2024. március 1.
Győzelem Csíkszeredában, megnyertük az alapszakaszt
Magyar bajnok hokisaink idegenben 3-0-ra legyőzték Csíkszereda csapatát.

Magyar bajnok csapatunk csütörtök reggel érkezett Erdélybe, hogy pénteken és szombaton a Csíkszeredával és a Gyergyói HK-val csapjon össze. A pénteki találkozóra már úgy érkeztek a mieink, hogy csupán egy pont volt szükséges az alapszakasz megnyeréséhez, vagy az, hogy a velünk párhuzamosan a DVTK-t fogadó Corona Brassó pontot veszítsen.

A kiutazás alatt kapta az értesítést csapatunk, hogy Yanick Turcotte kétmeccses eltiltást kapott a szerdai meccsen történtekért, mellette pedig Lauri Kärmeniemi, Banga Nándor és Kulmala Rasmus is hiányzott a keretből. A kapuban Arany Gergely kezdett.

A megszokott iramban kezdődött el a találkozó, komoly letámadások voltak mindkét oldalon, egyik fél sem akarta átengedni a másiknak az irányítást. A Fradi egy letámadást követően a Szereda harmadában tudott maradni, ahol Jake Crespi kapott korongot Bántól, amit kapura is lőtt, és bár egy rövid ideig úgy nézett ki, hogy O’Connor fogni tudja, a pakk valahogy átcsorgott a hazai kapuson (0-1). Erre válaszul Brown csapott le egy korongra a semleges harmadban, amivel kapura tört, az őt utólérő Mrava pedig már csak szabálytalanul tudta megállítani. A kivédekezett hátrányt követte a következő, ezúttal Borost küldték ki pihenni. Ezt az előnyét sem tudta kihasználni a hazai gárda, maradt a ferencvárosi vezetés. Turbucz és Marva is közel járt a folytatásban az újabb vendég gólhoz, de O’Connor mindent fogott. A harmad végéhez közeledve Galajda is látogatást tett a büntetőpadon, de ezúttal is remekelt az FTC-Telekom speciális egysége.

Némiképp hátrányban folytattuk a szünetet követően, ugyanis Roth sérült meg, így Fodor Szabolcséknak változtatni kellett a sorok összeállításán. Az előző harmad három emberhátránya után pedig jöhetett az első emberelőnyünk is a mérkőzésen, Bajkó ült ki a harmad felénél. Bár az előny kihasználatlanul maradt, másodpercekkel a kiegészülés után Nagy Gergő villant és lőtte be a csapat második gólját (0-2). Ez kissé felpaprikázta a kék-fehéreket, aminek köszönhetően jobban beleálltak egy-egy helyzetbe, de nem nagyon sikerült kitörni a Fradi nyomása alól. Olyannyira nem, hogy Crespi próbálkozásának kipattanójára Aku Kestilä csapott le a kapu előtt és emelte a hálóba (0-3).

A harmadik harmadra megérkeztek az első két harmad során talán kissé hiányolt kiállítások. Elsőként Hrabal küldték ki két percre, Becze, akit Asuchak követett. A hazaiak sima és a mi kettős emberelőnyünk is kihasználatlanul maradt. Az előny letelte után Bánt küldték ki, ami alatt elszámolta magát a Fradi és öt ember volt a jégen négy helyett, jöhetett 30 másodperc kettős hátrány. Sem ez, sem pedig az nem törte meg a speciális egységünket, hogy hatan támadták a kapunkat, továbbra sem tudott betalálni a Csíkszereda. A legvégén Nagy Gergőnek ítéltek kisbüntetést, ami miatt csak az utolsó percben térhetet vissza a jégre. Öt másodperccel a vége előtt Becze ütközte le keményen Galajdát a palánknál, játékosunk lent is maradt a jégen. Tettét Crespi indult megtorolni, a hazaiak csapatkapitánya pedig bele is állt a bunyóba, végül mindketten 2+5+20 perces végleges büntetést kaptak.


Ez azonban már semmiben sem befolyásolta a mérkőzés kimenetelét, a Fradi 3-0-ra megnyerte az erdélyi túrája első mérkőzését, ami egyben azt is jelentette, hogy 2019 után megnyertük az Erste Liga alapszakaszát.

Férfi Jégkorong, Erste Liga, alapszakasz, 2. fázis
SC Csíkszereda – FTC-Telekom 0-3 (0-1, 0-2, 0-0)

SC Csíkszereda: O’Connor (Ambrus) – Láday, Salló, Rokaly N., Reisz, Fodor – Kubat, Ferencz-Csibi, Szkacskov, Részegh T., Becze – Gecse, Rutkovszki, Rokaly Sz., Asuchak, Brwn – Péter, Bajkó, Casaneanu, Vezetőedző: Novák Václav

FTC-Telekom: Arany (Nagy K.) – Marva, Roth, Turbucz, Brady, Galajda – Seregély, Crespi, Němec, Kestilä, La Porte – Hrabal, Boros, Tóth A., Nagy G., Németh – Haranghy, Tóth G., Bán, Farkas, Vezetőedző: Fodor Szabolcs

Gólok: Crespi (07:43, Bán, Farkas), Nagy G. (34:08, Turbucz), Kestilä (38:26, Crespi, La Porte)

Kapura lövések: (13:15, 9:13, 9:5) 31:33
Védések: (14:13, 11:9, 5:9) 30:31
Kiállítás percek: (0:6, 2:0, 31:35) 33:41

Cikkajánló

Az AHL-ből érkező amerikai támadót igazoltunk

Magyar bajnoki címvédő férfi jégkorongcsapatunknál folytatja pályafutását az amerikai center, Robbie Payne.

Finnországból hazatérő fiatal védővel erősítünk

Magyar bajnoki címvédő férfi jégkorongcsapatunknál folytatja pályafutását Farkas Boldizsár.

Fiatal játékos érkezik a DVTK Jegesmedvéktől

Magyar bajnok férfi jégkorongcsapatunknál folytatja pályafutását a miskolci nevelésű Mattyasovszky Gergely.

A DVTK-tól igazoltunk támadót

Magyar bajnok férfi jégkorongcsapatunk megállapodott a DVTK Jegesmedvék csatárával, Valentin Razumnyakkal.

„nekem is kötelességem a maximumot nyújtani”

A nyári időszakban előtérbe kerül a rehabilitáció, amelyről dr. Vásárhelyi-Nagy Ildikót kérdeztük – INTERJÚ!

Távozik Boros Dániel

Hat ferencvárosi szezon után nem hosszabbít szerződést férfi jégkorongcsapatunk védője.

Yanick Turcotte távozik a Ferencvárostól

Jégkorong szakosztályunk nem hosszabbított szerződést a tavaly novemberben érkezett kanadai támadóval.

Megvannak hokisaink Kontinentális Kupa-ellenfelei

Magyar bajnok férfi jégkorongcsapatunk egy ismerős helyen kezdi meg 2024/25-ös nemzetközi kupaszereplését.

close
Facebook Youtube Instagram TikTok
Viber Spotify Linkedin