2024. március 12.
Győzelem a harmadik negyeddöntős meccsen
Němec duplájával bajnok hokisaink 4-1-re nyertek Debrecenben, „meccslabdához” jutva ezzel.

Két győzelemmel a háta mögött érkezett kedden Debrecenbe magyar bajnok hokicsapatunk, hogy folytassák a négy nyert meccsig tartó negyeddöntős párharcot. Az első összecsapás során még közel tudott kerülni hozzánk a DEAC és csak egygólos különbséggel nyertünk, a második találkozón viszont már jobban kijött a két csapat közti különbség és 6-1-es ferencvárosi győzelem született. Továbbra sem állt a szakmai stáb rendelkezésére sérülés miatt Lauri Kärmeniemi, Galajda Zsombor, Vladimír Roth és Arany Gergely, visszatért azonban egy meccs kihagyás után Turbucz Martin. A kapuban ezúttal is Nagy Kristóf kezdett.

Az előző mérkőzésektől eltérően kicsit lassabb tempóban kezdődött a találkozó. Ahogy mentek bele a meccsbe a csapatok, úgy gyorsult a tempó és a DEAC egyre nagyobb nyomást helyezett a harmadunkra. Azonban a hazaiak kapujában kezdő Szelesnek is volt mit védenie. Egy kontratámadás során jutott Yanick Trucotte a kapuig egy védővel a nyomában, a DEAC játékosa azonban az utolsó pillanatban elesett, támadónk pedig egy cselt követően beemelte a pakkot a kapuba (0-1). A gólt követően Farkas volt szabálytalan, a kétperces előnyüket viszont nem sikerült kihasználniuk a vendégeknek sőt, Brady és Němec még támadni is tudott, amiből majdnem meg lett a második Fradi-gól.

A szünet után a mieinknek tudtak többet támadni, agresszívebben jött ki a Fradi az öltözőből. A folyamatos támadásoknak meg is lett az eredménye, Boros lőtte a kapu előtti sűrűbe a korongot, ami szerencsésen Nolan La Porte korcsolyájáról a kapuba pattant (0-2). Majd jöhetett egy újabb hazai emberelőny. A debrecenieknek ezúttal sikerült felállni a speciális játékhoz és fél perc alatt ki is használták második előnyüket, Dominik Novotny szépített az álláson (1-2). A Ferencvárosnak is adódott még helyzete egy kiállítás révén, de nem tudtuk kihasználni, így maradt az egygólos Fradi-vezetés a harmadik harmadra.

Kiállítással kezdett a DEAC a szünet után, amit az utolsó másodpercben gólra is váltott csapatunk, Kestilä közeli próbálkozásába ért bele Erik Němec a kapu előtt (1-3). A folytatásban Németh és Turcotte is meglátogatta a büntetőpadot, hazai részről pedig mindkettő kihasználatlanul maradt. Nem úgy a mi részünkről. Az első harmadban látott módon lépett el Brady és Němec Turcotte kiállítása alatt, akik az utolsó pillanatig passzolgattak, végül Němecé lett az érdem, hogy befejezze az emberhátrányos támadást (1-4). Az utolsó perceket még meghúzta a DEAC az szépítés reményében, de semmi sem akart már összejönni.

Ezzel a győzelemmel „meccslabdához” jutott a Fradi, így szerdán a továbbjutásért léphetnek majd jégre.

Férfi Jégkorong, Erste Liga, rájátszás, negyeddöntő, 3.mérkőzés
DEAC – FTC-Telekom 1-4 (0-1, 1-1, 0-2)

DEAC: Szeles (Hetényi) – Kloz, Dobmayer, Koblar, Novotny, Szmirnov – Mingazov, Jakabfy S., Jeliszejenko, Kozma, Vasziljev – Jakabfy Cs., Usnyev, Bucskin, Mihalik G., Mihalik A. – Domán, Mazzag, MolnárRétfavi, Hári, Vezetőedző: Artyom Vaszjunyin

FTC-Telekom: Nagy K. (Földes) – Boros, Hrabal, Németh, Brady, Nagy G. – Seregély, Crespi, Němec, Kestilä, La Porte – Marva, Bán, Turbucz, Farkas, Tóth G. – Haranghy, Turcotte, Tóth A., Banga, Vezetőedző: Fodor Szabolcs

Gólok: Novotny (30:35, Koblar, Bucsin) illetve Turcotte (08:37), La Porte (24:48, Boros, Hrabal), Němec (44:02 EE, Kestilä, Hrabal), Němec (53:46 EH, Brady)

Kapura lövések: (16:9, 6:17, 9:12) 31:38
Védések: (8:16, 16:5, 10:9) 34:30
Kiállítás percek: (0:2, 2:2, 2:4) 4:8

Cikkajánló

Az AHL-ből érkező amerikai támadót igazoltunk

Magyar bajnoki címvédő férfi jégkorongcsapatunknál folytatja pályafutását az amerikai center, Robbie Payne.

Finnországból hazatérő fiatal védővel erősítünk

Magyar bajnoki címvédő férfi jégkorongcsapatunknál folytatja pályafutását Farkas Boldizsár.

Fiatal játékos érkezik a DVTK Jegesmedvéktől

Magyar bajnok férfi jégkorongcsapatunknál folytatja pályafutását a miskolci nevelésű Mattyasovszky Gergely.

A DVTK-tól igazoltunk támadót

Magyar bajnok férfi jégkorongcsapatunk megállapodott a DVTK Jegesmedvék csatárával, Valentin Razumnyakkal.

„nekem is kötelességem a maximumot nyújtani”

A nyári időszakban előtérbe kerül a rehabilitáció, amelyről dr. Vásárhelyi-Nagy Ildikót kérdeztük – INTERJÚ!

Távozik Boros Dániel

Hat ferencvárosi szezon után nem hosszabbít szerződést férfi jégkorongcsapatunk védője.

Yanick Turcotte távozik a Ferencvárostól

Jégkorong szakosztályunk nem hosszabbított szerződést a tavaly novemberben érkezett kanadai támadóval.

Megvannak hokisaink Kontinentális Kupa-ellenfelei

Magyar bajnok férfi jégkorongcsapatunk egy ismerős helyen kezdi meg 2024/25-ös nemzetközi kupaszereplését.

close
Facebook Youtube Instagram TikTok
Viber Spotify Linkedin