2022. március 5.
Győzelem Miskolcon is, vasárnap az elődöntőért játszunk
Férfi hokisaink 5-3-ra verték a házigazda DVTK Jegesmedvéket az Erste Liga negyeddöntőjének harmadik meccsén.

A Ferencváros magyar bajnoki címvédő férfi jégkorongcsapata két szoros csatában megszerzett győzelemmel a háta mögött utazott szombaton Miskolcra, ahol két nap alatt két mérkőzés várt a mieinkre a DVTK Jegesmedvék elleni négy győzelemig tartó negyeddöntős párharcban az Erste Liga rájátszásában. Fodor Szabolcs együttese azzal a tudattal lépett jégre a Miskolci Jégcsarnokban, hogy ha háromból harmadszor is megszerzi a győzelmet, akkor vasárnap már a továbbjutás kiharcolásáért küzdhet – elsőként a négy negyeddöntős széria közül.

Ami az összeállításokat illeti, a mieinknél hiányzott a meccskeretből az előző napi edzésen kisebb sérülést szenvedő Pavuk Attila, a helyére Galántai Richárd került a csapatba, míg a hazaiaknál a három nagy hiányzó közül visszatért Wehrs Kevin, ám Ville Hyvärinen és Kayle Doetzel továbbra sem állt Tokaji Viktor rendelkezésére.

A Jegesmedvék kezdték jobban a harmadik mérkőzést, olyannyira, hogy az első percben, lényegében az első támadásból megszerezték a vezetést: Miskolczi Márk lőtte Arany Gergely kapujába közelről saját kipattanóját. (1-0) Nem sokáig örülhettek a hazaiak, ugyanis alig több mint két percnyi játék után már egyenlő volt az állás, Josh McFadden küldött a hálóba egy már a védjegyének számító bombát, ezúttal a kék vonalnál kicsit közelebbről, nagyjából a hazai harmad közepéről. (1-1) Felocsúdni sem volt ideje a miskolci játékosoknak és a szurkolóknak, máris folytatódott az őrült góleső. Kivédekeztünk néhány veszélyes miskolci támadást, majd a negyedik perc végén Tóth Adrián és Cody Fowlie lépett ki kettő az egyben, előbbi passzolt jobbról utóbbinak, aki szintén már-már szokásos helyéről, a bal oldali bedobókörből tüzelt kapásból Duschek kapujába, a rossz kezdés után máris vezettünk! (1-2) Nem volt még vége, kevesebb mint másfél perc elteltével egy gyönyörű háromszög végén jött az újabb Fradi-gól: Juhani Tamminen passzolt a hazai alapvonal mögül a kapu előterébe Nagy Gergőhöz, aki lövés helyett laposan továbbított a hosszú oldali kapuvashoz, ahol érkezett Rasmus Kulmala, és nem hibázta el a ziccert – gyönyörű játék volt! (1-3) Azt egyébként is sejtettük, hogy ennyi idővel a meccs vége előtt egyáltalán nem nyugodhatunk meg, de erről a miskolciak is biztosítottak minden ferencvárosit, ugyanis Tokaji Viktor időkérése után két perccel máris felzárkóztak egy gólra: Lövei tette a harmadunk mélyéről, a jobb sarokról fel a kék vonal felé a korongot, a kintről berobbanó David Hajnik pedig távolról, kapásból lőtt hatalmas gólt. (2-3) Ezután a találat után valamelyest megnyugodtak a kedélyek, mindkét fél rendezte a sorait, a kiegyenlített mezőnyjátékot a Kiss Roland szabálytalansága után megítélt emberelőnyünk szakította meg a 15. percben. Az előny első felében nyomást helyeztünk a hazai harmadra, ám nagy helyzetből csak egy jutott, akkor pedig Duschek védett. Sőt, a két perc végén Parnham végén emberhátrányos helyzetig is eljutott a DVTK, Arany is szépen hárított.

Fodor Szabolcs elégedett lehetett csapata játékával.

Az első játékrészben látott kiegyenlített játék (amelyet a 12:14-es kapura lövési mutató is alátámaszt), valamint az a tény, hogy egyik csapat sem tudott egynél több góllal ellépni a játékrész végére, már előrevetítette, hogy a folytatásban is szoros csatát láthatunk majd. Így is lett, mezőnyben nagy harcot, a kapuk előtt pedig kevés igazán nagy helyzetet hozott a végül gól nélkül zárult második húsz perc, amely így az első játékrész szöges ellentéte lett. A 32. percben Farkas Olivér és Tóth Adrián összeakadása után páros kiállítást osztottak ki a játékvezetők, négy a négyben pedig Juhani Tamminen került a legközelebb a harmad során a gólhoz, miután szépen korcsolyázott ziccerig, ám Duschek nagyot védett. Alighogy kiegészültek a csapatok, Hegyit is kiszórták, így először a meccsen emberelőnyhöz jutott a DVTK. Hamar felálltak a hazaiak a harmadunkban, ám végül nem sikerült kihasználniuk a fórt – Setónak volt veszélyes próbálkozása, ám Arany a helyén volt.

Arany Gergely ezen az estén is remek teljesítményt nyújtott.

A harmadik játékrész nagy hazai helyzettel kezdődött, Walker lőtt életveszélyesen, majd a korongot az alapvonalunk mögött begyűjtő Parnham próbálta meg ravaszul rálőni Arany Gergelyre a pakkot, ám az szerencsénkre kapu mellé pattant. Szinte az ellentámadásból büntettünk, Somogyi szerzett korongot a felezővonalnál, majd indította Kóger Dánielt, aki egy az egyben lépett ki, és higgadtan fejezte be az akciót. (2-4) Kétgólos előnyünk birtokában magabiztosan kontrolláltuk a hátralévő időben az eseményeket, ebből Farkas Simon kiállítása sem billentette ki a mieinket, kivédekeztük az emberhátrányt. Az 52. percben a hazaiak bevették a kapunkat, igaz, nem a korong került Arany hálójába, hanem Galajda Zsombor - –szabálytalanság pedig nem történt. Hiába próbálkoztak becsülettel a hazaiak, nem tudtak lényegi nyomást gyakorolni a mieinkre, sőt, az 56. percben Szirányi kiállítása miatt emberelőnybe kerültünk, amit szinte rögtön ki is használtunk. Nagy Gergő, Tóth Adrián és Kóger Dániel játszották ki sakk-mattig a lehetőséget, utóbbi lőtt középről nagy erővel a kapuba. (2-5) Az 58. perc végén még Kulmalát is kiállították, emberelőnyben pedig Chris Seto lőtt jobbról a kapunkba (3-5), ez azonban érdemben már nem változtatott a mérkőzés kimenetelén.

A Ferencváros az első percben bekapott gólt gyorsan kiegyenlítve, utána végig magabiztosan, jól kontrollálva a mérkőzést megnyerte a négy győzelemig tartó negyeddöntős széria harmadik mérkőzését is, ezúttal idegenben. Ez egyben azt is jelenti, hogy a Fradi vasárnap 18.00-tól már az Erste Liga elődöntőjébe jutásért lép majd jégre a Miskolci Jégcsarnokban.

Férfi jégkorong, Erste Liga, rájátszás
Negyeddöntő, 3. mérkőzés
DVTK Jegesmedvék – FTC-Telekom 3-5 (2-3, 0-0, 1-2)
DVTK Jegesmedvék: Duschek (Kiss B.) – Kiss R., Wehrs, Parnham, Seto, Walker – Hadobás, Vojtkó, Galajda, Galanisz, Mattyasovszky – Illés, Szirányi, Elgestal, Hajnik, Miskolczi – Farkas O., Pecsét, Farkas M., Lövei, Szabad. Vezetőedző: Tokaji Viktor.
FTC-Telekom: Arany (Nagy K.) – Kärmeniemi, Seregély, Kulmala, Nagy G., Tamminen – Hegyi, McFadden, Fowlie, Hajós, Tóth A. – Bohunicky, Boros, Galántai, Kóger, Somogyi – Bán, Sarcia, Farkas S., Roczanov, Tóth G. Vezetőedző: Fodor Szabolcs.
Gólok: Miskolczi (00:50, Elgestal), Hajnik (07:11, Lövei), Seto (59:22, EE, Wehrs, Walker), illetve McFadden (02:03), Fowlie (03:56, Tóth A.), Kulmala (05:11, Nagy G., Tamminen), Kóger (41:56, Somogyi), Kóger (55:35, EE, Tóth A., Nagy G.)
Kapura lövések: (12:14, 10:12, 14:13) 36:39
Védések: (11:10, 12:10, 11:13) 34:33 / 87.18% : 91.67%
Kiállítás percek: (2:0, 2:4, 2:4) 6:8
Emberelőny kihasználás: (3 / 1) 33.33% / (2 / 1) 50.00%
Emberelőnyben töltött idő: 5:27 / 2:15
Emberhátrányos védekezés: (1 / 2) 50.00% / (1 / 3) 66.67%

Cikkajánló

„Már nagyon vártuk, hogy újra jégen lehessünk”

Magyar bajnoki címvédő férfi jégkorongozóink már a közös felkészülés előtt is együtt edzenek a jégen.

Régi-új kapusedző a fedélzeten

Csapatunk korábbi mentoredzőjével, Teemu Toivanennel egészül ki férfi hokisaink szakmai stábja.

„Profi körülmények között tudtam visszarázódni”

Arany Gergely a Fradi korábbi kapusedzőjénél, Euan Kingnél táborozott Angliában a hokiszezon megkezdése előtt.

Dupla rájátszás: a jégen dől el a magyar bajnoki cím

A 2024/25-ös jégkorongidénytől a magyarországi csapatok külön megmérkőznek a magyar bajnoki aranyért.

A finn élvonalat is megjárt támadó érkezik

Magyar bajnok férfi jégkorongcsapatunk mindenben megállapodott a finn Lauri Heinoval.

Tengerentúli védővel bővül a keret

Az FTC-Telekom színeiben folytatja pályafutását az amerikai hátvéd, Dominic Vidoli.

Változás a felkészülési programban

Felnőtt férfi jégkorongcsapatunk második felkészülési meccsének helyszíne megváltozott.

Új csapatmenedzser jégkorongszakosztályunknál

A nyáron visszavonult rekordbajnok támadó, Tóth Adrián a jövőben a stáb tagjaként segíti tovább az FTC-t.

close
Facebook Youtube Instagram TikTok
Viber Spotify Linkedin