2024. január 17.
Győzelem Újpesten, ott vagyunk a kupa négyes döntőjében
Férfi jégkorongozóink kettős győzelemmel búcsúztatták az ősi riválist a Magyar Kupában.

Magyar bajnoki címvédő férfi jégkorongcsapatunk a Magyar Kupa negyedik fordulójának visszavágóján az UTE vendégeként lépett jégre a Megyeri úti Jégcsarnokban. Ahogy arról korábban beszámoltunk, Fodor Szabolcs együttese december közepén az első mérkőzésen 5-4-re győzött a Tüskecsarnokban, így egygólos előnyből várhatta a Final Fourba jutásról döntő második találkozót.

Sérülés miatt a csapatkapitány Nagy Gergő, valamint Galajda Zsombor továbbra sem állt a szakmai stáb rendelkezésére, illetve hiányzott az eltiltását töltő Josef Hrabal és Yanick Turcotte is. A kapuban Arany Gergely kezdett.

A tét érződött a feleken, az első percek visszafogottabb játékkal teltek. A 4. perc közepén emberelőnybe kerültünk Franyó szabálytalansága után, és bár végigtámadtuk a két percet, már-már úgy tűnt, nem sikerül bevennünk a betegség miatt hiányzó Rajnát helyettesítő Sági Máté kapuját. A büntetés leteltének másodpercében azonban, amikor a büntetőpadról visszatérő játékos még nem tudott játékba avatkozni, Brady bal oldalról érkező passzát a középen jól érkező Nolan La Porte a hálóba továbbította (0-1). A góltól lendületbe jöttünk, sőt, a 8. percben jött az újabb emberelőnyünk, azonban ezzel sem sikerült élnünk. Öt az öt ellen kiegyenlített percek következtek, talán némileg aktívabbak voltunk az ellenfél harmadában. Ez pedig kifizetődött, a 18. percben egy gyors akció végén La Porte belőtte önmaga és csapata második gólját (0-2). Nem örülhettünk azonban sokáig, fél perccel később egy újpesti támadásnál nem figyeltünk a középen egyedül maradó Tero Tialára, aki szépített (1-2). Sőt, bő fél perccel később a hazaiak ismét megérkeztek a harmadunkba, és Kyle Just is a hálóba lőtt – kapusunk kislest reklamált, ami alapján a kispadunk videózást kért, ami után azonban a játékvezetők megadták a találatot (2-2).

A második harmad nem úgy indult, ahogy azt elképzeltük, a játékrész első támadása során Tino Metsavainio lépett ki a védőink között egy hosszú indítással, és értékesítette a ziccert, megszerezve a vezetést az Újpestnek (3-2). Sőt, két perccel később Bangát egy palánknál történt ütközés után öt plusz végleges fegyelmivel kiállították. Rendkívül nehéz percek következtek, de kivédekeztük az ötperces emberhátrányt. Egyenlő létszámban magunkhoz ragadtuk a kezdeményezést, és jött is az egyenlítés: Aku Kestilä emelt egy kipattanót fonákkal a hálóba (3-3). Sőt, egy kihasználatlanul maradt emberelőny után jött Kestilä második gólja, közvetlen közelről helyezte a hálóba Němec forintos passzát, újra mi vezettünk (3-4)! Sőt, a 35. percben ismét emberelőnybe kerültünk, ez is kihasználatlanul maradt. A harmad hajrájában Crespi és Kovács Alex akadtak össze, előbbi akasztásért, utóbbi egy a kelleténél nagyobb esés után színészkedésért kapott két percet.

A harmadik harmad Marva szabálytalansága után emberhátránnyal indult, majd Kärmeniemire is ráfújtak egy véleményes kisbüntetést, sőt, reklamálásért kapott még két percet. Kulcspillanatok következtek, másfél percig védekeztünk öt a három ellen, de a speciális egységünk állta a sarat. Öt az öt ellen eldöntöttük a mérkőzést, az 50. percben La Porte tette teljessé mesterhármasát (3-5), majd öt perccel később Németh Attila is feliratkozott a gólszerzők közé (3-6). A hajrában Tóth Adrián kiállításánál az Újpest még megpróbálkozott a kapuslevitellel, de nem sikerült közelebb zárkózniuk, sőt, Kestilä is meglőtte harmadik gólját az üres kapura (3-7).

7-3-as sikerével a Ferencváros kettős győzelemmel búcsúztatta az ősi rivális Újpestet a Magyar Kupától, és ott lesz a négyes döntőben január utolsó hétvégéjén a káposztásmegyeri Vasas Jégcentrumban, ahol az osztrák ICEHL-ben szereplő Hydro Fehérvár AV19, a címvédő BJA HC, valamint a negyedik kör másik továbbjutója, a Dunaújvárosi Acélbikák lesznek az ellenfelek.

Férfi jégkorong, Magyar Kupa, 4. forduló, 2. mérkőzés
UTE - FTC-Telekom 3-7 (2-2, 1-2, 0-3)
UTE: Sági (Erdei) – Silfver, Franyó, Tiala, Metsavainio, Saarelainen – Pokornyi, Balázsi, Kovács A., Just, Kiss P. – Tornyai, Erdőhelyi, Nagy A., Nádasy, Laskawy – Lőczi, Szabó Rácz, Simon. Vezetőedző: Markus Juurikkala.
FTC-Telekom: Arany (Nagy K.) – Boros, Roth, Turbucz, Brady, Kulmala – Marva, Crespi, Němec, Kestilä, La Porte – Seregély, Kärmeniemi, Banga, Bán, Németh A. – Haranghy, Tóth A., Farkas S., Tóth G. Vezetőedző: Fodor Szabolcs.
Gólok: Tiala (17:51, Saarelainen, Tornyai), Just (18:32, Kovács A., Kiss P.), Metsavainio (20:17, Silfver, Franyó), illetve La Porte (05:30, Brady, Kestilä), La Porte (17:23, Seregély, Kestilä), Kestilä (28:43, La Porte, Tóth A.), Kestilä (33:16, Němec, Roth), La Porte (49:16, Crespi, Bán), Németh A. (54:43, Seregély, Kärmeniemi), Kestilä (59:38, EH, üres kapu)
Kapura lövések: 30:37 (11:14, 9:13, 10:10)
Védések: 30:27 (12:9, 11:8, 7:10)
Kiállítás percek: 10:35 (4:0, 6:27, 0:8)
Emberelőny kihasználás: (4/0) 0.00% / (4/0) 0.00%
Emberhátrányos védekezés: (4/4) 100.00% / (4/4) 100.00%
Emberelőnyben töltött idő:
11:22 / 08:00

Az FTC-Telekom 12-7-es összesítéssel, kettős győzelemmel jutott tovább a négyes döntőbe.

Cikkajánló

Az AHL-ből érkező amerikai támadót igazoltunk

Magyar bajnoki címvédő férfi jégkorongcsapatunknál folytatja pályafutását az amerikai center, Robbie Payne.

Finnországból hazatérő fiatal védővel erősítünk

Magyar bajnoki címvédő férfi jégkorongcsapatunknál folytatja pályafutását Farkas Boldizsár.

Fiatal játékos érkezik a DVTK Jegesmedvéktől

Magyar bajnok férfi jégkorongcsapatunknál folytatja pályafutását a miskolci nevelésű Mattyasovszky Gergely.

A DVTK-tól igazoltunk támadót

Magyar bajnok férfi jégkorongcsapatunk megállapodott a DVTK Jegesmedvék csatárával, Valentin Razumnyakkal.

„nekem is kötelességem a maximumot nyújtani”

A nyári időszakban előtérbe kerül a rehabilitáció, amelyről dr. Vásárhelyi-Nagy Ildikót kérdeztük – INTERJÚ!

Távozik Boros Dániel

Hat ferencvárosi szezon után nem hosszabbít szerződést férfi jégkorongcsapatunk védője.

Yanick Turcotte távozik a Ferencvárostól

Jégkorong szakosztályunk nem hosszabbított szerződést a tavaly novemberben érkezett kanadai támadóval.

Megvannak hokisaink Kontinentális Kupa-ellenfelei

Magyar bajnok férfi jégkorongcsapatunk egy ismerős helyen kezdi meg 2024/25-ös nemzetközi kupaszereplését.

close
Facebook Youtube Instagram TikTok
Viber Spotify Linkedin