2019. október 12.
Győzelem! Három ponttal megyünk haza Erdélyből
Férfi hokisaink az erdélyi túra második állomásán a Gyergyó vendégeként léptek jégre.

A Csíkszereda elleni vereség után nem sok ideje volt regenerálódnia a csapatnak, másnap délután indultunk is tovább erdélyi túránk második, egyben utolsó állomására. Az ellenfél az a Gyergyói HK volt, akikkel legutóbb az Erste Liga nyitófordulójában találkoztunk Pesterzsébeten.

Mindkét csapat a győzelem reményében várta az esti mérkőzést, hiszen bő huszonnégy órával korábban mindkét együttes vereséget szenvedett. A Gyergyó a maihoz hasonlóan hazai közönség előtt fogadta a Vasast, végül nagy meglepetésre 4-2-es vendégsiker született. Míg a mieink a Vákár Lajos Műjégpályán a Csíkszereda vendégeként játszottak rangadót, ahol a hazaiak 5-2 arányban múltak felül bennünket.

Az első harmadot a hazai gárda kezdte intenzívebben, elég volt nekik tizenöt másodperc és ott is voltak a kapunk előtt. Nekünk sem kellett több, hiszen húsz másodperccel később már mi veszélyeztettünk. Két perc után jött az első emberhátrányunk: a játékvezető Hajóst látta szabálytalannak, így a büntetőpadra küldte. Nagyszerűen védekeztük ki ezt a helyzetet, a hazaiak nem hogy gólig, de helyzetig sem tudtak eljutni. Hat és fél perc után Pulli veszítette el a korongot a középső harmadban, amire lecsapott a Gyergyó, de a játékvezető lest ítélt, így elmaradt az ígéretes helyzet. Nyolc perc után mindkét oldal megfogyatkozott, tőlünk Tóth Gergő, míg az ellenféltől Benedek állt ki két percre, így négy a négy elleni játék következett. Egy perc elég volt a hazaiaknak, és már támadtak is, ráadásul nagyon gyorsan alakítottak ki két veszélyes gólszerzési lehetőséget, de Arany résen volt. Az ezt követő öt percben főleg a kemény mezőnyjáték dominált, egyik csapat sem bánt a másikkal kesztyűs kézzel. Még mielőtt rákanyarodtunk volna az utolsó öt percre, Nagy Gergő elé került a korong, lőtt is a kapitány, de Cooke védeni tudott. Alig fél perccel később Switzer is kiállt két percre kései ütközésért, de ezt a hátrányt is sikerült kivédekeznünk. Tizennyolc tizenötnél a játékvezető Nagyot küldte ki testre ütésért, amit a hazaiak már kihasználtak: tizennégy másodperccel később Góga vette be Arany kapuját (1-0). Az utolsó másodpercekben ugyan még odakerültünk a kapujuk elé, de a dudaszó közbeszólt, így egygólos hátrányban vártuk a folytatást.

Sokkal jobban jöttünk ki a második játékrészre, aminek több, mint egy perc után egy lövéssel nyomatékot is adtunk. A második perc elején veszélyes helyen szerezte meg a Gyergyó a korongot, de Pulli remekül védekezett, és hatástalanította a támadást. Alig fél perccel később, a hazai szurkolók által keményen szidott Nagy Gergő nagyszerűen ért oda Kulmala középre lőtt korongjára, és bepofozta az egyenlítést jelentő találatot (1-1). A gól után a lendületünk megmaradt, két nagy helyzetet is sikerült kialakítanunk, de vagy a védők blokkoltak, vagy a kapus volt résen. Ezután egy percen belül a Gyergyó kétszer is tesztelte Arany képességeit, de nem tudtak kifogni rajta. Nyolc percnyi játék után már ő sem tudott segíteni, Vorobijev juttatta ismét előnyhöz a hazaiakat (2-1). Bő ötven másodperccel később mindkét fél megfogyatkozott: Pestunov és Karmeniemi állt ki, így ismét négy a négy ellen mentek a felek. Alighogy kiegészültek a csapatok jött a mi válaszunk: Tóth Adrián passzát Pavuk lőtte a hazai kapuba (2-2). Tizenkettő és félnél Nagy Gergő állt ki bottal akasztásért, majd egy perccel később ismét páros kiállítás: ezúttal Rantanen és Valdix találta magát a büntetőpadon. A kiállítás ellenére egyik fél sem tudott igazán komoly helyzetet kialakítani. Három perccel később Góga is kiállt, majd csatlakozott hozzá Hegyi is. A folytatásban már nem volt gól, 2-2-ről jött a folytatás.

A záró harmadban ugyan ők hozták a bulit, mégis mi kerültünk helyzetbe Kulmala révén. Az első percet abszolút mi uraltuk, de ezután feljebb jöttek a hazaiak. A harmadik percben meg is volt az esélyük a gólszerzésre, ugyanis Aranyon már túljutott a korong, de még a vonal előtt sikerült tisztázni. Megvoltak a helyzeteink nekünk is. Előbb Sarcia és Nagy próbálkozott, majd Pulli is helyzetbe került, de célt tévesztett. Öt és fél perc után ismét páros kiállítás jött: tőlünk Tóth Gergely állt ki fogásért, míg a hazaiaknál Csergő durva játékért. Nekik is megvolt a helyzetük, de Arany áthatolhatatlan falat alkotott. Kilenc perc után Tóth Renátó mehetett egy az egyben a kapura, de Cooke hárított. Egy perccel később már a Gyergyó előtt volt hatalmas ziccer: jobbról balra, majd onnan középre volt a korong útja, de mellé ütötték. Másfél perccel később ismét páros kiállítás: Tóth Adrián és Raszulov állt ki. Pulli révén megszereztük a korongot a támadóharmadban, majd a finn továbbított Switzernek, aki visszatette neki, ő pedig nem hibázott (2-3), megfordítottuk a találkozót. Hosszú ideig ismét a mezőnyjátéké volt a főszerep, ahol egyáltalán nem voltak kíméletesek a csapatok. Negyven másodperccel a találkozó vége előtt időt kértek a hazaiak, de emberelőnyben támadhattunk. Lehozták a kapust, hátha sikerül egyenlíteni, aminek az lett vége, hogy nyolc másodperccel a vége előtt Nagy Gergő lőtte az üres kapuba a korongot (2-4).

Kétszer is hátrányba kerültünk, de mindannyiszor előre vitt minket a Fradi-szív, így a pénteki vereséget feledtetve, 4-2-re győzni tudtunk Gyergyószentmiklóson, és nem hagyjuk ellépni a Csíkszeredát a tabellán.

Férfi jégkorong, Erste Liga, alapszakasz, 13. forduló
Gyergyói HK – FTC-Telekom 2-4 (1-0, 1-2, 0-2)
Gyergyószentmiklós
Gyergyói HK: Cooke (Ruczuj) – Góga, Rasulov, Benedek, Sára, Valdix – Bobcek, Kozma, Csergő, Pestunov, Vorobijev – Ferenc, Nagy, Elekes, Péter, Zagidullin – Orbán, Barabás, Constantin, Daradics Vezetőedző: Christopher Hamell
FTC-Telekom: Arany (Nagy K.) – Karmeniemi, Rantanen, Kulmala, Nagy G., Pavuk – Pulli, Tóth Gergely, Fitzgerald, Switzer, Tóth Ad. – Hegyi, Sarcia, Hajós, Németh, Tóth Re. – Jászai, Roczanov, Farkas, Tóth Gergő, Tóth Richárd Vezetőedző: Fodor Szabolcs
Kapura lövések: (15:8, 12:17, 12:20) 39:45
Védések: (8:14, 15:11, 18:12) 41:37 / 91.11% : 94.87%
Kiállítás percek: (2:8, 6:8, 30:6) 38:22
Emberelőny kihasználás: (6 / 1) 16.67% / (4 / 1) 25.00%
Emberhátrányos védekezés: (1 / 4) 75.00% / (1 / 6) 83.33%
Gólszerzők: Góga (18:28, EE, Pestunov, Csergő), Vorobijev (28:09, Benedek, Rasulov) illetve Nagy Gergő (22:46, Kulmala), Pavuk (28:59, Tóth Ad.), Pulli (53:01, Switzer), Nagy Gergő (59:52, üres kapu)

Cikkajánló

Ponterős finn hátvédet igazoltunk

Magyar bajnoki címvédő férfi jégkorongcsapatunknál folytatja pályafutását a finn védő, Paavo Tyni.

Az AHL-ből érkező amerikai támadót igazoltunk

Magyar bajnoki címvédő férfi jégkorongcsapatunknál folytatja pályafutását az amerikai center, Robbie Payne.

Finnországból hazatérő fiatal védővel erősítünk

Magyar bajnoki címvédő férfi jégkorongcsapatunknál folytatja pályafutását Farkas Boldizsár.

Fiatal játékos érkezik a DVTK Jegesmedvéktől

Magyar bajnok férfi jégkorongcsapatunknál folytatja pályafutását a miskolci nevelésű Mattyasovszky Gergely.

A DVTK-tól igazoltunk támadót

Magyar bajnok férfi jégkorongcsapatunk megállapodott a DVTK Jegesmedvék csatárával, Valentin Razumnyakkal.

„nekem is kötelességem a maximumot nyújtani”

A nyári időszakban előtérbe kerül a rehabilitáció, amelyről dr. Vásárhelyi-Nagy Ildikót kérdeztük – INTERJÚ!

Távozik Boros Dániel

Hat ferencvárosi szezon után nem hosszabbít szerződést férfi jégkorongcsapatunk védője.

Yanick Turcotte távozik a Ferencvárostól

Jégkorong szakosztályunk nem hosszabbított szerződést a tavaly novemberben érkezett kanadai támadóval.

close
Facebook Youtube Instagram TikTok
Viber Spotify Linkedin