2023. november 19.
Győzelemmel búcsúztunk a Kontinentális Kupától
Magyar bajnok hokisaink hosszabbításban, 5-4-re legyőzték a házigazda SG Cortina csapatát.

Az FTC-Telekom jégkorongcsapata a Kontinentális Kupa-hétvége zárónapján találkozott a házigazda olasz SG Cortina csapatával. Csapatunk egyetlen esélye arra, hogy vasárnap este tétmérkőzést játsszon, az lett volna, ha az előttünk lévő mérkőzésen a lengyel GKS Katowice rendes játékidőben győzi le a Herning Blue Fox csapatát. A dánoknak viszont sikerült a hosszabbításban kiharcolni a győzelmet, így a zöld-fehérek szemszögéből már tét nélküli volt a találkozó. Nem úgy a hazaiaknak, akik a továbbjutásért küzdöttek.

A szakmai stáb merőben más keretet állított össze az SG Cortina elleni mérkőzésre. A kapuban Nagy Kristóf kezdett, kisebb sérülés miatt pedig nélkülöznie kellett a csapatnak Josef Hrabalt és Adam Bradyt.

Kiegyenlítetten kezdődött a háziazda SG Cortina elleni mérkőzés. Mindkét oldalon voltak helyzetek, a vezetést pedig a Ferencváros tudta megszerezni. Turbucz Martin kapott egy jó korongot, amivel egyedül kapura tudott törni, és nem is hibázta el (0-1). Egy perccel később jött a válasz az olaszoktól, Riccardo Lavedelli egyenlített (1-1). A harmadban még volt egy hazai kiállítás, de nem tudtunk élni vele, 1-1-es állásnál mentünk szünetre.

A folytatásban bár sikerült tartani a lépést a Cortinával, Girogio Panciera távoli bombájával átvették a vezetést (2-1). A mérkőzés felénél emberhátrányba kerültünk, amit a hazai csapat a legvégén tudott gólra váltani, Luca Barnabo talált be (3-1). A harmad lefújását követően még kialakult egy kisebb dulakodás az SG Cortina harmadában, de nem szabtak ki büntetést a játékvezetők.

Kiállítással kezdtük a harmadik harmadot, egy, a hazai kapu előtt kialakult dulakodásból a játékvezetők Galajdát hozták ki szabálytalannak, de sikerült kivédekezni a hátrányt. Egyenlő létszámban viszont összejött nekik, Giovanni Toffoli lövése talált utat a Fradi kapujába (4-1). A gól után azonban hibáztak, és emberelőnyben támadhatott a Ferencváros. Szépíteni tudott csapatunk az álláson, Nolan La Porte ért bele remekül egy korongba (4-2). Majd jött a következő is, az 51. percben ismét La Porte tette az olaszok kapujába a korongot (4-3). Egy cortinai támadást fogni tudott Nagy Kristóf, a lefújást követően pedig a szabad korongot Traversa lőtte a hálóba, ezt a megmozdulását viszont Kärmeniemi torolta meg, páros kiállítás lett a vége. Alig egy perccel később pedig már két finn ferencvárosi ült a büntetőn, Kulamalára is ráfújtak egy kisbüntetést, de speciális egységünk remekül helyt állt. Aztán jött a fordulat, Aku Kestilä fordulásból beemelte a kapuba a pakkot, egyenlítettünk (4-4).

Mivel rendes játékidőben már nem tudtak dűlőre jutni a felek, jöhetett a hosszabbítás, amit gyorsan sikerült lezárni, a 61. percben Vladimír Roth belőtte a csapat ötödik és győztes gólját, valamint önmaga első ferencvárosi gólját (4-5).

Győzelemmel búcsúzhatott tehát a zöld-fehér csapat a Kontinentális Kupától a harmadik fordulóban, ami egyben azt is jelentette, hogy a csoportból a lengyel GKS Katowice és a dán Herning Blue Fox jutott be a Final Fourba.

Férfi Jégkorong, Kontinentális Kupa
3. forduló, F-csoport, 3.mérkőzés
Olimpiai Jégcsarnok, Cortina d’AmpezzoS

SG Cortina – FTC-Telekom 4-5 (1-1, 2-0, 1-3, 0-1) - hosszabbítás után

SG Cortina: Hawkey (Lancedelli) – Parini, Tomaso, Sanna, Cuglietta, R. Lacedelli – Zanatta, Larcher, Barnabo, Traversa, Carozza – Tolomelli, Seed, Panciera, Adami, Zanna – Colli, G. Lacedelli, Toffoli, Pompanin, Vezetőedző: Giorgio de Bettin

FTC-Telekom: Nagy K. (Arany) – Haranghy, Roth, Galajda, Nagy G., La Porte – Boros, Crespi, Turbucz, Kestilä, Kulmala – Bán, Kärmeniemi, Turcotte, Němec, Németh – Banga, Farkas, Tóth G., Vezetőedző: Fodor Szabolcs

Gólok: Lacedelli (12:45, Cuglietta, Tomaso), Panciera (24:14, Zanna, Adami), Barnabo (31:46 EE, Zanna, Seed), Toffoli (44:52,Pampanin) illetve Turbucz (11:20, Kestilä, Boros), La Porte (46:48, Roth, Kestilä), La Porte (51:13), Kestilä (57:50, Bán, Kulmala), Roth (61:00, La Porte)
Lövések: 29:42 (12:18, 8:10, 9:13, 0:1)
Védések: 37:25 (17:11, 10:6,10:8, 0:0)
Kiállítás percek: 6:10 (2:0, 0:2,4:8, 0:0)

Cikkajánló

Ponterős finn hátvédet igazoltunk

Magyar bajnoki címvédő férfi jégkorongcsapatunknál folytatja pályafutását a finn védő, Paavo Tyni.

Az AHL-ből érkező amerikai támadót igazoltunk

Magyar bajnoki címvédő férfi jégkorongcsapatunknál folytatja pályafutását az amerikai center, Robbie Payne.

Finnországból hazatérő fiatal védővel erősítünk

Magyar bajnoki címvédő férfi jégkorongcsapatunknál folytatja pályafutását Farkas Boldizsár.

Fiatal játékos érkezik a DVTK Jegesmedvéktől

Magyar bajnok férfi jégkorongcsapatunknál folytatja pályafutását a miskolci nevelésű Mattyasovszky Gergely.

A DVTK-tól igazoltunk támadót

Magyar bajnok férfi jégkorongcsapatunk megállapodott a DVTK Jegesmedvék csatárával, Valentin Razumnyakkal.

„nekem is kötelességem a maximumot nyújtani”

A nyári időszakban előtérbe kerül a rehabilitáció, amelyről dr. Vásárhelyi-Nagy Ildikót kérdeztük – INTERJÚ!

Távozik Boros Dániel

Hat ferencvárosi szezon után nem hosszabbít szerződést férfi jégkorongcsapatunk védője.

Yanick Turcotte távozik a Ferencvárostól

Jégkorong szakosztályunk nem hosszabbított szerződést a tavaly novemberben érkezett kanadai támadóval.

close
Facebook Youtube Instagram TikTok
Viber Spotify Linkedin