2024. október 18.
Hatgólos győzelem a Kontinentális Kupa első napján
Férfi jégkorongcsapatunk 6-0-ra győzött a litván Energija Elektrenaj ellen Brassóban a D csoport nyitómeccsén.

Magyar bajnoki címvédő férfi jégkorongcsapatunk szerda késő este utazott el Brassóba, hogy a magyar bajnok jogán megkezdje szereplését a nemzetközi porondon, az IIHF Kontinentális Kupában. Az FTC-Telekom játszotta a háromnapos, négycsapatos torna nyitómérkőzését pénteken kora délután a selejtezőből érkezett litván Energija Elektrenaj ellen.

Együttesünk a fejét szokatlanul korán felütő sérüléshullám miatt foghíjas kerettel utazott el Brassóba, ugyanis a hosszú időre kieső, súlyos sérülést szenvedett Farkas Boldizsár, és a szintén régebb óta hiányzó Arany Gergely és Galajda Zsombor mellett Jake Crespi sem tudott kiutazni a csapattal egy a hét elején összeszedett kisebb sérülés miatt. A vasak között az első meccsen a pályafutása első felnőtt nemzetközi kupameccsén kezdő Földes Lászlónak szavazott bizalmat a szakmai stáb, cseréje Nagy Kristóf volt.

A mieink az első perctől kezdve remekül álltak bele a találkozóba, az első gólunkra sem kellett sokat várni, Michael Keränen kapott Turbucztól korongot, amit könnyedén kapura lőtt és be is talált (1-0). Az elsőt kevesebb, mint öt perc alatt követte a második találat, a csapatkapitány Adam Brady növelte előnyünket (2-0). Ha pedig egy üzlet beindul… A kezdő korongbedobás után rögtön ismét támadásba lendültek a mieink, a fiatal Mártonffy Máté pedig góllal hálálta meg, hogy az edzői stáb a második sorban szavazott neki bizalmat (3-0). Keränen került helyzetbe és ismét a hálóba varázsolta a korongot, megszerezve önmaga második, csapata negyedik gólját (4-0). A harmad feléhez érve Helgesen ütközött a kelleténél nagyobbat a palánk mellett, amit a játékvezetők kiállítással honoráltak, de a speciális egységünk tette a dolgát, nem tudtak szépíteni a litvánok. Kevesebb, mint két perccel a szünet előtt pedig Keränen ellen követtek el szabálytalanságot a litvánok, a Fradinak pedig nem kell fél perc sem, az egyedül maradó Aku Kestilä kapásból belőtte az ötödik ferencvárosi gólt, kihasználva rögtön az első emberelőnyünket (5-0).

Tekintve, hogy lényegében húsz perc alatt eldöntöttük a mérkőzést, várható volt, hogy visszafogottabb tempóban folyatódik a mérkőzés a szünet után. Ebből igyekezett előnyt kovácsolni magának az Energija, az ifjú Földesnek volt mit védenie, de döntő többségében a Fradi dominálta így is a játékot. Sőt, ezúttal sem maradtunk gól nélkül, a kék vonal közeléből Tyson Helgesen bombázta a kapu irányba a pakkot, ami egy hazai játékoson megpattanva ugyan lelassult, de annyi lendülete még volt, hogy átcsorogjon az ellenfél kapusának mamutjai között (6-0). Alig egy perc volt még hátra a második harmadból, amikor Vidoli egy palánknál elszenvedett ütközés után lent maradt a jégen, amerikai védőnk a vállát erősen fájlalva korcsolyázott le a kispadra, az utolsó harmadra pedig már nem tért vissza.

Az egyébként is rövid padunk a hátvéd kiesésével sajnos tovább rövidült, sőt, nem csak Vidoli, de az első harmadban egy szabálytalan ütközést elszenvedő, kétgólos Keränen sem tért vissza a jégre. Az ő hiányuk érződött a csapaton, bár a helyzeteink a záró játékrészben is megvoltak, talán óvatosabban játszottunk az eddigieknél. A harmad felénél emberhátrányba kerültünk, Brady-t ítélték szabálytalannak. Bár ellenfelünknek sikerült felállnia az emberelőnyös formációra a harmadunkban, a védelem és Földes is tette a dolgát, így ezúttal is elmaradt a szépítés. Nem ez volt viszont az egyetlen lehetősége emberelőnyben a litvánoknak, ugyanis egy visszarendeződésnél Haranghy volt szabálytalan, de ezúttal sem tudott élni a lehetőséggel ellenfelünk. Hiába próbált meg mindent a szépítés érdekében az Energija, nem jött össze a tervük, így csapatunk az IIHF Kontinentális Kupa második fordulójában a D csoport első meccsén nagyarányú, 6-0-s győzelemmel érvényesítette a papírformát, így jó lelkiállapotban várhatja a vélhetően sokkal nehezebb szombati mérkőzést a hazai pontvadászatból jól ismert, Erste Liga-címvédő, házigazda Corona Brassó ellen.

"Beszéltük a torna elején, hogy ezek a papírforma-meccsek sem könnyűek. Ezt be kell bizonyítani, hogy papíron jobbak vagyunk, vagy papíron valaki gyengébb és én azt gondolom, hogy nagyon jól beleálltunk ebbe a mérkőzésbe és az első 20 percben ezt abszolút bizonyítottuk is. Azt gondolom, hogy ott el is dőlt a mérkőzés. Láttuk a videón, hogy picit agresszívabb csapat, nekik ez a stílusuk, hogy minden egyes alkalommal keresik az ütközést. Sajnos emiatt lett egy sérülésünk is. Ugye, nem vagyunk könnyű helyzetben, eleve kevesen vagyunk, de még most biztos, hogy egy emberünk, de lehet, hogy kettő is kidőlt. Szóval ez nem könnyíti meg a helyzetünket. A lényeg az, hogy azért jöttünk, hogy építsük a csapategységet, építsük föl magunkat és a csapattaktikát gyakoroljuk. Én azt gondolom, hogy ez a meccs, ez jót tett ennek és ugye az önbizalmunkat visszahozzuk. Én azt gondolom, hogy ez is egy ilyen mérkőzés, hogy így alakult, önbizalomnövelő lehet. Holnap vár egy nehéz mérkőzés ránk, egy elég szűkös kerettel." - Fodor Szabolcs

Férfi Jégkorong, IIHF Kontinentális Kupa, 2. Forduló, D csoport

FTC-Telekom – Energija Elektrenaj 6-0 (5-0, 1-0, 0-0)

FTC-Telekom: Földes (Nagy) – Helgesen, Vidoli, Turbucz, Brady, Keränen – Tyni, Mártonffy, Razumnyak, Kestilä, Heino – Seregély, Haranghy, Tóth G., Mattyasovszky, Németh – Banga, Bán, Bogáti, Vezetőedző: Fodor Szabolcs

Energija Elektrenaj: Grigaravicius-Reyzin (Petiul) – Rumsevicius, Belicenka, Bendzius, Kumeliauskas T., Gould – Valivonis, Gaidauskas, Kumeliauskas D., Laimutis, Grybauskas – Cyvas, Houdek, Vorona, Grabliauskas, Krasilnikovas – Eklund, Redko, Cizas, Skadauskas, Vezetőedző: Arunas, Aleinikovas

Gólok: Keränen (02:58, Turbucz, Brady), Brady (05:29, Turbucz, Bogáti), Mártonffy (05:55, Keränen, Brady), Keränen (11:48, Brady, Turbucz), Kestilä (18:29 EE, Brady, Tyni), Helgesen (31:57, Razumnyak, Vidoli)

Cikkajánló

A litvánok ellen kezdjük a Kontinentális Kupát

Férfi jégkorongozóink pénteken megkezdik idei nemzetközi kupaszereplésüket - VIDEÓ!

Sikeres műtéten esett át Farkas Boldizsár

A nemrég egy edzésen súlyos térdsérülést szenvedő fiatal jégkorongozónkat szerdán operálták.

„Fejlődni kell a Kontinentális Kupa-hétvégén”

Magyar bajnok férfi hokisaink számára pénteken kezdődik az idei IIHF Kontinentális Kupa-szereplés Brassóban.

Döntetlen a Magyar Kupa első meccsén

Andersen Ligás csapatunk hiába vezetett háromszor, az első forduló első meccse 3-3-as végeredménnyel zárult.

Egy pontot szereztünk a Csíkszereda ellen

Tavalyi elődöntős ellenfelünk a szétlövésben nyert 2-1-re a Tüskecsarnokban.

Lezárások a Tüskecsarnok körül

Futóverseny miatt vasárnap a Tüskecsarnok környékén lezárásra és forgalmi rendváltozásra is lehet számítani.

Egy éve hunyt el Pap Gábor

Jégkorong szakosztályunk a ma egy éve elhunyt, örökös csapatmenedzserére emlékezik.

Idén is októberfeszt a Tüskecsarnokban

Az idei hokiszezonban sem maradnak el a tematikus meccsnapok, a Csíkszereda elleni találkozón jön is az első.

close
Facebook Youtube Instagram TikTok
Viber Spotify Linkedin