2024. augusztus 30.
Győzelem az első felkészülési meccsen
Az FTC-Telekom hosszabbításban 5-4-es győzelmet aratott Garamszentkereszten.

Az FTC-Telekom két próbajátékossal, a korábban már a Fradiban is megforduló, a legutóbbi szezont Kanadában töltő Kucsma Richárddal, és a Vasas 17 éves támadójával, Bogáti Balázzsal a soraiban, viszont Seregély Máté nélkül utazott el a találkozóra, aki az előző idény végén elszenvedett sérülése után lábadozik, a teljes felépülés érdekében pedig még nem vállalta a meccset. A kapuban Arany Gergely kezdett, váltótársa pedig Nagy Kristóf volt.

Az előszezonban megszokott módon mindkét csapat alacsonyabb fordulatszámon kezdte a találkozót. A házigazdák váltottak először magasabb fokozatra, az ellenfél játékosai sok időt töltöttek a Fradi harmadában. Ahogy mentünk bele a meccsbe, a mieinknek is sikerült felvennie a tempót és szép kontratámadások következtek. Turbucz, Crespi és Kestilä is közel jártak a gólszerzéshez, de ellenfelünk nem engedte, hogy a kapuba kerüljön a korong. A harmad végéhez közeledve emberhátrányba kerültünk, de sikerült kivédekeznünk a két percet. A játékrész végén egy a saját harmadában szerzett koronggal egy az egyben lépett ki Martin Daloga, és egy lövőcselt követően egy perccel a szünet előtt megszerezte a vezetést (1-0).

A második harmad elején gyorsan egyenlítettünk, Galajda Zsombor varázsolta a kapuba a korongot (1-1). Majd alig pár perccel később jött a következő, a hazaiak kapusa előtt takartak remekül a mieink, így Németh Attila lövése utat talált a hálóba (1-2). A második vendéggólra gyorsan volt válasza a garamszentkeresztieknek, Daloga duplázott. (2-2) A frissen igazolt Paavo Tyni szenvedett egy szerencsétlen eset során sérülést, innentől nélkülöznünk kellett a finn hátvédet. A 37. percben ismét hazai gól született, Nicolas Gaspar talált be (3-2).

A harmadik harmadban inkább a kiállítások domináltak, de gólokban sem volt hiány, előbb a Fradi oldaláról talált be Aku Kestilä (3-3), majd Michal Sulovsky visszaállította az egygólos különbséget (4-3). Ennél a pontnál eldőlni látszott a mérkőzés, azonban Kestilä mindössze hét másodperccel a meccs vége előtt hosszabbításra mentette a találkozót (4-4).

A túlórában egy ideig gyötörték egymást a felek, a hazaiak emberelőnyben is támadhattak, a végén mégis a mieink örülhettek, ugyanis a frissen a Fradihoz igazolt Dominic Vidoli belőtte a csapat ötödik és egyben győztes gólját (4-5), ezzel eldőlt, hogy az FTC-Telekom győzelemmel kezdte a 2024/25-ös szezont.

Csapatunk következő felkészülési mérkőzését szeptember 3-án, kedden játssza a szintén Erste Ligás Dunaújvárosi Acélbikák ellen hazai pályán a Tüskecsarnokban.

 

Férfi Jégkorong, Felkészülési mérkőzés

HK MŠK Indian Žiar nad Hronom - FTC-Telekom 4-5 H.U (1-0, 2-2, 1-2, 0-1)

HK MŠK Indian Žiar nad Hronom: Brezáni (Trencan) – Kobolka, Frídel, Daloga, Fekiac, Gaspar – Pac, Kubos, Sulovsky, Sramaty, Lunter – Culik, Seliga, Rajcan, Brumercik, Gabor – Brnco, Kremnicky, Magdolen, Halama, Tatár, Vezetőedző: Jergus Baca

FTC-Telekom: Arany (Nagy) – Kucsma, Crespi, Turbucz, Brady, Payne – Helgesen, Vidoli, Heino, Kestilä, Razumnyak – Kärmeniemi, Farkas, Németh, Mattyasovszky, Galajda – Haranghy, Tyni, Tóth, Bán, Banga, Bogáti, Vezetőedző: Fodor Szabolcs

Gólok: Daloga (18:51, Brnco), Daloga (34:55, Kobolka), Gaspar (37:25, Daloga), Sulovsky (54:44, Lunter, Pac) illetve Galajda (21:20, Kärmeniemi), Németh (25:58, Vidoli), Kestilä (51:35, Helgesen, Heino), Kestilä (59:53, Crespi), Vidoli (63:34)

Cikkajánló

Elindult a jegyértékesítés a Szuperkupára

Az MJSZ tájékoztatása szerint szombattól kaphatóak elővételes jegyek a szeptember 17-i Szuperkupára.

Szurkolói információk az első felkészülési mérkőzésről

Férfi hokisaink pénteken Garamszentkereszten játsszák a felkészülési időszak első összecsapását.

Közönségtalálkozó és bérletárusítás a Groupama Arénában

Találkozz hokisainkkal vasárnap a Nyíregyháza elleni meccs előtt, akár szezonbérletedet is megveheted tőlük!

Megváltozott az UTE elleni első meccsünk időpontja

Tévés közvetítés miatt hamarabb dobják be a korongot a 2024/25-ös szezon első hazai derbijén.

Jégkorongozók a XIII. Fradi Családi napon

Magyar bajnok jégkorong csapatunk néhány tagjával is találkozhatnak a szurkolók a Fradi vasárnapi eseményén.

Változás a DAB elleni felkészülési mérkőzésben

Felnőtt férfi jégkorongcsapatunk első felkészülési meccsének helyszíne és időpontja is megváltozott.

„Az első benyomás az abszolút pozitív és jó”

Magyar bajnok férfi jégkorongcsapatunk elkezdte a közös felkészülést a következő szezonra – INTERJÚ!

Jegy- és bérletinformációk a 2024/25-ös szezonra

Az FTC-Telekom Jégkorong szakosztály a 2024/25-ös szezonban érvényes jegy- és bérletinformációi.

close
Facebook Youtube Instagram TikTok
Viber Spotify Linkedin