2019. december 23.
Harcos, kemény meccs, de győzelemmel zártunk a Tüskében
Férfi hokisaink a karácsonyi szünetet megelőző utolsó mérkőzésen a Hokiklub Budapest vendégeként léptek jégre.

A rövid karácsonyi szünetet megelőző utolsó mérkőzésünkön a Hokiklub vendégeként léptünk jégre. A cél természetesen nem lehetett más, mint a három pont megszerzése, ami többek között azért volt kulcsfontosságú, mert az előző két találkozónk alkalmával győzelem nélkül maradtunk, így jó lett volna, ha kellemes szájízzel mehettünk volna a pihenőre.

A mieink keretében továbbra sem volt Farkas, Hegyi, Rantanen és Tóth Richárd sem, ellenben ott volt az a Szabó Kornél Ákos, aki a Pesterzsébeti HC játékosaként kettős igazolással legutóbb ugyan kimaradt a meccskeretből, most mégis harcra készen húzta magára a szerelést. A kapuban ezúttal Nagy Kristóf kezdett, aki legutóbb a Fehérvár elleni összecsapáson kapta meg a lehetőséget. A kezdő korongbedobást ugyan a hazaiak hozták el, de szűk húsz másodperc leforgása alatt kétszer is veszélyeztetni tudtunk, azonban a Hokiklub nem rég igazolt kapusa, a kétszeres olimpiai bajnok, háromszoros Stanley-kupa-győztes Martin Brodeur fia, Jeremy Brodeur mindannyiszor hárított. A folytatásban is mi maradtunk lendületben, de Pulli lövése is csak a kapusig jutott. Pillanatokkal később a Hokiklub is veszélyeztetett, Nagy Kristóf azonban állta a sarat. A harmadik percben emberelőnyben, majd nem sokkal később kettős fórban rohamozhattuk a hazai kaput. Nagy Gergő kétszer is komolyan veszélyeztetett, majd Kärmeniemi is próbára tette Brodeur képességeit, aki mindannyiszor védeni tudott. A hetedik perc felénél aztán támadásba lendült a Hokiklub is: egy távoli lövésbe ért bele Nagy Kristóf, de a korong ott maradt, majd egy kisebb kavarodás után Szűcs juttatta a kapuba. A játékvezetők ugyan kimentek megnézni az esetet, de nem találtak benne kifogásolni valót, így a hazaiak megszerezték a vezetést (1-0). A folytatásban magasabb fokozatra kapcsoltunk, a helyzetek is megvoltak, de Brodeur rendre védeni tudott. A harmad felén túllépve Nagynak volt még egy védeni valója, majd hosszú ideig egyik csapat sem tudott komoly lehetőséget kialakítani. Két és fél perccel a harmad vége előtt Pavuk kapott egy kétperces büntetést magas bottal való játékért, de itt is mi tudtunk helyzetet kialakítani, amikor Kulmala és Switzer rohamozta a hazai kaput, végül előbbi lőhetett, de Brodeur védeni tudott. Az első harmadban hiába alakítottunk ki több, és jóval veszélyesebb helyzetet, a hazaiak szerezték meg a vezetést.

A második játékrészt másfél perc után egy Kulmala-lövés indította. A harmadik percben emberelőnyben támadhattunk, ami aztán szűk fél perc után sikerült is kihasználnunk: Kulmala volt az, aki egalizált (1-1). Pillanatokkal később Tóth Gergely kapott egy két perces büntetést akadályozásért, amit a hazaiak próbáltak megnyomni, de egy erőtlen lövésen kívül sokáig nem jutottak. Ellenben mi igen, ugyanis Kulmala csapott le az egyik hazai védő hibájára, majd passzolt az érkező Pavuknak, de végül a kapusban halt el az akció. Nyolc és fél perc után a hazaiak egy korongszerzést követően veszélyes kontrát vezettek, de csak a vasat találtak el, így maradt az 1-1. De nem túl sokáig, ugyanis a harmad felén már jócskán túllépve egy kavarodás után Brett Switzer volt az, aki a játékosok között flipperező korongot a kapuba juttatta (1-2). Nem kellett sokat várnia a kilátogató szurkolóknak a következő gólra, ugyanis pillanatokkal később ismét jött Szűcs, és egy nagyszerű góllal egyenlített (2-2). A folytatásban előbb Bán kapott két percet, de mire élvezhettük volna az emberelőnyt, Pavuk is kiállt két percre. Három és fél perccel a vége előtt Nagy Gergő készítette le Tóth Adriánnak, aki lőni is tudott, de Brodeur védeni tudott. A tömérdek helyzetből ha nehezen is, de sikerült egyenlítenünk, végül a nagy nyomás kifizetődött és a vezetés is összejött, de pillanatokkal később egy remek góllal visszajött a Hokiklub - vártlanul nehéz, harcos meccs kerekedett egy olyan ellenféllel szemben, akit az elmúlt másfél évben eddig mindig magabiztosan vertünk. Igaz, a körülményeket ismerve lehetett rá számítani, hogy ha valamikor, akkor most nem lesz sétagalopp még ez a találkozó sem.

A harmadik harmad elején Pozsár rendkívül látványosan dobta le a kesztyűit, majd vitte a jégre LaMontagna-t, amit játékvezető öt-öt perccel jutalmazott. A harmadik percben Roczanov okosan csapott le a palánkról magányosan visszapattanó korongra, majd egyedül lódult meg, és meg sem állt a kapuig, amit egy nagyszerű góllal zárt (2-3). Egy perccel később Switzer kapott két perces büntetést bottal akasztásért, így a hazaiak emberelőnyben támadhattak, de innentől már nem találták Nagy Kristóf ellenszerét. Hiába az emberhátrány, érkezett Hajós, aki kettőre növelte a különbséget (2-4). Switzer alighogy visszaállt, már roboghatott is a hazai kapu irányába, nagyszerűen dobta át balján érkező Pavuknak, de Brodeur ezt védeni tudta. A harmad felén túllépve egy szerencsétlen mozdulat után elhagytuk a korongot, amiből egy az egyben vezethették Nagyra, aki viszont elképesztő bravúrral hárítani tudott. Két perccel később ismét a mi kapusunk volt főszerepben, hiszen egy újabb nagyszerű védéssel tartotta a kétgólos fórt. A mérkőzés végén ugyan a hazaiak időt kértek, majd a kapust is lehozták, de hiába, megmaradt a Fradi előnye.

A Ferencváros ha nehezen is, de a harmadik harmadra belejött a játékba, és nagyszerű támadásokat vezetve, két góllal ellépve fontos győzelmet aratott a Hokiklub vendégeként. Ugyan ez sem indult egyszerűen, de a Fradi-szív és a képességbeli fölény végül megmutatkozott, így jó szájízzel mehetünk a rövid karácsonyi szünetre. Legközelebb december 28-án, az Újpest ellen lépünk jégre hazai pályán, a Vígh Balázs Vándorkupáért - arra a Derbire még kaphatóak a belépők! Addig is boldog karácsonyt és kellemes ünnepeket kívánunk mindenkinek!

Férfi jégkorong, Erste Liga, alapszakasz, 28. forduló
Hokiklub Budapest – FTC-Telekom 2-4 (1-0, 1-2, 0-2)
Tüskecsarnok
Hokiklub Budapest: Brodeur (Gadácsi) – LaMontagna, Petres, Pihlqvist, Satek, Szűcs – Fejes, Szécsi, Kreisz, Majoross, Szigeti – Linke, Reiter, Lőczi, Koski, Szappanos – Bán, Horváth, Albert, Izsák, Németh Vezetőedző: Jens Brändström
FTC-Telekom: Nagy K. (Arany) – Kärmeniemi, Pulli, Nagy G., Németh Attila, Tóth Ad. – Sarcia, Tóth Gergely, Kulmala, Pavuk, Switzer – Boros, Jászai, Hajós, Roczanov, Tóth Gergő – Pozsár, Szabó, Tóth Re. Vezetőedző: Fodor Szabolcs
Kapura lövések: (12:18, 9:23, 8:13) 29:54
Védések: (18:11, 21:8, 11:8) 50:27 / 92.59% : 93.10%
Kiállítás percek: (4:2, 6:6, 5:7) 15:15
Emberelőny kihasználás: (6 / 1) 16.67% / (6 / 2) 33.33%
Emberhátrányos védekezés: (2 / 6) 66.67% / (1 / 6) 83.33%
Gólszerzők: Szűcs (07:21, Satek, Linke), Szűcs (34:52, EE, Reiter) illetve Kulmala (23:21, EE, Tóth Ad., Switzer), Switzer (33:21, EE), Roczanov (43:01), Hajós (45:30, EH, Roczanov)

Cikkajánló

A DVTK-tól igazoltunk támadót

Magyar bajnok férfi jégkorongcsapatunk megállapodott a DVTK Jegesmedvék csatárával, Valentin Razumnyakkal.

„nekem is kötelességem a maximumot nyújtani”

A nyári időszakban előtérbe kerül a rehabilitáció, amelyről dr. Vásárhelyi-Nagy Ildikót kérdeztük – INTERJÚ!

Távozik Boros Dániel

Hat ferencvárosi szezon után nem hosszabbít szerződést férfi jégkorongcsapatunk védője.

Yanick Turcotte távozik a Ferencvárostól

Jégkorong szakosztályunk nem hosszabbított szerződést a tavaly novemberben érkezett kanadai támadóval.

Megvannak hokisaink Kontinentális Kupa-ellenfelei

Magyar bajnok férfi jégkorongcsapatunk egy ismerős helyen kezdi meg 2024/25-ös nemzetközi kupaszereplését.

Szögre akasztja a korcsolyát a klubhűség mintaképe

Farkas Lőrinc Simon tíz, a Ferencvárosban töltött sikeres év után befejezi profi jégkorongos pályafutását.

Újabb játékosunk hosszabbított szerződést

Seregély Máté mindenben megállapodott jégkorong szakosztályunkkal, a következő szezont is a Fradinál tölti.

Megvan hokisaink tervezett felkészülési programja

Férfi jégkorongozóink az előszezon során a tervek szerint három idegenbeli és egy hazai mérkőzést játszanak.

close
Facebook Youtube Instagram TikTok
Viber Spotify Linkedin