong, Erste Liga, rájátszás
Elődöntő, 1. mérkőzés
FTC-Telekom – Gyergyói HK 0-1 (0-0, 0-0, 0-0, 0-1 – h.u.)
FTC-Telekom: Arany (Nagy K.) – Hegyi, McFadden, Kulmala, Tamminen, Nagy G. – Seregély, Kärmeniemi, Tóth A., Pavuk, Fowlie – Boros, Bohunicky, Somogyi, Hajós, Kóger – Sarcia, Bán, Tóth G., Farkas, Roczanov. Vezetőedző: Fodor Szabolcs
Gyergyói Hoki Klub: Rinne (Demeter) – Kozma, Haaranen, Császár, Bodó, Orban – Fejes, Saari, Vincze P., Tranca, Sárpátki – Imre P., Ferenc Csibi, Vincze G., Szigeti, Silló – Györfy, Benedek, Péter, Szabó, Di Diomete. Vezetőedző: Szilassy Zoltán
Gólok: Császár (60:12, Bodó)
Kapura lövések: (12:12, 15:5, 15:9, 0:1) 42:27
Védések: (12:12, 5:15, 9:15, 0:0) 26:42 / 96.30% : 100.00%
Kiállítás percek: (9:7, 2:2) 11:9
Emberelőny kihasználása: (3 / 0) 0.00% / (2 / 0) 0.00%
Emberelőnyben töltött idő: 
4:00 / 4:00
Emberhátrányos védekezés: 
(0 / 2) 100.00% / (0 / 3) 100.00%


Cikkajánló

Ponterős finn hátvédet igazoltunk

Magyar bajnoki címvédő férfi jégkorongcsapatunknál folytatja pályafutását a finn védő, Paavo Tyni.

Az AHL-ből érkező amerikai támadót igazoltunk

Magyar bajnoki címvédő férfi jégkorongcsapatunknál folytatja pályafutását az amerikai center, Robbie Payne.

Finnországból hazatérő fiatal védővel erősítünk

Magyar bajnoki címvédő férfi jégkorongcsapatunknál folytatja pályafutását Farkas Boldizsár.

Fiatal játékos érkezik a DVTK Jegesmedvéktől

Magyar bajnok férfi jégkorongcsapatunknál folytatja pályafutását a miskolci nevelésű Mattyasovszky Gergely.

A DVTK-tól igazoltunk támadót

Magyar bajnok férfi jégkorongcsapatunk megállapodott a DVTK Jegesmedvék csatárával, Valentin Razumnyakkal.

„nekem is kötelességem a maximumot nyújtani”

A nyári időszakban előtérbe kerül a rehabilitáció, amelyről dr. Vásárhelyi-Nagy Ildikót kérdeztük – INTERJÚ!

Távozik Boros Dániel

Hat ferencvárosi szezon után nem hosszabbít szerződést férfi jégkorongcsapatunk védője.

Yanick Turcotte távozik a Ferencvárostól

Jégkorong szakosztályunk nem hosszabbított szerződést a tavaly novemberben érkezett kanadai támadóval.

close
Facebook Youtube Instagram TikTok
Viber Spotify Linkedin