2023. szeptember 23.
Győzelem a Szuperkupán
Magyar bajnok jégkorongcsapatunk 4-0-ra legyőzte hazai pályán a BJA HC együttesét.

Hagyományosan Szuperkupával indította az új szezont a Magyar Jégkorong Szövetség, ahol ezúttal csapatunk ellenfele a Magyar Kupa-győztes BJA HC volt. Két győztes felkészülési mérkőzést követően vágott neki magyar bajnok együttesünk az idény első tétmeccsének, amit ráadásul teltház előtt játszottak.

A keretből ezúttal Julius Marva és Sarcia Antonino hiányzott sérülés miatt, a kapuban Arany Gergely kezdett.

Mindkét csapat erősen indította a találkozót, igazi Szuperkupa-hangulat volt az első pillanattól. A BJA HC a második percben összeszedett egy kétperces kiállítást, ami alatt bár Nagy Gergőnek és Brady-nek is voltak lehetőségei, ellenfelünk jól védekezett. Aranynak is volt dolga, amikor a vendégek nagyobb nyomást helyeztek a harmadunkra. Nem sokkal a vége előtt a BJA HC betalált közelről, azonban egyértelmű kapusakadályozás miatt nem adták meg a találatot, így 0-0-val mentek szünetre a felek.

Még nagyobb tűzzel kezdték a felek a második harmadot és mindkét oldalon voltak veszélyes helyzetek, azonban a védelmen nem sikerült sem az FTC-nek sem a BJA HC-nak átjutni. A 30. percben Kärmeniemit a mögötte érkező Viikila rálökte Farkas kapusra, majd elindult, hogy megtorolja az általa kapustámadásnak vélt megmozdulást, finn védőnk segítségére pedig a fiatal Galajda sietett. Végül Kärmeniemi és Viikila 2-2 percet kapott, egyenlő létszámban folytattuk. Alig egy perccel később pedig Roth csatlakozott a kispadon Kärmeniemihez, de sikerült kivédekeznünk a hátrányt. A kiegészülés után pedig megtört a jég, Németh passzából sikerült Nolan La Porte-nak a kapuba tessékelnie a korongot (1-0). Ezután gyorsan jött a második, a korábban gólpasszt kiosztó Németh Attila lőtt gólt (2-0)

Kétgólos Fradi-vezetéssel kezdődött a harmadik harmad, ahol a kiállítások domináltak. Először Roth kapott két percet, amit sikeresen kivédekeztünk, majd ismételten kiállították, aminek a felénél Bán is csatlakozott hozzá a büntetőpadon. Voltak nagy helyzeteik ez idő alatt a BJA HC játékosainak, de nem sikerült szépíteniük. Ahogy kiegészültünk a vendégektől Ritter ült ki pihenni, akit Pozsgai követett egy palánkralökést követően. Ezzel egy időben Tóth Adrián és Tóth Gergely is összeakadtak, ezt kétperces páros kiállítással honorálták a játékvezetők. A kettős emberelőnyt pedig sikerült kihasználnia csapatunknak és Kulmala Rasmus bepiszkálta a harmadik ferencvárosi gólt (3-0). A találatot követően a játékvezetők újabb kiállítást ítéltek, ezúttal Němec és Galoha verekedésért kapott 5-5 percet. Az i-re a pontot végül Galajda Zsombor tette fel, aki megszerezte az FTC-Telekom negyedik és egyben utolsó gólját (4-0). Ezt pedig már sehogy sem tudta visszahozni a BJA HC, így a szezon első tétmeccsén, a Szuperkupán a Fradi tudott győzedelmeskedni.

Férfi Jégkorong,
Szuperkupa, döntő

FTC-Telekom – BJA HC 4-0 (0-0, 2-0, 2-0)

FTC-Telekom: Arany (Nagy K.) – Seregély, Roth, Turbucz, Nagy G., Kulmala – Boros, Crespi, Németh, Brady, La Porte – Haranghy, Kärmeniemi, Němec, Kestilä, Galajda – Banga, Tóth Gergő, Tóth A., Farkas, Bán, Vezetőedző: Fodor Szabolcs

BJA HC: Farkas R. (Straubinger) – Mozer, Pozsgai, Sági, Szabó B., Galoha – Nagy Krisztián, Teslenko, Karppinen, Tóth Gergely, Schlekmann – Dóczi, Vorobyov, Ravasz, Keresztes, Tsulygin – Viikila, Varga, Tóth R., Ritter, Molnár, Vezetőedző: Kangyal Balázs

Gólok: La Porte (35:10, Bán, Németh), Németh (39:37, Brady, La Porte), Kulmala (53:38, EE2, Nagy G., Crespi), Galajda (56:46, Boros)

Cikkajánló

Ponterős finn hátvédet igazoltunk

Magyar bajnoki címvédő férfi jégkorongcsapatunknál folytatja pályafutását a finn védő, Paavo Tyni.

Az AHL-ből érkező amerikai támadót igazoltunk

Magyar bajnoki címvédő férfi jégkorongcsapatunknál folytatja pályafutását az amerikai center, Robbie Payne.

Finnországból hazatérő fiatal védővel erősítünk

Magyar bajnoki címvédő férfi jégkorongcsapatunknál folytatja pályafutását Farkas Boldizsár.

Fiatal játékos érkezik a DVTK Jegesmedvéktől

Magyar bajnok férfi jégkorongcsapatunknál folytatja pályafutását a miskolci nevelésű Mattyasovszky Gergely.

A DVTK-tól igazoltunk támadót

Magyar bajnok férfi jégkorongcsapatunk megállapodott a DVTK Jegesmedvék csatárával, Valentin Razumnyakkal.

„nekem is kötelességem a maximumot nyújtani”

A nyári időszakban előtérbe kerül a rehabilitáció, amelyről dr. Vásárhelyi-Nagy Ildikót kérdeztük – INTERJÚ!

Távozik Boros Dániel

Hat ferencvárosi szezon után nem hosszabbít szerződést férfi jégkorongcsapatunk védője.

Yanick Turcotte távozik a Ferencvárostól

Jégkorong szakosztályunk nem hosszabbított szerződést a tavaly novemberben érkezett kanadai támadóval.

close
Facebook Youtube Instagram TikTok
Viber Spotify Linkedin