2023. szeptember 20.
Győzelem a második felkészülési meccsen
Férfi jégkorongozóink 3-1-re győzték le a DEAC-ot a Tüskecsarnokban.

Magyar bajnoki címvédő férfi jégkorongcsapatunk új szezonbeli második felkészülési mérkőzésén a DEAC együttesét fogadta szerda este a Tüskecsarnokban.

Fodor Szabolcs négy teljes sorral küldte jégre a Ferencvárost, amelyből ezúttal Sarciá Antonino, Julius Marva és Seregély Máté hiányoztak, lehetőséget kapott viszont a keretben a Fradi U21-es és Andersen Ligás csapatánál pallérozódó Magyar Gergely.

Határozottan jobban kezdte a mérkőzést a Ferencváros, agresszívan és mélyen letámadták a mieink a vendégeket. Sőt, a hetedik percben a DEAC összeszedett egy kiállítást, amit viszont végül kivédekeztek. Ez olyan lendületet adott nekik, hogy a vezetést is megszerezték, Mihail Bucskin kapu mögül visszatett korongja Aranyról bepattant a kapuba (0-1). Nem sokkal később Němec ült ki két percre, ezt viszont nem tudták kihasználni a debreceniek.

A szünet után nem sokkal Kestilä kapott két percet, a kivédekezett emberhátrány után pedig szinte rögtön egy emberelőny következett, ez is kihasználatlan maradt. Bár voltak lehetőségeink az egyenlítésre, a második harmad végéig nem sikerült túljárni a vendégek kapuját védő Hetényi eszén.

A harmadik harmad elején Boros maradt lenn a jégen egy ütközést követően, majd az eset után Németh és Kestilä is egyenlíthetett volna, de továbbra sem jött össze a gól. A játékrész felénél aztán megtört a jég, előbb Németh Attila talált be közelről (1-1), majd Turbucz Martin villámgyors góljával átvettük a vezetést (2-1). Sőt, ha egy üzlet beindul: az 55. percben a Miskolcról igazolt fiatal támadónk, Galajda Zsombor is megszerezte ferencvárosi pályafutása első gólját (3-1). Nem sokkal a meccs vége előtt még Roth kapott két percet, de ismét jól működött az emberhátrányos védekezésünk.

Az FTC-Telekom 3-1-re győzte le a DEAC együttesét, ezzel az előszezon mindkét felkészülési mérkőzése után győztesen hagyta el a jeget. A főpróba után szombat este következik az előadás, vagyis az új idény első tétmérkőzése, a BJA HC elleni Szuperkupa-döntő. A találkozóra korlátozott számban még kaphatóak belépők, jegyinformációk ITT!

Vezetőedzőnk, Fodor Szabolcs így értékelt a találkozó után: 

"Azt gondolom, hogy jól álltunk bele a meccsbe, még most sem szabad elfelejteni, hogy ez a harmadik hetünk együtt. A DEAC viszont viszonylag korán kezdte, már augusztus eleje óta edzenek együtt. Szóval tudtuk, hogy nem lesz könnyű, de ahogy beleálltunk a játékba, az szerintem nem volt rossz. Kaptunk egy szerencsétlen gólt, de maga a játék képe azért nem volt olyan vészes. A Debrecen három csatársorral jött, mi meg végig négy sorral pörgettük és bíztunk abban, hogy ha így keményen dolgozunk, akkor a végére egy picit frissebbek tudunk maradni, és ez szerintem látszódott is. Nagyon örülök ennek a 20 percnek a végén, mert úgy érzem, hogy egy nagyobb lépést tettünk a csapatépítéssel kapcsolatban, a srácok kezdtek egymásra találni és tényleg úgy működtünk, mint egy csapat. Kellett ez az utolsó 20 perc, amivel ismét egy lépést tettünk a jó irányba, pláne a Szuperkupa-döntő előtt, aminek már tétje lesz."

Férfi Jégkorong, Felkészülési mérkőzés
FTC-Telekom - DEAC 3-1 (0-1, 0-0, 2-0)
FTC-Telekom: Arany (Nagy K.) – Bán, Roth, Turbucz, Nagy G., Kulmala – Boros, Crespi, Németh A., Brady, La Porte – Haranghy, Kärmeniemi, Němec, Kestilä, Galajda – Banga, Magyar, Tóth A., Farkas S., Tóth G. Vezetőedző: Fodor Szabolcs.
DEAC: Hetényi (Gönczi) – Usnyev, Dobmayer, Bucskin, Vasziljev, Szmirnov – Mingazov, Barkovszkij, Rivera, Brice, Mihalik A. – Jakabffy S., Krollis, Molnár D., Rétfalvi, Mihalik G. – Jakabffy Cs., Sándor B. Vezetőedző: Artyom Vaszjunyin.
Gólok: Németh A. (50:11, Brady, Roth), Turbucz (51:06, Boros, Nagy G.), Kestilä (54:27, Kestilä, Arany), illetve Bucskin (09:24, Mingazov, Barkovszkij)
Kapura lövések: 41:28 (12:11, 11:8, 18:9)
Kiállítások: 6:4 (2:2, 2:2, 2:0)

Cikkajánló

Ponterős finn hátvédet igazoltunk

Magyar bajnoki címvédő férfi jégkorongcsapatunknál folytatja pályafutását a finn védő, Paavo Tyni.

Az AHL-ből érkező amerikai támadót igazoltunk

Magyar bajnoki címvédő férfi jégkorongcsapatunknál folytatja pályafutását az amerikai center, Robbie Payne.

Finnországból hazatérő fiatal védővel erősítünk

Magyar bajnoki címvédő férfi jégkorongcsapatunknál folytatja pályafutását Farkas Boldizsár.

Fiatal játékos érkezik a DVTK Jegesmedvéktől

Magyar bajnok férfi jégkorongcsapatunknál folytatja pályafutását a miskolci nevelésű Mattyasovszky Gergely.

A DVTK-tól igazoltunk támadót

Magyar bajnok férfi jégkorongcsapatunk megállapodott a DVTK Jegesmedvék csatárával, Valentin Razumnyakkal.

„nekem is kötelességem a maximumot nyújtani”

A nyári időszakban előtérbe kerül a rehabilitáció, amelyről dr. Vásárhelyi-Nagy Ildikót kérdeztük – INTERJÚ!

Távozik Boros Dániel

Hat ferencvárosi szezon után nem hosszabbít szerződést férfi jégkorongcsapatunk védője.

Yanick Turcotte távozik a Ferencvárostól

Jégkorong szakosztályunk nem hosszabbított szerződést a tavaly novemberben érkezett kanadai támadóval.

close
Facebook Youtube Instagram TikTok
Viber Spotify Linkedin