2023. március 4.
Győzelem az első elődöntőben, elvettük a pályaelőnyt
Az FTC-Telekom csapata remek játékkal behúzta a bajnoki döntőnek számító Erste Liga-elődöntő első meccsét.

Férfi jégkorongcsapatunk hétfőn hosszabbításban kiharcolta az elődöntőbe jutást, amit a szabályok értelmében a Budapest Jégkorong Akadémia HC ellen játszunk. Külön jelentősége is van ennek a párharcnak, ez egyben a magyar bajnoki döntő is, amit újra Budapesten rendeznek meg. 

Mint arról kedden hírt adtunk, a hétfői mérkőzésen sérülést szenvedő Aku Kestilä már nem léphet pályára a szezonban. Mellette azonban kisebb betegség miatt Boros Dánielt és Kozma Dávidot is nélkülöznie kellett a szombati találkozón Fodor Szabolcsnak.

Kicsit lassabban kezdődött a mérkőzés a megszokottnál, mindkét csapat próbálgatta a másikat. Aranynak azonban az elejétől kezdve volt dolga, többször is veszélyes helyzeteket alakultak ki a Fradi kapuja előtt. A helyzetek kihasználása azonban úgy tűnik, most a mieinknek ment jobban. A Farkas kapuja előtti kisebb tumultusban Turbucz Martin érkezett jól Nagy Gergő korongjára, és ki is használta a kínálkozó lehetőséget. (0-1) Néhány perccel a vezetés megszerzése után a hazaiaktól Tóth Gergely ült ki, de nem sok időt töltött a büntetőpadon. A buli elhozatal után Sointu és Tóth Adrián összjátékát követően Rasmus Kulmala tessékelte a kapuba a korongot. (0-2) 

Csapatunk a szünet után sem vett vissza a lendületből, a kezdés után egy remek háromszögezést követően Ollie Betteridge emelte be az üresen maradt kapuba a pakkot. (0-3) Egy hazai letámadásnál Kärmeniemi volt szabálytalan, majd egy kapu előtti dulakodást követőan Marvát is kiszórták, így kicsit több, mint másfél percig kettős emberhátrányba kerültünk, amit ki tudtunk védekezni. A harmad felénél a kapuval szemben várakozó Josef Hrabal kapott korongot, aki várt két ütemet, majd tiszta helyzetben Farkas kapujába bombázta a Ferencváros negyedik gólját. (0-4) Hrabal találata után ismét hazai kiállítás következett, ami szintén nem tartott sokáig. A kék vonalról Marva lőtte el a korongot, amibe a kapus előtt takaró Tóth Adrián ért bele remekül és juttatta így a pakkot a hálóba. (0-5) Az ötödik Fradi-gól után a hazaiak kapust cseréltek, Farkas Rolandot Kornakker Dávid váltotta. Nem sokkal a vége előtt Hrabal volt szabálytalan, ami alatt Sailio tudott kiugrani egy koronggal, a hazaiak kapusa pedig szabálytalanul állította meg, így büntetőlövéshez jutottunk, amivel viszont nem sikerült élnünk. Végül megtört a jég, Ilya Tsulyhin tudta kihasználni a hazaiak emberelőnyét, amivel szépíteni tudott. (1-5)

Harciasan jöttek ki a hazaiak a szünet után a jégre, a próbálkozásoknak pedig meg lett az eredménye. Nagy Krisztián találta el úgy a kapuvasat, hogy arról befelé pattant a korong. (2-5) Ferencvárosi letámadás közben a kapu mögött a korongért harcoló Sailiót találták el bottal, így két perces emberelőnyhöz jutottunk. A korábbiakkal ellentétben ezzel a lehetőséggel viszont már nem tudtunk élni. Sürgető lett a hazaiak dolga, ami meg is látszott a harmad vége felé, egyre többet és egyre keményebben támadták Arany kapuját. Úgy nézett ki, hogy a nagyobb nyomásnak meg is lett a gyümölcse, azonban a kapuba pattanó korongot a játékvezetők nem adták meg, magasbot használata miatt. Az utolsó előtti percben a hazaiak időt kértek, a gyors megbeszélés után pedig lehozták a kapust, de így sem tudtak már szépíteni, így a Fradi az Erste Liga elődöntőjének első meccsén elvette a BJA HC pályaelőnyét.

Férfi Jégkorong, Erste Liga, elődöntő
BJA HC – FTC Telekom 2-5 (0-2, 1-3, 1-0)
BJA HC: Farkas (Kornakker) – Pozsgai, Szabó B., Tsulyhin, Galoha, Djumic – Garát, Uimonen, Elo, Viikila, Schlekmann – Vorobev, Tóth G., Tóth R., Nagy K., Szita – Gőz, Dóczi, Molnár, Ritter, Ravasz, Vezetőedző: Kangyal Balázs
FTC-Telekom: Arany (Nagy K.) – Kucsma, Hrabal, Sailio, Sointu, Betteridge – Seregély, Kärmeniemi, Turbucz, Nagy G., Kulmala – Marva, Mesikämmen, Tóth A., Kreisz, Tóth G. – Galántai, Farkas, Bán, Vezetőedző: Fodor Szabolcs
Gólok: Tsulyhin (38:46 EE, Galoha, Nagy K.), Nagy K. (42:16, Szita, Tóth R.) illetve Turbucz (11:56, Nagy G., Kulmala), Kulmala (15:56 EE, Sointu, Tóth A.), Betteridge(20:56, Sointu, Sailio), Hrabal (28:54, Sailio, Kärmeniemi), Tóth A. (30:47 EE, Marva, Sointu)
Kapura lövések: (9:8, 14:13, 9:4) 32:25
Védések: (6:9, 10:13, 4:8) 20:30 / 80.00% : 93.75%
Kiállítás percek: (2:0, 2:6, 2:0) 6:6
Emberelőny kihasználás: (4 / 1) 25.00% / (3 / 2) 66.67%
Emberelőnyben töltött idő: 2:55 / 2:29
Emberhátrányos védekezés: (2 / 3) 33.33% / (1 / 4) 75.00%

Cikkajánló

Ponterős finn hátvédet igazoltunk

Magyar bajnoki címvédő férfi jégkorongcsapatunknál folytatja pályafutását a finn védő, Paavo Tyni.

Az AHL-ből érkező amerikai támadót igazoltunk

Magyar bajnoki címvédő férfi jégkorongcsapatunknál folytatja pályafutását az amerikai center, Robbie Payne.

Finnországból hazatérő fiatal védővel erősítünk

Magyar bajnoki címvédő férfi jégkorongcsapatunknál folytatja pályafutását Farkas Boldizsár.

Fiatal játékos érkezik a DVTK Jegesmedvéktől

Magyar bajnok férfi jégkorongcsapatunknál folytatja pályafutását a miskolci nevelésű Mattyasovszky Gergely.

A DVTK-tól igazoltunk támadót

Magyar bajnok férfi jégkorongcsapatunk megállapodott a DVTK Jegesmedvék csatárával, Valentin Razumnyakkal.

„nekem is kötelességem a maximumot nyújtani”

A nyári időszakban előtérbe kerül a rehabilitáció, amelyről dr. Vásárhelyi-Nagy Ildikót kérdeztük – INTERJÚ!

Távozik Boros Dániel

Hat ferencvárosi szezon után nem hosszabbít szerződést férfi jégkorongcsapatunk védője.

Yanick Turcotte távozik a Ferencvárostól

Jégkorong szakosztályunk nem hosszabbított szerződést a tavaly novemberben érkezett kanadai támadóval.

close
Facebook Youtube Instagram TikTok
Viber Spotify Linkedin