2024. március 29.
Győzelem az ötödik meccsen, egy lépésre a döntő
Magyar bajnok hokisaink hazai pályán 3-1-re legyőzték a nagy rivális Csíkszeredát, meccslabdához jutottunk.

Fontos meccshez érkezett magyar bajnok jégkorongcsapatunk a Csíkszereda elleni Erste Liga-elődöntős párharcában, hiszen 2-2-es összesítéssel érkeztek a felek a Tüskecsarnokba az ötödik meccsre. A mai összecsapás megnyerése pedig egy hatalmas lépést jelentett a párharc megnyerése és a döntőbe jutás felé.

Több változás is történt a szerdai mérkőzéshez képest a keretben. Sérülés miatt továbbra sem lehetett a csapattal Turbucz Martin és Nagy Kristóf, valamint betegség miatt Erik Němec is kénytelen volt kihagyni a pénteki találkozót. Visszatért azonban a régóta sérülésével küzdő Vladimír Roth, illetve a pár meccset kihagyó Farkas Simon is. Němec kiesésével Tóth Gergő kapott lehetőséget az első sorban, a kapuban Arany kezdett.

Lendületesen indult a találkozó, Casaneanu már a meccs elején igyekezett megszerezeni a vezetést egy kék vonalas bombával, de Arany éppen kitudott csúszni a takarás mögül és megfogta a próbálkozást. A harmadban egyébként inkább a Ferencváros akarata érvényesült, amelyet az is jól mutat, hogy kétszer annyi kapura lövése volt a Fradinak. A gólszerzéshez Bán járt a legközelebb ferencvárosi oldalról, akinek a próbálkozása a kapuvason csattant, de Aranynak is hatalmas védést kellett bemutatnia, mikor Szvetina lőtt kapura. Hazai oldalról Bán mellett, Galajda, Brady és a visszatérő Farkas is helyzetbe került, de nem sikerült betalálniuk. A vendégektől Rokaly Norbert és Reisz is veszélyesek voltak a Ferencváros kapujára, de Arany remekül védte a kapunkat.

Harapósabban jött ki a szeredai csapat a szünet után, Reisz ütközte le Aranyt a kapu mögött, először úgy nézett ki, hogy a vendégjátékos két percet a büntetőpadon tölt, végül nem szabtak ki rá semmit. Aztán a játékvezetők befújtak egy szabálytalanságot Boros ellen, Beczével szemben. Több mint egy percig járatta a korongot a Csíkszereda, mikor egy távoli lövésből sikerült gólt szerezniük, azonban videózás után a játékvezetők nem adták meg a találatot. Ez nem tántorította el a vendégeket, Péter Balázs egyedül tört kapura és négy másodperccel Boros visszatérése előtt megszerezte a vezetést (0-1). Tóth Gergő ütközött a palánknál szabályosan Rokaly Szilárddal, aki lent maradt a jégen, végül a társak segítségével korcsolyázott le a pályáról. A kis megszakítás után támadásba lendültek a mieink, előbb La Porte majd Kestilä igyekezett közelről kapura húzni a korongot, amit végül a hátul várakozó Lauri Kärmeniemi bombázott O’Connor hálójába (1-1). Bár a vendégek visszanézették a találatot, végül megadták. Majd jöhetett egy páros kiállítás, Brady és Rokaly Norbert ültek ki. Majd az újabb, Turcotte ütközte le Kubátot, aki miután nekicsapódott a palánknak, kis ideig lent maradt a jégen, de segítség nélkül hagyta azt el, támadónkat két perccel súlytották. Egy remek korongszerzés után La Porte indult egy az egyben O’Connor ellen, de megakadályozták a gólszerzésben, majd Nagy Gergő került helyzetbe, de csapatkapitányunk túlcselezte magát és már nem tudta visszatenni a kapuba a pakkot. Levin maradt hátul egyedül és az érkező koronggal Arany ellen fordult, de kapusunk elképesztő védést bemutatva hárította. Majd jöhetett az első hazai emberelőny, Szkacskov Farkas elleni megmozdulásáért kapott két percet. A harmad utolsó percében pedig csatlakozott csapattársához Ferencz-Csibi is, illetve hazai oldalról Galajda ült ki, másodpercekkel később pedig egy újabb verekedés tört ki, a meccs eleje óta kakaskodó La Porte és Reisz kaptak 2-2 percet. Tehát összesen három csíkszeredai és két ferencvárosi ült a büntetőpadon a második harmad utolsó másodperceiben.

Áthúzódó kiállításokkal kezdődött tehát a harmadik harmad, a pihenőkhöz pedig gyorsan csatlakozott a vendégektől Kubát. Banga cselezte be magát egy korongszerzést követően, de nem tudott túljárni O’Connor eszén. Ezt követően Tóth Gergőt szórták ki. Hátrányban Kestilä támadt, a kapu mögött aztán Kubát volt vele szemben szabálytalan, így kicsit több, mint félpercig négy a négyben folytatódott a találkozó. Nagy Gergő küldte be a korongot a kapu mögé, amit O’Connor próbált összeszedni, kapitányunk azonban hamarabb ért oda és az üres kapu elé érkező Németh Attilának passzolta, aki az üresen tátongó kapuba lőtte a pakkot (2-1). Néhány perc viszonylag nyugodtnak mondható játékot követően ismét előnybe kerültek a kék-fehérek, Nagy Gergő foglalt helyet a büntetőpadon, csapatunknak azonban sikerült kivédekeznie a hátrányt. Igyekezett meghúzni a végét a Csíkszereda, az 57. percben O’Connor is lekorcsolyázott az egyenlítés reményében, azonban nagyon gyorsan sikerült ezt kihasználnia a csapatunknak, Nolan La Porte emelte ki a korongot a vendégkapu irányába, Rutkovszkij visszafelé korcsolyázva próbálta még a levegőből lehalászni, azonban csak súrolni tudta azt, aminek pont ez kellett ahhoz, hogy a csíkszeredaiak kapujában kössön ki (3-1).

Nagyon fontos győzelmet szerzett az FTC-Telekom, hiszen ezzel „meccslabdához” jutottunk, így vasárnap a döntőbe jutásért léphetünk jégre Csíkszeredában.

Férfi Jégkorong, Erste Liga, rájátszás, elődöntő, 5.mérkőzés
FTC-Telekom – SC Csíkszereda 3-1 (0-0, 1-1, 2-0)

FTC-Telekom: Arany (Földes) – Broros, Hrabal, Tóth G., Kestilä, La Porte – Seregély, Crespi, Galajda, Brady, Németh – Marva, Kärmeniemi, Banga, Nagy G., Tóth A. – Roth, Haranghy, Turcotte, Bán, Farkas, Vezetőedző: Fodor Szabolcs

SC Csíkszereda: O’Connor (Ambrus) – Kubat, Ferencz-Csibi, Rokaly Sz., Részegh, Becze – Sallód, Láday, Levin, Péter, Sofron – Casaneanu, Rutkovszkij, Szakcskov, Rokaly N., Brown – Szvetina, Reisz, Fodor, Vezetőedző: Václav Novák

Gólok: Kärmeniemi (26:22, Kestilä), Németh (46:50 EE, Nagy G.), La Porte (57:53, Boros) illetve Péter (24:53, Becze, Levin)

Kapura lövések: (10:5, 11:12, 12:13) 33:30
Védések: (5:10, 11:10, 13:10) 29:30
Kiállítás percek: (0:0, 10:10, 4:4) 14:14

Cikkajánló

Az AHL-ből érkező amerikai támadót igazoltunk

Magyar bajnoki címvédő férfi jégkorongcsapatunknál folytatja pályafutását az amerikai center, Robbie Payne.

Finnországból hazatérő fiatal védővel erősítünk

Magyar bajnoki címvédő férfi jégkorongcsapatunknál folytatja pályafutását Farkas Boldizsár.

Fiatal játékos érkezik a DVTK Jegesmedvéktől

Magyar bajnok férfi jégkorongcsapatunknál folytatja pályafutását a miskolci nevelésű Mattyasovszky Gergely.

A DVTK-tól igazoltunk támadót

Magyar bajnok férfi jégkorongcsapatunk megállapodott a DVTK Jegesmedvék csatárával, Valentin Razumnyakkal.

„nekem is kötelességem a maximumot nyújtani”

A nyári időszakban előtérbe kerül a rehabilitáció, amelyről dr. Vásárhelyi-Nagy Ildikót kérdeztük – INTERJÚ!

Távozik Boros Dániel

Hat ferencvárosi szezon után nem hosszabbít szerződést férfi jégkorongcsapatunk védője.

Yanick Turcotte távozik a Ferencvárostól

Jégkorong szakosztályunk nem hosszabbított szerződést a tavaly novemberben érkezett kanadai támadóval.

Megvannak hokisaink Kontinentális Kupa-ellenfelei

Magyar bajnok férfi jégkorongcsapatunk egy ismerős helyen kezdi meg 2024/25-ös nemzetközi kupaszereplését.

close
Facebook Youtube Instagram TikTok
Viber Spotify Linkedin