2023. november 3.
Győzelem hazai pályán a DVTK ellen
Férfi jégkorongozóink 3-2-re győzték le a DVTK Jegesmedvék csapatát.

A keddi Magyar Kupa-mérkőzés után magyar bajnoki címvédő férfi jégkorongcsapatunk visszatért az Erste Ligához, az FTC-Telekom a szezonban először csapott össze tavalyi negyeddöntős ellenfelével, az eddig idén is remekül szereplő, a meccs előtt a tabella harmadik helyét elfoglaló DVTK Jegesmedvékkel.

A Fodor Szabolcs vezette szakmai stáb ezúttal is változtatott a kereten, az eddig a negyedik sorban helyet foglaló Tóth Adrián helyére szakosztályunk U21-es csapatából került be az élete első Erste Liga-mérkőzésén jégre lépő Kocsis Botond, a vasak között pedig ezúttal Nagy Kristóf kezdett.

Miskolci nyomással kezdődött a találkozó, de egy rossz csere miatt hatan voltak a jégen a vendégek, így technikai kisbüntetést kaptak, a 6. percben már jöhetett is az első ferencváros emberelőny. Ezt pedig rögtön sikerült is kihasználni, nagy nyomást helyeztünk a DVTK kapuját védő Vorisra, akiről végül Crespi lövése pattant ki messzire, amire Turbucz Martin csapott le a leggyorsabban, és a hálóba juttatta a korongot (1-0). Nem sokkal később Crespit is kiállították két percre, és a DVTK-nak is volt emberelőnyben helyzete, óriási nyomást helyeztek a mieink harmadára, de Nagy Kristóf parádésan védett. Öt az öt ellen is kiegyenlített volt a játék, sőt, több alkalommal is szükség volt Nagy védéseire, hogy ne egyenlíthessen az ellenfél, aztán a 17. percben egy támadó harmadbeli szemfüles korongszerzés után Galajda tálalt az alapvonal mögül remekül az érkező Adam Brady elé, aki nem hibázta el a ziccert (2-0). A szünet előtt még Němec és Barrow akadt össze, a játékvezetők gyorsan rövidre zárták és 2-2 perccel sújtották a játékosokat.

Hasonló iramban folytatódott a találkozó, a DVTK egyenlő ellenfele volt a mieinknek, de nem tudta eredményesen befejezni a támadásait. A harmad feléhez közeledve Makai tette palánkra Galajdát szabálytalanul, és ezt az emberelőnyt is sikerült kihasználnia a zöld-fehéreknek, első gólunk szerzője, Turbucz Martin tudott ismét eredményes lenni egy parádés háromszögelés végén (3-0). A 35. percben Galajdát szórták ki, de ezúttal sem tudták kihasználni az emberelőnyüket a vendégek. A játékrész végén Němec lökte palánkra Barrow-t, amit Hill érkezett megtorolni, a páros kiállítás mellé cseh támadónk kapott még két percet, így jöhetett az újabb vendég emberelőny, ám ez is kihasználatlan maradt.

A miskolciak még nagyobb elánnal érkeztek ki a harmadik harmadra, nem adták fel, folyamats nyomás alatt tartották a harmadunkat. Ennek pedig meg is lett az eredménye, egy Nagy Kristófról messzire kipattanó korongra Šimon Szathmáry csapott le és szépített (3-1). Fodor Szabolcs érezte, hogy rendezni kell a sorokat, és időt kért, ami láthatóan felrázta a zöld-fehéreket, de továbbra sem sikerült újabb góllal lezárni a mérkőzést. A vendégek mestere, Steve Kasper kockáztatott, és viszonylag korán lehívta kapusát a jégről, hat mezőnyjátékossal pedig még közelebb tudtak kerülni a mieinkhez, ugyanis szűk három perccel a vége előtt Tyler Barrow közelről betalált (3-2). Sőt, Boros ütötte ki a palánkon túlra a korongot saját harmadából, így játék késleltetése miatt kiállították, hat a négy ellen rohamozhatott az egyenlítésért a DVTK. Ezt követően persze még nagyobb nyomás helyeződött a Fradi kapujára, idegtépő, elképesztően izgalmas másodpercek következtek, de állta a sarat a csapat, sikerült kivédekezni a nyomást és megnyerni a mérkőzést.

3-2-es győzelmével az FTC-Telekom továbbra is remekül szerepel az Erste Ligában, vesztett pontok tekintetében a legjobb mutatóval rendelkező csapat. Remek hangolás volt ez a találkozó a csapat számára a vasárnapi, BJA HC elleni jubileumi mérkőzésre, amelyen a szakosztály fennállásának 95. évfordluóját ünnepli majd a Ferencváros.

Férfi Jégkorong, Erste Liga, alapszakasz
FTC-Telekom - DVTK Jegesmedvék 3-2 (2-0, 1-0, 0-2)
FTC-Telekom:
Nagy K. (Arany) – Seregély, Kärmeniemi, Nagy G., Brady, Galajda – Boros, Crespi, Němec, Kestilä, La Porte – Bán, Roth, Kulmala, Németh A., Turbucz – Haranghy, Kocsis, Banga, Farkas S., Tóth G., Vezetőedző: Fodor Szabolcs
DVTK Jegesmedvék: Voris (Gratzl) – Szirányi, Szathmáry, Páterka, Kuleshov, Razumnyak – Szalay, Hill, Lövei, Esteves, Mattyasovszky – Verveda, Vojtkó, Miskolczi, Makai, Trozsák – Barrow, Shkrabov, Csiki, Őri, Farkas, Vezetőedző: Steve Kasper
Gólok: Turbucz (06:02 EE, Crespi, Nagy G.), Brady (16:11, Galajda, Banga), Turbucz (28:51 EE, Galajda, Roth) illetve Szathmáry (49:59, Miskolczi, Szirányi), Barrow (57:17, Lövei)

Cikkajánló

Ponterős finn hátvédet igazoltunk

Magyar bajnoki címvédő férfi jégkorongcsapatunknál folytatja pályafutását a finn védő, Paavo Tyni.

Az AHL-ből érkező amerikai támadót igazoltunk

Magyar bajnoki címvédő férfi jégkorongcsapatunknál folytatja pályafutását az amerikai center, Robbie Payne.

Finnországból hazatérő fiatal védővel erősítünk

Magyar bajnoki címvédő férfi jégkorongcsapatunknál folytatja pályafutását Farkas Boldizsár.

Fiatal játékos érkezik a DVTK Jegesmedvéktől

Magyar bajnok férfi jégkorongcsapatunknál folytatja pályafutását a miskolci nevelésű Mattyasovszky Gergely.

A DVTK-tól igazoltunk támadót

Magyar bajnok férfi jégkorongcsapatunk megállapodott a DVTK Jegesmedvék csatárával, Valentin Razumnyakkal.

„nekem is kötelességem a maximumot nyújtani”

A nyári időszakban előtérbe kerül a rehabilitáció, amelyről dr. Vásárhelyi-Nagy Ildikót kérdeztük – INTERJÚ!

Távozik Boros Dániel

Hat ferencvárosi szezon után nem hosszabbít szerződést férfi jégkorongcsapatunk védője.

Yanick Turcotte távozik a Ferencvárostól

Jégkorong szakosztályunk nem hosszabbított szerződést a tavaly novemberben érkezett kanadai támadóval.

close
Facebook Youtube Instagram TikTok
Viber Spotify Linkedin