2019. január 17.
Hárompontos győzelem a cél
A Vasas otthonában vívjuk az utolsó idegenbeli meccset, győzelemmel közel kerülhet az alapszakaszgyőzelem.

Fontos lépést tett előre az FTC-Telekom férfi jégkorongcsapata az elmúlt héten az alapszakasz harmadik, egyben utolsó erdélyi túráján. Fodor Szabolcs együttese ugyanis előbb a Gyergyó, majd a Brassó otthonában is rendes játékidős győzelmet aratott, ezzel az idényben először a maximálisan megszerezhető hat ponttal tért haza Erdélyből, emellett megszerezte zsinórban három vesztes tétmeccs után az első 2019-es győzelmeket. Lélektanilag is rendkívül fontos volt ez a jól sikerült kirándulás, hiszen látszott a csapaton az újév elején, hogy ha nincs is komoly krízis, de szokatlan helyzetbe kerültek a játékosok mentálisan az egymás után jövő vereségektől, és kisebb hullámvölgyből kellett kiszabadulni, a felsőházi rájátszás december végi bebiztosítása után új lendületet, új motivációt kellett találni. Ez az új motiváció pedig nem is lehetett más, mint az alapszakasz megnyerésének elérhető közelségbe kerülése, és bár a nagy rivális Csíkszereda az újév eleji pontvesztéseinket kihasználva lépéselőnybe került, a mostani erdélyi teljesítmény, a győzelmek, azok komoly gólkülönbsége, és főleg a magabiztos, hatékony mutatott játék igen komoly üzenet volt a Sportklub felé. Nem is bírták ők sem azt a sorozatos meccsterheléssel, utazásokkal és foghíjas kerettel járó nyomást, amit a Fradi is megszenvedett december végén-január elején, és botlottak Újpesten, ezzel pedig a Ferencváros ismét a saját kezébe vette a sorsát. Ha ugyanis a zöld-fehérek rendes játékidős győzelmet aratnak az alapszakasz utolsó két mérkőzésén, csütörtökön a Vasas, valamint pénteken a Gyergyó otthonában, hosszú idő után újra az élen zárják az alapszakaszt, ez pedig a presztízsen túl azt is jelentené, hogy a maximálisan megszerezhető hat bónuszponttal kezdenék meg a középszakaszt, amelynek nemrég készült el a pontos menetrendje.

Az alapszakasz megnyeréséhez vezető kétlépcsős út első állomása tehát Káposztásmegyer, közelebbről is a Vasas Jégcentrum. A papírforma azt mondatja mindenkivel, hogy a Fradi a találkozó toronymagas esélyese, azonban, ahogy arra a szezon során már annyi példa volt, ez a kép ezúttal is csalóka. Jelen állás szerint ugyanis hiába a Vasas a tabella utolsó előtti helyezettje, 38 mérkőzésen megszerzett mindössze 21 ponttal, míg a Ferencváros ugyanennyi találkozón 88 egységet gyűjtött, ma esti házigazdánk ennek a 21 pontnak jelentős részét az elmúlt hetekben csipegette össze. Ladányi Balázs tanítványai karácsonyi mérkőzésükön megszerezték az idényük első rendes játékidős győzelmét a Hokiklub Budapest ellen, de ami ennél is komolyabb teljesítmény, hogy 2019-ben eddig hat mérkőzésen léptek jégre, amelyből négyet meg tudtak nyerni. Volt közte hosszabbításos és szétlövéses siker is, tehát fejben is jól kezelték a kiélezett helyzeteket, sőt, az áldozatok között volt a Fradit január elején idegenben legyőző Fehérvári Titánok, és az Újpest is. Ráadásul a Csíkszereda ellen is közel volt az országos bravúr, kétszer is vezettek a piros-kékek, és a második játékrész végéig döntetlenre álltak.

Egyetlen percre sem lankadhat tehát a koncentráció ellenük, de megfordítva a kérdést, azt is mondhatjuk, remek teszt ez az FTC számára arra, hogy vajon át tudjuk-e ültetni azt a felszabadult játékot és pozitív lelkületet, amit az erdélyi túrán sikerült helyreállítani. A Fradi támadója, Roczanov Dezső szerint igen, sőt, játékosunk a szükséges magabiztossággal kijelentette, hogy egyértelműen a három pontért, és az alapszakasz megnyeréséért játszunk ma:

A Schiller-Vasas HC - FTC-Telekom jégkorong Erste Liga alapszakasz mérkőzést csütörtökön 17.40-től rendezik a káposztásmegyeri Vasas Jégcentrumban. Jegyek a helyszínen kaphatóak. A mérkőzés online élőképes közvetítésen keresztül is nyomon követhető, IDE kattintva.

Jégkorong, Erste Liga, alapszakasz
Schiller-Vasas HC - FTC-Telekom
2019. január 17., csütörtök 17.40, Vasas Jégcentrum
Jegyek: a helyszínen
Élőképes közvetítés: ITT

Cikkajánló

Az AHL-ből érkező amerikai támadót igazoltunk

Magyar bajnoki címvédő férfi jégkorongcsapatunknál folytatja pályafutását az amerikai center, Robbie Payne.

Finnországból hazatérő fiatal védővel erősítünk

Magyar bajnoki címvédő férfi jégkorongcsapatunknál folytatja pályafutását Farkas Boldizsár.

Fiatal játékos érkezik a DVTK Jegesmedvéktől

Magyar bajnok férfi jégkorongcsapatunknál folytatja pályafutását a miskolci nevelésű Mattyasovszky Gergely.

A DVTK-tól igazoltunk támadót

Magyar bajnok férfi jégkorongcsapatunk megállapodott a DVTK Jegesmedvék csatárával, Valentin Razumnyakkal.

„nekem is kötelességem a maximumot nyújtani”

A nyári időszakban előtérbe kerül a rehabilitáció, amelyről dr. Vásárhelyi-Nagy Ildikót kérdeztük – INTERJÚ!

Távozik Boros Dániel

Hat ferencvárosi szezon után nem hosszabbít szerződést férfi jégkorongcsapatunk védője.

Yanick Turcotte távozik a Ferencvárostól

Jégkorong szakosztályunk nem hosszabbított szerződést a tavaly novemberben érkezett kanadai támadóval.

Megvannak hokisaink Kontinentális Kupa-ellenfelei

Magyar bajnok férfi jégkorongcsapatunk egy ismerős helyen kezdi meg 2024/25-ös nemzetközi kupaszereplését.

close
Facebook Youtube Instagram TikTok
Viber Spotify Linkedin