2024. január 3.
Hatalmas küzdelem, egygólos vereség a rangadón
Férfi jégkorongozóink bár 2-1-re kikaptak a BJA HC-tól, így is maradt négy pont előnyük a tabella élén.

Nem csak a naptári év első hokimeccsét, de csapatsportokat tekintve az év első felnőtt Fradi-meccsét játszotta magyar bajnoki címvédő férfi jégkorongcsapatunk szerda este a Tüskecsarnokban. Fodor Szabolcs listavezető együttesére nem akármilyen rangadó várt, hiszen a tabella második helyén álló Budapest Jégkorong Akadémia HC érkezett vendégségbe régi otthonába.

A Fradi meccskeretéből a csapatkapitány Nagy Gergő, Galajda Zsombor, valamint a liga legeredményesebb védője, Jake Crespi hiányoztak sérülés miatt, a kapunkban Arany Gergely kezdett.

A kulcsemberek hiánya ellenére már a meccs elejétől igyekezett magához ragadni a kezdeményezést a Fradi, aktívan rohamoztuk a BJA harmadát. Ennek már a 4. percben meg is lett az eredménye, egy kapu mögül visszatett korongot Němec lőtt el közelről, ezt Farkas Roland még védeni tudta, a kipattanót azonban az érkező Tóth Gergő a hálóba vágta (1-0). A gól után is folytattuk a rohamokat, a vendégek játékosai többször is ütemet tévesztettek. Ennek következtében gyors egymásutánban előbb Galoha, majd Dóczi ültek ki a büntetőpadra 2-2 percre, ám hiába a Ferencváros idei félelmetes emberelőnykihasználási mutatója, egyik lehetőséggel sem sikerült élni. Ez megbosszulta magát, ugyanis a harmad második felére a BJA megérkezett a meccsbe, több alkalommal is veszélyes helyzetet alakítottak ki, egy ilyen végén pedig a kapu előterében őrizetlenül maradt Ilja Culigin a kapunkba lőtt (1-1). Sőt, két perccel a vége előtt egy saját kapu mögötti korongvesztés után Galoha került váratlanul ziccerbe, Arany óriási védéssel tartotta döntetlenen az állást a szünetre.

A szünet után is rangadóhoz méltó, kiegyenlített, szikrázó játékkal folytatódott a mérkőzés, mindkét oldalon volt dolga a kapusoknak. A 24. percben Borost szórták ki két percre, így először támadhatott emberelőnyben a BJA HC, ám a vendégek sem tudtak élni a lehetőséggel. Izgalmas percek következtek egyenlő létszámban, helyzetek jöttek itt is, ott is, de egyik kapus eszén sem sikerült túljárni. A 38. percben Kestilä gyönyörűen fűzte át magát három vendégjátékos gyűrűjén át egészen a kapuig, ahol a bárddal kiszúró Farkas Roland gáncsolta, így emberelőnybe kerültünk – a kisbüntetést Keresztes ülte le kapusa helyett. Ez az emberelőny is kihasználatlan maradt, ahogy a harmad végéig hátralévő időben egyenlő létszámban a többi helyzet is, mindkét oldalon, így gól nélkül zárult a második játékrész. A harmad végén Marva még összeszedett egy kiállítást bottal lökésért, így áthúzódó emberhátránnyal kezdtük a harmadik játékrészt.

Az emberhátrányt kivédekeztük ugyan, de öt az ötben szinte egyből betalált a BJA HC, egy kettő az egy elleni kiugrásnál Ivan Vorobjov bemutatta a passzt, de végül a lapos lövést választotta, ami Arany botos oldalán a hálóban kötött ki (1-2). Nagy erőket mozgósítottunk az egyenlítésért a kapott gól után, Farkasnak és csapattársainak többször is a kapu torkából sikerült tisztáznia végül, sőt, kapuvasig is jutottunk, de nem sikerült feltörnünk a vendégek védelmét. Két perccel a mérkőzés vége előtt Němec és Mozer dobták le a kesztyűket, a cseh támadónk győzelmével véget ért bunyót követően pedig mindkét fél két-kétperces büntetést kapott, ami azt is jelentette, hogy már nem térhettek vissza a jégre. Húsz másodperccel később sikerült úgy átvinnünk az ellenfél zónájába a korongot, hogy Arany elhagyhatta a jeget, üres kapuval, hat az öt ellen támadva küzdöttünk a bravúros egyenlítésért. Ez már sajnos nem jött össze, így végül szoros csatában 2-1-es vereséget szenvedtünk a rangadón.

Ez azt is jelenti, hogy utolsó idei egymás elleni alapszakasz-meccsünk után teljesen kiegyenlített az egymás elleni mérleg, mindkét csapat egy-egy rendes játékidős és ráadásos győzelmet aratott a másik ellen.

A vereség következtében nem sikerült jelentős előnyre szert tenni a minket üldöző BJA HC-val szemben a tabella élén, de így is maradt négy pont előnyünk. Nincs megállás, folytatás pénteken Miskolcon, a DVTK Jegesmedvék vendégeként.

Férfi jégkorong, Erste Liga, alapszakasz
FTC-Telekom – Budapest Jégkorong Akadémia HC 1-2 (1-1, 0-0, 0-1)
FTC-Telekom: Arany (Nagy K.) – Roth, Hrabal, Kestilä, Brady, La Porte – Marva, Boros, Turbucz, Kulmala, Németh A. – Seregély, Kärmeniemi, Turcotte, Němec, Tóth Gergő – Kocsis, Haranghy, Banga, Bán, Farkas S. Vezetőedző: Fodor Szabolcs.
BJA HC: Farkas R. (Kiss) – Szabó B., Pozsgai, Tóth R., Molnár B., Sági – Dóczi, Tóth Gergely, Ravasz, Nagy K., Ritter – Vorobjov, Tyeszlenko, Keresztes, Viikila, Schlekmann – Varga K., Karppinen, Culigin, Galoha, Mozer. Vezetőedző: Kangyal Balázs.
Gólok: Tóth Gergő (03:44, Němec, Turcotte), illetve Culigin (15:25, Galoha, Mozer), Vorobjov (42:20, Molnár B.)
Kapura lövések: 49:27 (14:10, 14:11, 21:6)
Védések: 25:48 (9:13, 11:14, 5:21)
Kiállítás percek: 6:8 (0:4, 4:2, 2:2)

Cikkajánló

Az AHL-ből érkező amerikai támadót igazoltunk

Magyar bajnoki címvédő férfi jégkorongcsapatunknál folytatja pályafutását az amerikai center, Robbie Payne.

Finnországból hazatérő fiatal védővel erősítünk

Magyar bajnoki címvédő férfi jégkorongcsapatunknál folytatja pályafutását Farkas Boldizsár.

Fiatal játékos érkezik a DVTK Jegesmedvéktől

Magyar bajnok férfi jégkorongcsapatunknál folytatja pályafutását a miskolci nevelésű Mattyasovszky Gergely.

A DVTK-tól igazoltunk támadót

Magyar bajnok férfi jégkorongcsapatunk megállapodott a DVTK Jegesmedvék csatárával, Valentin Razumnyakkal.

„nekem is kötelességem a maximumot nyújtani”

A nyári időszakban előtérbe kerül a rehabilitáció, amelyről dr. Vásárhelyi-Nagy Ildikót kérdeztük – INTERJÚ!

Távozik Boros Dániel

Hat ferencvárosi szezon után nem hosszabbít szerződést férfi jégkorongcsapatunk védője.

Yanick Turcotte távozik a Ferencvárostól

Jégkorong szakosztályunk nem hosszabbított szerződést a tavaly novemberben érkezett kanadai támadóval.

Megvannak hokisaink Kontinentális Kupa-ellenfelei

Magyar bajnok férfi jégkorongcsapatunk egy ismerős helyen kezdi meg 2024/25-ös nemzetközi kupaszereplését.

close
Facebook Youtube Instagram TikTok
Viber Spotify Linkedin