2020. október 26.
Hazai jégen, mégis vendégként játszunk rangadót
Címvédő férfi hokisaink a győri siker után kedden a Tüskecsarnokban játszanak a listavezető MAC ellen.

Ritkán fordul elő, hogy a tabella utolsó helyén álló csapat elleni sima rendes játékidős győzelem rendkívül fontosnak bizonyuljon, ezúttal mégis ez volt a helyzet magyar bajnok, Erste Liga-győztes és Magyar Kupa-címvédő férfi jégkorongcsapatunk szombati győri vendégjátékát illetően. Mint azt már mindenki tudhatja, Fodor Szabolcs együttesére két hullámban is lecsapott a koronavírus-járvány, ennek köszönhetően a csapat felkészülési programja fenekestül felfordult, augusztus elejétől október 23-ig bezárólag mindössze egyetlen felkészülési találkozón és öt ligamérkőzésen volt túl a Fradi. Talán a meccsrutinnál is fontosabb, hogy hetekig nem tudott a keret teljes létszámban együtt készülni, így még október végén is idény eleji formával, fizikai lemaradással és taktikai hiányosságokkal kellett számolnia a szakmai stábnak. Ráadásul – az emlékezetes Brassó elleni találkozón – olyan is előfordult, hogy mindössze 16 fős kerettel szerepelhetett a Fradi. Ennek meg is lett az eredménye: bár szereztünk értékes hosszabbításos győzelmeket, és mindössze a Brassótól kaptunk ki hatvan perc alatt, az első rendes játékidős győzelem még váratott magára. Így október 24-én, Győrben a Titánok ellen a csapat önbizalma, külső és belső renoméjának helyreállítása volt a tét. Hiszen bár tökéletesen tudta mindenki a csapatból, a körülmények közel sem voltak ideálisnak nevezhetőek, sportemberekről lévén szó azért mégiscsak kissé megtépázta a lelkeket a sikerek elmaradása – különösen az elmúlt két, varázslatos szezon tükrében. Emellett a szereplést most már a járványra sem igazán szabad fogni, hiszen a többi csapatnak is folyamatosan vannak hiányzói, elmaradt edzései és mérkőzései – a Titánok például csak a negyedik idei ligameccsét játszotta ellenünk szombaton, alig három sornyi játékossal.

Nos, meglett a magabiztos siker, vagyis az első idei rendes játékidős győzelem, vele együtt a csapat lelki békéje is úgy látszott, helyrebillent, hiszen ami talán az eredménynél is fontosabb volt: a jégen nyomokban már azt a magabiztos, domináns, kiváló játékot láthattuk egy-egy helyzetben, amit az elmúlt két szezonban megszoktunk Fodor Szabolcs Fradijától.

Nagyon fontos, hogy sikerélménnyel és motivációval felvértezve vághatunk neki az újabb hétnek, hiszen rögtön kedden rangadó vár a Ferencvárosra: a Tüskecsarnokban a tabella éllovasa, a MAC HKB Újbuda ellen lépünk jégre. Szeptember végén, a második idei meccsünkön egy kiélezett találkozón végül hosszabbításban legyűrtük az újbudaiakat, ráadásul akkor ők egy parádés egyéni teljesítménnyel, a mindössze 18 éves Schlekmann Márk mesternégyesével tartották magukat mérkőzésben, azóta viszont alaposan belelendültek a játékba: öt rendes játékidős és egy ráadásos sikerrel, és mindössze azzal az egy ellenünk összeszedett vereséggel állnak a liga tabellájának élén, kulcsjátékosaik pedig remek formába kerültek. A válogatott Nagy Krisztián és Sofron István hét meccsen egyaránt 16-16 pontot gyűjtött, ezzel magasan a kanadai táblázat élén állnak, míg Bálizs Bence 93,25%-os mutatóval vezeti a kapusrangsort.

Éppen abból a tényből kell azonban kiindulnunk, hogy jelenleg a Fradi a mezőny egyetlen csapata, amelyik le tudta győzni a MAC-ot az idei kiírásban. Emellett, bár ezúttal azért nagyobb ellenállásba ütközünk majd, mint szombaton, ha sikerül a Győrben mutatott játék kulcselemeit, az emberelőnyös hatékonyságot és a hibátlan hátrányos védekezést, valamint a remek egyéni teljesítményeket átmenteni keddre is, jó eséllyel pályázhatunk az újabb értékes pontokra – nagy szükség lenne rájuk, hogy mihamarabb felzárkózhassunk a tabella élmezőnyéhez ebben a körülmények miatt kiszámíthatatlan, kaotikus bajnokságban.

Fontos tudnivaló, hogy bár a találkozót a Tüskecsarnokban rendezik, ezúttal a MAC HKB Újbuda a pályaválasztó, így a Fradi szurkolói a Hevesy György út felőli vendégbejáraton át közelíthetik meg a csarnokot. A mérkőzésre kizárólag elővételben lehet belépőhöz jutni az Eventim hálózatában, IDE KATTINTVA. Kérjük a Ferencváros szurkolóit, hogy a vendégszektorba váltsanak belépőt! Az idei szezonra értékesített támogatói bérletek erre a találkozóra, mivel technikailag idegenbeli mérkőzésről van szó, nem érvényesek!

Férfi jégkorong, Erste Liga, alapszakasz
MAC HKB Újbuda – FTC-Telekom
2020. október 27., kedd 18.00, Tüskecsarnok
Jegyek: kizárólag online elővételben, ITT
Élő közvetítés: ITT

Cikkajánló

Ponterős finn hátvédet igazoltunk

Magyar bajnoki címvédő férfi jégkorongcsapatunknál folytatja pályafutását a finn védő, Paavo Tyni.

Az AHL-ből érkező amerikai támadót igazoltunk

Magyar bajnoki címvédő férfi jégkorongcsapatunknál folytatja pályafutását az amerikai center, Robbie Payne.

Finnországból hazatérő fiatal védővel erősítünk

Magyar bajnoki címvédő férfi jégkorongcsapatunknál folytatja pályafutását Farkas Boldizsár.

Fiatal játékos érkezik a DVTK Jegesmedvéktől

Magyar bajnok férfi jégkorongcsapatunknál folytatja pályafutását a miskolci nevelésű Mattyasovszky Gergely.

A DVTK-tól igazoltunk támadót

Magyar bajnok férfi jégkorongcsapatunk megállapodott a DVTK Jegesmedvék csatárával, Valentin Razumnyakkal.

„nekem is kötelességem a maximumot nyújtani”

A nyári időszakban előtérbe kerül a rehabilitáció, amelyről dr. Vásárhelyi-Nagy Ildikót kérdeztük – INTERJÚ!

Távozik Boros Dániel

Hat ferencvárosi szezon után nem hosszabbít szerződést férfi jégkorongcsapatunk védője.

Yanick Turcotte távozik a Ferencvárostól

Jégkorong szakosztályunk nem hosszabbított szerződést a tavaly novemberben érkezett kanadai támadóval.

close
Facebook Youtube Instagram TikTok
Viber Spotify Linkedin