2023. november 24.
Győzelem hazai pályán
Magyar bajnok hokisaink 7-3-as győzelemmel vágtak vissza a Dunaújvárosi Acélbikáknak az októberi vereségért.

Egy Kontinentális Kupa-hétvége és egy Magyar Kupa-visszavágót követően magyar bajnok hokisaink visszatértek az Erste Ligához. Pénteki ellenfelünk a Dunaújvárosi Acélbikák voltak, akik ellen az első EL-meccset 7-4-re elvesztettük, valamint kiütötték a Magyar Kupa harmadik fordulójában a DVTK Jegesmedvéket.

Túl sokat nem variáltak Fodor Szabolcsék a szerdai összeállításon. A pénteki naptól kölcsönjátékosként a FEHA19-nél szereplő Seregély Máté helyére Bán Károly került fel, Tóth Gergő pedig, mint 13. csatár szerepelt a negyedik sorban. A vasak között, akárcsak a legutóbbi DAB elleni meccsen ezúttal is Nagy Kristóf kezdett.

Komoly csata folyt a jégen, egyik támadást követte a másik, a jég pedig a dunaújvárosiaknál tört meg. Svars Paul tudott meglépni egy védővel a nyomában és a jobb oldalon üresen maradt kapuba bombázta a pakkot (0-1). Az első harmad utolsó percében pedig egy kapu mögül visszatett korongba szúrt bele a kapu előtt várakozó Niki Koskinen és megszerezte a második DAB-gólt (0-2).

Erősebben jött ki a Fradi a szünet után, aminek gyorsan meg is lett a gyümölcse, egy kapu vonalából visszaadott korongot lőtt a hálóba Erik Němec, a kapu elcsúszása miatt a játékvezetők videóztak egyet, de a gólt érvényesnek találták (1-2). A mérkőzés derekán pedig összejött az egyenlítés, Bán Károly kapott egy remek keresztpasszt és a kék vonal közeléből belőtte a második Fradi-gólt (2-2). Ezt követően megszületett az első kiállítás is, ferencvárosi oldalról ült ki La Porte, de nem tudták kihasználni a vendégek. A kiegészülést követően tudott indulni a Fradi és Bán passzolt jó ütemben a baloldalon egyedül érkező Turbucz Martinnak, aki az üresen tátongó kapuba emelete a pakkot (3-2). A harmad végén még Nagy Kristóf mutatott be két hatalmas védést is, majd Nemes kapott magasbotért négy perc pihenőt. Villámgyorsan tudta kihasználni a zöld-fehér alakulat az előnyét, Nagy Gergő kipattanójára Turbucz csapott le és tette közelről a dunaújvárosi kapuba (4-2).

Félperces áthúzódó emberelőnnyel kezdtük a záró játékrészt, de újabb gól nem született belőle. Viszont egy figyelmetlenség miatt újabb kétperces hátrányban találták magukat a vendégek, de nem tudtunk élni a lehetőséggel. A kiegészülés után viszont Varga Arnold tudott végigmenni a pályán a koronggal és egy szépítő góllal zárta az akciót (4-3). Szépen fel tudott állni a gólt követően a Ferencváros a támadóharmadban és Kärmeniemi palánk mellőli lövésébe ért bele remekül Adam Brady, ami így a kapuban kötött ki (5-3). Egy újabb dunaújvárosi kiállítást sikerült kihasználni csapatunknak, egy tanári háromszögezést fejezett be Němec (6-3). A hatodik gólunkat követően Galajdát ültették ki, akit kicsivel több, mint fél perccel később Kärmeniemi követett. A büntetéséből visszaérkező Galajda Zsombor kapott a semleges harmadban egy korongot Kulmalától és mit sem törődve az emberhátránnyal kapura tört és nem hibázta el (7-3). Mindkét oldalon voltak még lehetőségek kiállításoknak köszönhetően, de egyik csapat sem tudta kihasználni ezeket.

A Ferencváros októberben szenvedett 7-4-es vereséget Dunaújvárosban, ezúttal pedig a mieinknek sikerült hetet lőnie a vendégeknek.

Férfi Jégkorong, Erste Liga, alapszakasz
FTC-Telekom – Dnaújvárosi Acélbikák 7-3 (0-2, 4-0, 3-1)

FTC-Telekom: Nagy K. (Arany) – Roth, Hrabal, Němec, Brady, La Porte – Boros, Crespi, Turbucz, KEstilä, Kulmala – Bán, Kärmeniemi, Galajda, Nagy G., Németh – Haranghy, Tóth G., Turcotte, Farkas, Banga, Vezetőedző: Fodor Szabolcs

Dunaújvárosi Acálbikák: Tóth K. (Kovács) – Svars, Sziszak, Szalma, Nemes, Dostajek – Blomberg, Ahonen, Koskinen, Sillanpaa, Elomaa – Maarnela, Varga, Lorraine, Somogyi, Ödman Hadzinikolic – Léránt, Károly R., Szabó, Atamanchuk, Vezetőedző: Niko Eronen

Gólok: Němec (24:05), Bán (29:53, Brady, La Porte), Turbucz (35:00, Brady, Bán), Turbucz (38:32 EE, Nagy G., Crespi), Brady (44:49, Kärmeniemi), Němec (47:27 EE, La Porte, Brady), Galajda (49:52 EH, Kulmala) illetve Svars (08:55, Elomaa), Koskinen (19:15, Elomaa, Sillanpaa), Varga (43:35, Sillanpaa)

Kapura lövések: (17:7, 22:9, 18:19) 57:35
Védések: (5:17, 9:18, 18:15) 32:50
Kiállítás percek: (0:0, 2:4, 6:8) 8:12
Emberlőny kihasználása: (5/2) 40.00% / (4/0) 0.00%
Emberhátrányos védekezés: (4/4) 100.00% / (5/3) 60.00%
Emberelőnyben töltött idő: 08:34 / 06:54

Cikkajánló

Ponterős finn hátvédet igazoltunk

Magyar bajnoki címvédő férfi jégkorongcsapatunknál folytatja pályafutását a finn védő, Paavo Tyni.

Az AHL-ből érkező amerikai támadót igazoltunk

Magyar bajnoki címvédő férfi jégkorongcsapatunknál folytatja pályafutását az amerikai center, Robbie Payne.

Finnországból hazatérő fiatal védővel erősítünk

Magyar bajnoki címvédő férfi jégkorongcsapatunknál folytatja pályafutását Farkas Boldizsár.

Fiatal játékos érkezik a DVTK Jegesmedvéktől

Magyar bajnok férfi jégkorongcsapatunknál folytatja pályafutását a miskolci nevelésű Mattyasovszky Gergely.

A DVTK-tól igazoltunk támadót

Magyar bajnok férfi jégkorongcsapatunk megállapodott a DVTK Jegesmedvék csatárával, Valentin Razumnyakkal.

„nekem is kötelességem a maximumot nyújtani”

A nyári időszakban előtérbe kerül a rehabilitáció, amelyről dr. Vásárhelyi-Nagy Ildikót kérdeztük – INTERJÚ!

Távozik Boros Dániel

Hat ferencvárosi szezon után nem hosszabbít szerződést férfi jégkorongcsapatunk védője.

Yanick Turcotte távozik a Ferencvárostól

Jégkorong szakosztályunk nem hosszabbított szerződést a tavaly novemberben érkezett kanadai támadóval.

close
Facebook Youtube Instagram TikTok
Viber Spotify Linkedin